Banken
NAAR BOVEN

Banken voordeling online kopen

Waarop moet ik letten bij de aanschaf van een bank?

Naast de juiste maat en kleur is de bekleding van belang. Het speelt een doorslaggevende rol in hoe comfortabel de bank is en in de vorm. Gestoffeerde meubels gemaakt van koudschuim zijn zacht, maar kunnen vervormen afhankelijk van de kwaliteit. Dit leidt tot putten en kan de indruk wekken dat de bank is uitgeleefd. Banken met een vastere vorm zijn duurder en vaak bekleed met een latex kern. Na het gebruik of na het zitten herstelt de bank zichzelf weer naar de originele vorm en bieden daardoor een optimaal comfort. De meest stabiele en meest duurzame variant zijn banken met koudschuim met vering. Deze voelen over het algemeen harder aan dan de schuim kussens.

Hoe vind ik de juiste maat voor mijn meubelen?

Eerst moet er overlegt worden voor hoeveel mensen het meubilair een zitplaats moet bieden. Meet vervolgens hoe groot het meubilair kan zijn. Heb je geen idee hoe de afmetingen in de ruimte passen hebben we een truc voor je, bouw je meubilair met bijvoorbeeld verhuisdozen. Hierdoor heb je een beter inzicht van de afmetingen van de bank en helpt deze bij het kiezen van de juiste afmetingen voor de ruimte.

Wat is belangrijk bij de keuze voor een nieuwe bank?

Natuurlijk moet je nieuwe stoel of bank in het interieur passen. Bij de keuze van materialen, zijn er nog ander aspecten waar je op moet letten. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor huisstofmijt? Dan is leer een betere keuze qua bekleding omdat huisstofmijt zich hier niet in nestelen. Heb je kinderen? Dan is een bank met bekleding die gemakkelijk te reinigen is een goede oplossing. Wanneer je een echte jeansliefhebber bent kun je het beste afzien van lichte stoffen bekleding omdat de blauwe jeans wel eens kunnen afgeven aan de lichte bank.

Hoe maak je de bank schoon?

Chocolade die afbrokkelde op de bank of heb je met drinken gemorst? Een klein ongelukje komt al snel voor en vaak wanneer de bank net nieuw is. Het is belangrijk om snel in te grijpen en de restjes op te vegen of de vloeistoffen te absorberen met bijvoorbeeld keukenrol of een droge doek. Gebruik alleen reinigingsmiddelen volgens de wasvoorschriften van je meubel en wrijf niet te hard om beschadigingen te voorkomen.

Hoe maak je een zetel met lederen bekleding schoon?

Leer is een natuurlijk materiaal wat heel gemakkelijk is te onderhouden. Voor het dagelijkse onderhoud is het voldoende om de bank af te doen met een vochtige doek. Hierdoor blijft de bank lang mooi, maar zo af en toe moet je de bank behandelen met speciale lederen verzorgingsproducten om ervoor te zorgen dat de bekleding mooi en niet gebarsten blijft.

Alles wetenswaardigheden over de bank

De bank is het centrale middelpunt in iedere woonkamer en de plaats om te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Reden genoeg om wat aandacht te besteden aan gezellige meubels. Bij het kopen van nieuwe meubilair om in te ontspannen moet je vooraf nadenken waar je mee te maken krijgt. De vraag “welke bank is juist” is volledig afhankelijk van ieders vereisten en verwachtingen.

Welk banktype ben ik?

Voordat je überhaupt op zoek kunt gaan naar de juiste bank, is het belangrijk om na te gaan welk type bank het beste bij jou past. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een grote snuggly familiebank of liever voor een praktische tweezits met slaapfunctie gaat of de bank eerder als decoratie wordt gebruikt speelt mee in je keuze. Bij de keuze van het perfecte zitmeubel is het belangrijk dat je rekening houdt met je eigen wensen en niet zozeer met het comfort van je gasten.

De grootte en de locatie van de bank

Als de vraag is beantwoord welke bank je wilt spelen de afmetingen en de perfecte plaats om de bank neer te zetten een belangrijke rol. Vanaf dan kun je op onze site zoeken naar banken met de juiste afmetingen. Met het kiezen van de grootte, moet u niet vergeten rekening te houden met de kamer en de ruimte rondom de bank. Aangezien de indeling van het zitmeubilair in winkels meestal kleiner ogen dan in werkelijkheid is het raadzaam om thuis de bank na te bouwen met bijvoorbeeld dozen zodat je een goede indruk krijgt van hoe groot de uitgezochte bank is. De vraag waar de bank het beste past hangt af van de mogelijkheden van de ruimte en je eigen voorkeur. De zetel hoeft bijvoorbeeld niet altijd per se met de rug tegen de muur, hoekbanken zijn ook geschikt als scheidingswand of een mooie bank kan ook vrij in de kamer staan en dienen als een decoratief hoogtepunt.

Welke kleur en bekleding is de beste optie?

In het algemeen wordt de volgende vuistregel gehanteerd: grote banken hebben neutrale tinten terwijl kleinere versies soms ook in felle kleuren verkrijgbaar zijn. De grote banken kunnen worden gedecoreerd met felle kleuren en accenten. Wel moet de bekleding natuurlijk passen bij het interieur zodat er een harmonieus totaalbeeld ontstaat in de woonkamer. Een makkelijk te onderhouden en duurzame stof zal in een gezin met kinderen en huisdieren ten goede komen. In het algemeen wordt een makkelijk te onderhouden bank aangeraden, of je kiest voor leer, stof of microvezel moet ieder voor zich beslissen. Stof en microvezel zijn waarschijnlijk in meerdere kleuren te verkrijgen dan een leren bank, maar ook de verschillende kleuren leersoort zin immens geworden.

Verzorging van de banken

Aangezien de bank dagelijks wordt gebruikt vereist het de juiste zorg. Om op de lange termijn plezier te hebben van de bank, helpt het om deze grondig te stofzuigen ne op regelmatige tijdstippen de kussens om te keren. Wie bijvoorbeeld een stoffen bank met afneembare hoezen heeft kan deze ook in de wasmachine gooien. Als er vlekken op de bekleding zitten kun je deze meestal voorzichtig inwrijven met speciaal schoonmaakmiddel. Een leren bank kun je het beste twee keer per jaar insmeren met een speciale lotion zodat het leer soepel en mooi blijft. De leren bank kan je gemakkelijk schoonmaken met een vochtige doek en af te doen met een schone doek. Wanneer de vlek onverwijderbaar lijkt kun je desnoods een professioneel schoonmaakbedrijf inschakelen voor hulp.

Meer informatie

Populaire modellen: tweezits, driezits, fauteuil, hocker, zetel, relaxfauteuil, ligstoel, bank, slaapbank, hoekbank, lounge bank. Materialen: stof, leer, synthetisch leer, microvezel.

Banken en slaapbanken van je dromen

De zoektocht naar de perfecte bank vergt tijd, moeite en een beetje geluk want uiteindelijk wordt de keuze van het bankstel zorgvuldig aangepakt omdat de bank vaak het middelpunt van de woonkamer is. Naast de algemene aspecten zoals de grootte en details zoals een uittrek of opbergfunctie met er ook rekening worden gehouden met het materiaal en de kleur van de bank. Het is van belang om met het gewenste model in het achterhoofd verschillende modellen te vergelijken zodat je de perfecte bank vindt. We willen je de keuze makkelijker maken door voorstellen te doen van een aantal standaard modellen, zoals een hoekbank of een combinatie van een 2- en 3-zits.

Banken in alle vormen bij OTTO

De klassieker onder de banken is de 2-zits of 3-zits in combinatie met een bijpassende fauteuil die gegroepeerd rond een salontafel staan. Sinds een paar jaar wordt deze klassieke samenstelling onderbreken door vele meubelontwerpers en interieur experts, de huidige trend gaat steeds meer richting ruimere zitplaatsen in verschillende combinaties. Omdat de woonkamers in nieuwe gebouwen vaak groot zijn, 30 vierkante meter is niet ongebruikelijk, duiken er steeds nieuwe woonlandschappen op die vooral populair zijn bij gezinnen. Ook in de aanschaf van meubilair worden vaker verschillende grote banken met bijpassende stoelen en krukken besteld. Voor het kopen van de bank moet je de ruimte precies opmeten en rekening houden met de omvang van de bank en of deze in de ruimte pat. Als de kamer te klein is lijkt het als snel vol te staan met zo’n groot meubilair ensemble. Kleinere woonkamers of 1- of 2-kamer appartementen worden vaak voorzien van een bank of een uitklapbare slaapbank zodat op deze manier de beperkte ruimte optimaal wordt benut. Browse op je gemak door ons assortiment banken op otto.nl en bekijk alle voorgestelde modellen.

2-zits en 3-zits banken

Dit type bank is het meest populair over de hele wereld. Of het als onderdeel van een set is of de bank op zichzelf: met de 2- en 3-zits banken fleur je de woonkamer op met een gezellige en comfortabele zithoek. Met een snelle slaap en uittrekfunctie kun je bank en bed zelfs combineren. Zo’n laag bed is bijzonder goed geschikt voor de vestiging van een één-kamer appartement, een studentenkamer of kleine kamers. Samen met een stoel is de combinatie van een 2- en 3-zits bank een veelvoorkomende combinatie in vele huiskamers. Het geeft een samenhorig beeld waarbij alle meubelen in hetzelfde ontwerp, materiaal of tot dezelfde groep behoren. Een dergelijke samenstelling van stoel en banken vergt veel ruimte, deze combinatie is dan ook uitermate geschikt voor de inrichting van een ruime woning of appartement.

Grote banken

Als je als bewoner van een loft of een ruime kamer met voldoende ruimte de bank als het middelpunt van de kamer waar alle activiteiten van het gezinsleven plaatsvinden zit je bij de grote banken van OTTO goed. In tegenstelling tot een conventionele bank zijn de afmetingen van de banken in XXL-formaat perfect om op te ontspannen en tot rust te komen. De grote banken zijn echter niet voor alle ruimten geschikt, maar de bank is het ideale meubilair voor een gezellige woonkamer, tv-kamer of thuisbioscoop.

Hoekbanken en zitlounges

Hoekbanken zijn met een typische L-vorm een voordelige keuze omdat deze bank optimaal gebruik maakt van de ruimte in het huis omdat je met slechts één meubel vele zitplaatsen creëert. De diepte van de zetel zorgt ervoor dat je nog steeds rechtop toch comfortabel zit, het hoekgedeelte is ideaal om gezellig een boek te lezen of om tv te kijken met de benen omhoog. Een andere variant van de hoekbank is de ruime zitlounge die als het ware een combinatie is van een aantal grote banken. Deze worden onderscheiden van de hoekbank door hun grootte en het aantal zit en ligoppervlakten. Meestal bestaan de zitlounges uit een L- of een U-vorm en hebben een geschikte zitdiepte waardoor deze banken gunstig zijn voor grote gezinnen of huisgenoten die ervan houden om comfortabel samen te zitten. Kinderen zullen blij zijn met de oversized bank en deze wellicht gebruiken als mini avonturenspeeltuin. Deze hoekbanken of zitlounges zijn vaak ook beschikbaar met slaapfunctie, deze functie is niet noodzakelijk aangezien de bank toch al slaapruimte voor minstens één loge biedt. Voor het geval er meer gasten een slaapplaats nodig hebben is het aan te raden om de bank met slaapfunctie te kiezen.

Zetel en fauteuils

Er moet minstens een zetel of een fauteuil in elk appartement. Dit meubilair met comfortabele zetels zijn handig om te verplaatsen binnen het interieur door de kleine omvang. Ze zijn het ideale meubelstuk wanneer je regelmatig van interieur wisselt. Wanneer je regelmatig bezoek hebt kun je gemakkelijk extra zitplaatsen creëren zodat je met weinig inspanning de zithoek kunt uitbreiden zodat alle gasten kunnen zitten. Stoelen zijn meestal beschikbar in combinatie met een bank van hetzelfde type model. Om een kleinere kamer in te richten of om een speciale twist aan je woonkamer te geven is het de moeite waard om te investeren in een waar collectors item zoals een oude zetel of fauteuil.

Chaise longue en slaapbanken

Beide gestoffeerde meubelen bieden een liggende optie. De chaise longue is om overdag in te rusten en een boekje door te bladeren. Je vindt de chaise longue in stijlvolle modellen in ruime kamers. Slaapbanken worden voornamelijk gebruikt in kleine ruimtes of als extra logeerbed voor gebruik: deze handige bank kan eventueel ook met en paar transformatie handelingen worden veranderd in een bed. Voordat je een dergelijke bank gaat kopen is het aanbevolen om deze even uit te proberen.

Het perfecte materiaal voor de bank

Materialen en patronen van meubelstoffen zijn onderhevig aan mode. Naast nieuwe ontwerpen zijn in de loop van retro stijlen vooral eenvoudige klassiekers uit de jaren ’20, zoals meubilair met bloemmotieven of covers zoals in de jaren ’60 en ’70 zijn weer erg in trek. Vele fabrikanten hebben hun meubilair zorgvuldig afgestemd op de vorm van deze meubelstukken en de laatste trends op het gebied van banken en fauteuils in de afgelopen decennia in moderne en onderhoudsvriendelijke opties. Als je van plan bent om een nieuwe bank te kopen heb je een ruime keuze uit één van de vele retro en moderne modellen. Wanneer de bank na een paar jaar niet meer bevalt kun je deze gemakkelijk aanpassen met een meubelhoes waardoor de bank weer helemaal trendy is. Tijdloze klassiekers zoals donkere lederen of een duurzame stof in hoge kwaliteit covers in neutrale kleuren zijn duurder om te kopen, maar passen daarentegen gemakkelijk in elk interieur en bij elke interieurstijl.

Elegant leder en kunstleer

Leder heeft een warme en esthetische uitstraling. Vele mensen hebben de voorkeur voor gestoffeerd meubilair met een stoffen oppervlak of kiezen voor deze omdat ze een handige bank willen. Naast het rustieke effect heeft leder een aantal praktische voordelen zoals het onderhoud. Onbehandeld leer vereist een zorgvuldige behandeling. Daarom is deze minder geschikt voor gezinnen met kleine kinderen of huisdieren.

Praktische en robuuste covers

In de zoektocht naar een goedkope bank en fauteuil modellen moet je de zoektocht naar materiaal beperken. In principe, hoe hoger de kwaliteit van het materiaal, hoe duurzamer het oppervlak van de bekleding is. Synthetische vezels zijn veel robuuster dan natuurlijke vezels en weefsels van microfiber die gemakkelijk te reinigen zijn. Als de bank regelmatig gebruikt wordt door kinderen of huisdieren als een speeltuin of een plaats om te slapen kunt u het beste donkere kleuren of patronen overwegen om vlekken te voorkomen.

De binnenkant van de bank

Bij ieder meubel is het eerste wat opvalt de buitenkant, er wordt daarom ook een grote hoeveelheid tijd besteed om een geschikte bank te vinden in de gewenste stijl. Wanneer je een bank online koopt is kun je deze niet van te voren testen en zul je het moeten doen met de algemene termen en beschrijvingen over de binnenkant van de bank.

Het frame

Het frame van de bank bestaat mestaal uit massief hout waardoor de stabiliteit en maatvastheid zeer kenmerkend is. Massief hout heeft het voordeel dat het niet kraakt of piept, zelfs na vele jaren van gebruik. De afzonderlijke onderdelen van het frame worden afgerond om rafelen of splinters te voorkomen.

De vering

Bij de vering van de gestoffeerde meubels wordt er een lat gemaakt tussen de bank en de rug vering. In de lattenbodem kunt u kiezen tussen een stalen veren (Nosag-vering), rubberen riemen of latten. Nosag veren zijn de meest voorkomende variant, deze worden gebruikt om het vaste houten frame strak te trekken zodat het zitoppervlak genoeg vering heeft. De rubber banden worden normaal gezien gebruikt voor de achter vering en ondersteunen het lichaam tijdens het bankhangen. De lattenbodem zit veelal in de slaapbanken verwerkt omdat ze hier tevens als lattenbodem dienen voor het slaapgedeelte.

Bekleding

Voor de opvulling van de bank wordt vaak foam gebruikt, hoe hoger de opgegeven dichtheid hoe hoger de kwaliteit van het materiaal. In de praktijk is een maatvaste padding comfortabel ondersteunend, zelfs onder zware belasting. Wil je een bank online kopen waar je lang plezier aan hebt dan moet je met name letten op de binnen veren of boxspring. Deze varianten zijn goed voor een ergonomische zithouding door de verfijnde lagen en zijn tevens geschikt voor zwaardere personen.

Met al deze criteria, beperk je het grote aanbod aan gestoffeerde banken tot een paar exemplaren en vind je bij OTTO de bank van je dromen waar je nog vele jaren plezier van hebt.

Welke stijl past het best bij je bank?

Naast de grootte, bekleding en kleur speelt ook de stijl een belangrijk rol. Onze meubels fungeren als een visitekaartje voor onze klanten, via de stoffering uiten we hoe we ons willen laten zien aan anderen. Een klassieke bank, zoals bijvoorbeeld de Chesterfield bank heeft een nobele en gezellige stijl die door de hoge kwaliteit lederen bekleding en typische knopen een elegante uitstraling heeft. De ultieme elegante ingerichte woonkamer is met donkere meubels, olieverfschilderijen en kleedjes in de elegante Engelse stijl. De zacht gebogen banken in retro-look die doet denken aan de interieurstijl van de jaren ’50 en ’60. Gecombineerd met een schapenvacht, glazen tafels en lavalampen is dit gestoffeerde meubels die zijn bijzonder authentiek. Wie tegenwoordig lijnen en pastelkleuren onderschat moet kiezen voor een moderne bank met duidelijke contouren. Zo’n meubelstuk is op meerdere manieren te combineren. In aanvulling op rieten of rotan meubelen zijn groene kamerplanten en een eenvoudige bank heel natuurlijk ogen. Planken en tv-meubel geven de woonkamer een fris tintje wanneer deze van roestvrijstaal en glas zijn. Versierd met kleurrijke kussens, spreien en een romantische knuffel op de bank oogt het al snel als een knus hoekje. Extra tip: voor fans van de trendy Aziatisch, Oosterse en Afrikaanse stijl kun je de bank het best combineren met woonaccessoires met etnische prints en afstemmen met bijvoorbeeld muurschilderingen en andere decoratieve objecten en accenten.