Excl. verzendkosten
0
Halkasten & kapstokken
NAAR BOVEN

Een halkast creëert opbergruimte in de kleinste ruimte van het huis.

De hal of gang is een belangrijk deel van de woning. Het is het eerste wat gasten zien als je huis betreden. De hal is het visitekaartje van je huis. Een kapstok is een standaard meubel in de hal. Wil je meer opbergruimte creëren, ga dan voor een halkast in plaats van een kapstok of als aanvulling op de kapstok. Extra opbergruimte is handig in elke ruimte, ook in de hal. Het is daarom ook niet zo gek dat in veel huishoudens de halkast populariteit wint. Je kunt er niet alleen jassen in kwijt maar ook andere spullen. De halkast is een logische en praktische oplossing voor opbergruimte in de hal.

Verschillende halkasten

Een halkast kan naast de hal, ook zorgen voor extra opbergruimte in de gang of op de overloop. Het zijn over het algemeen wat kleinere kasten geschikt voor kleinere ruimtes zoals de hal of overloop. In de hal zal de functie van de kast wellicht anders zijn dan op de overloop. In de hal dient een halkast namelijk vaak als kapstok, terwijl op de overloop er kleding, beddengoed of handdoeken in kan worden opgeborgen. Houd rekening met waar je de kast voor wilt gebruiken, moet het een hangkast zijn of zijn legplanken handiger? . Zoals eerder gezegd zijn er halkasten die kunnen dienen als kapstok. Dit zijn vaak hangkasten. Er zijn ook kasten die dienen als aanvulling op de kapstok. Dit type halkasten zijn vaak onderkasten. Deze kastjes kunnen onder de kapstok opbergruimte creëren voor bijvoorbeeld schoenen, paraplu’s, sjaals, handschoenen en wanten. En daarnaast zijn de afmetingen van de ruimte waar je de kast wilt plaatsen van belang, zodat de halkast goed in de ruimte past.

Er zijn verschillende halkasten te vinden. Zo zijn er open halkasten, zodat je makkelijk je jas kan vinden. Maar er zijn ook dichte halkasten zodat alle spullen opgeborgen zijn achter dichte deuren. Het voordeel van een dichte halkast is dat de hal opgeruimd oogt. Op verschillende halkasten is een passpiegel te vinden op een van of beide kastdeuren.

Functioneel en decoratief

Een halkast is niet alleen functioneel, het kan ook een bijdrage leveren aan de uitstraling van je hal. Het blijft tenslotte het visite kaartje van je woning. Er zijn niet alleen verschillen wat betreft design, ook wat betreft materialen zijn er verschillen te vinden. Trek de sfeer van je woonkamer door naar de hal en kies een halkast die goed past bij je interieur. Er zijn halkasten te vinden met een modern design, maar ook klassieke kasten van hout. Kies een halkast op basis van de functie die je wilt dat de kast vervult. Maar daarnaast: het oog wil ook wat! Ga voor een halkast die zowel functioneel is als decoratief en maak van je hal een echte binnenkomer.