Fashion / General / 11 februari 2016

OTTO’s mannenpanel: The women suit

Even voorstellen, kennen jullie ze nog?

OTTO’s Mannenpanel

                             Foto_DirkFoto_Corny1Foto_Rob1Foto_Remco1Foto_Niek

Wij vrouwen zijn dol op nieuwe modetrends en dragen het liefste wat we zelf leuk vinden. Maar stiekem vinden we de mening van de man over onze outfits toch ook wel belangrijk. In ons vorige mannenpanel ontdekten we al dat de mannelijke meningen zeer uiteenlopend waren over trends als de flared jeans en de off shoulder top. We blijven dus nieuwsgierig naar de vraag: Wat vindt de man? Dit keer hebben we het mannenpanel van OTTO aan de tand gevoeld over weer een opvallende trend: the women suit, ofwel het dames pak.

mannenpanel

The women suit

Een mooi getailleerd pak is allang niet meer weggelegd voor mannen alleen. In een passende pantalon en aansluitende blazer kan het vrouwelijk lichaam ontzettend goed uitkomen. Een paar high heels eronder en een mooi opgestoken kapsel zorgen voor een sexy look. En welke vrouw wil dat nou niet? Strak in pak is dé trend voor vrouwen en wordt door celebs als Emma Watson en Blake Lively met verve gedragen. Maar vinden de heren een dame in pak net zo vrouwelijk ogen? Laten we de meningen van ons mannenpanel eens bekijken…

 

Dirk: When it “suits you”, dan is het een echte topper! Daarbij heb ik wel een duidelijke voorkeur voor een kort jasje. Dit staat wat strakker en drukt wat meer vrouwelijkheid uit.

Een toepasselijke quote van Dirk! Hij heeft de trend duidelijk even goed bestudeerd en heeft zelfs nog een tip voor ons. Eens kijken of Niek en Remco ook zo te spreken zijn over het dames pak.

Niek: Ik kan niet wennen aan vrouwen in kostuums. Het is in mijn inziens een te mannelijk kledingstuk en ik vind vrouwen in een women suit een stukje vrouwelijkheid verliezen. Wat heel jammer is want vrouwelijkheid moet natuurlijk niet verschuild worden ;).

Remco: Nee, gewoon nee. Ik vind een pak gewoon niet bij vrouwen passen. Het komt meteen veel te mannelijk over.

Dat klinkt iets minder overtuigend maar niet getreurd dames, Rob en Corny denken hier gelukkig anders over!

Rob: Voor bepaalde gelegenheden is dit een zéér charmante maar toch ook krachtige optie voor een vrouw. Door middel van een goed passend pak wordt het figuur van de vrouw ook nog eens extra benadrukt!

Corny: Kan heel stoer overkomen maar ligt zeker ook aan de dame in kwestie, zo’n Blake Lively kan natuurlijk zelfs een vuilniszak aantrekken! Het moet er allemaal niet té overdressed uitzien.

 

De meningen over the women suit zijn dus redelijk verdeeld binnen het mannenpanel. De een vindt het zeer vrouwelijk en de ander vindt het veel te mannelijk. Zijn mannen toch niet allemaal hetzelfde ;). Maar in de ogen van EDITOR’s team is een pak voor dames, gecombineerd met een paar high heels, 100% vrouwelijk! Wij hebben daarom een mooie selectie voor jullie samengesteld om wat inspiratie op te doen.

767372 blazer zwart lang 8374343 blazer grijs 839595 blazer rood
777587 pantalon zwart 715122 pantalon grijs 569443 pantalon rood
ONLY blazer lang 49,95 VIVANCE COLLECTION blazer 49,99 LAURA SCOTT blazer 55,99
s.Oliver 7/8-broek 59,99 APART broek 89,90 LAURA SCOTT pantalon 43,99

Durf jij the women suit te dragen? Shop ‘m nu bij OTTO.

 

liefs whitney

 

Delen?

Reacties


Whitney
Whitney
Whitney (22) is studente consumentenpsychologie en leert bij OTTO's social team alles op het gebied van online marketing. Naast haar studie heeft ze een passie voor wedstrijdzwemmen, is ze dol op lekker eten en blijft ze graag op de hoogte van de laatste trends op het gebied van mode en lifestyle. Via social media weet ze altijd de leukste outfits en lekkerste restaurantjes te vinden.