Excl. verzendkosten
0
Bikini's
NAAR BOVEN

Voel je prettig in een bikini

Geen spetterend begin

De bikini is tegenwoordig een zeer populair kledingstuk voor vrouwen op het strand of in het zwembad. Maar dat was in de begintijd wel anders. Begin juli 1946 ontplofte de Amerikanen een atoombom bij het ringvormige eiland Bikini in de Stille Zuidzee. Het was de eerste aangekondigde proef met een atoombom, en dat maakte veel indruk. Een paar dagen later brachten twee Franse mannen tegelijkertijd eenzelfde soort badkleding op de markt: modeontwerper Jacques Heim (de Atome) en auto-ingenieur Louis Réard (de bikini). Deze nieuwe vorm van zwemkleding zou volgens Réard inslaan als een bom. Daarom vernoemde hij het naar het eiland Bikini, omdat daar net de atoombom getest was. Réard kon echter geen model vinden die bereid was het kledingstuk te dragen; de modellen vonden het een onzedig kledingstuk. Alleen een naaktdanseres - Micheline Bernardine - durfde het aan. De reacties erop waren allesbehalve positief. Vrouwen hadden maar weinig behoefte om het zelf aan te trekken, en in sommige landen werd het dragen ervan zelfs verboden. Hiermee leek het einde van de bikini alweer snel in zicht te zijn.

Omslagpunt

In de jaren ’70 kwam daar alsnog verandering in. Feministen en Hollywoodsterren droegen steeds vaker een bikini, waardoor de gewone vrouw dit ook ging doen. Het absolute keerpunt kwam vanuit de filmindustrie wanneer actrice Ursula Andress in de James Bond-film ‘Dr. No’ gekleed in slechts een bandeaubikini uit de zee komt lopen. Die scène bleef op ieders netvlies staan. Tegenwoordig is de bikini niet meer weg te denken uit ons modebeeld.

De perfecte bikini

Met het dragen van een bikini geef je veel bloot. Daarom accentueert de ideale bikini je sterke en verzwakt het je mindere punten. Wat betekent dit in de praktijk voor je?

  • Heb je lange benen? Shop dan een hoog opgesneden broekje.
  • Wil je een vollere boezem? Ga voor een triangeltopje, een topje met opgevulde cups of een push-up topje. Kies geen donkere bikini in een egale kleur, want dat slankt af in plaats van dat het optisch opvult.
  • Wil je kleinere billen? Neem een brede slip.
  • Ben je op zoek naar een slank effect? Ga voor een bikini in donkere kleuren. Een bandeaubikini zal je ook goed staan!

Je op je gemak voelen

Als je eenmaal weet welk model bikini het beste bij je past, heb je nog een aantal andere keuzes om te maken. Denk hierbij onder andere aan kleur(en), wel of geen print en de soort sluiting. Het is het belangrijkste dat jij je op je gemak voelt in je bikini en dat je dat ook naar buiten uitstraalt. Om daar extra nadruk op te leggen, kun je gebruik maken van diverse accessoires. Maak je strand- of zwembadoutfit af met bijvoorbeeld een vrolijk paar slippers, een omslagdoek, een zonnebril en een fleurige haarband. In onze webshop vind je vele verschillende bikini’s, waaronder bandeaubikini’s, triangelbikini’s, push-up-bikini’s en nog veel meer. Ontdek in onze shop welke artikelen we bieden!