Hoekbanken
NAAR BOVEN

Hoe kies je de juiste hoekbank?

Welke hoekbank past het beste bij jou?

Ben je op zoek naar een bank waar je comfortabel in kan zitten maar ook heerlijk in kan gaan liggen? Dan heeft de hoekbank de ideale combinatie! OTTO heeft een groot aanbod aan hoekbanken in verschillende stijlen, vormen en maten. Zo zijn er praktische modellen voor de compactere woonkamer en ruime modellen voor een grotere woonkamer. Ook zijn er hoekbanken met extra opties zoals een hoofdsteun of voetenstuk. Wil je graag extra kunnen ontspannen in de bank? Dan is de hoekbank met slaapfunctie een aanrader. Daarnaast biedt OTTO keuze uit verschillende materialen en kleuren om de bank naar je eigen smaak samen te stellen. Neem eens een kijkje in ons assortiment om te zien welke hoekbank het beste bij jou past.

Tips bij het kiezen van het juiste materiaal voor je hoekbankstel

Het materiaal is een belangrijke factor bij het kiezen van een bank. Elk materiaal heeft bepaalde kenmerken, zoals de uitstraling, het onderhoud en de kwaliteit. Ook kunnen verschillende onderdelen van een bank uit verschillende materialen bestaan. OTTO heeft een ruim aanbod aan materialen, zoals verschillende soorten leer, stof, microvezel, suède en nog veel meer. Om je te helpen bij het kiezen van het geschikte materiaal hebben we de voor- en nadelen van een aantal materialen op een rijtje gezet.

Microvezel

  • Voordeel: Microvezel is een sterke stof en dus zeer geschikt materiaal voor de bekleding van een bank bij intensief gebruik. Een ander kenmerk van microvezel is dat er geen haakjes kunnen ontstaan in de stof, wat voordelig is voor huisdieren.
  • Nadeel: bij bekleding met microvezel kan pilling voorkomen, ofwel kleine bolletjes die op de bekleding blijven zitten. Met de juiste apparatuur zijn deze pluisjes echter goed te verwijderen.

Leer

  • Voordeel: Leer is over het algemeen een sterk materiaal met een luxe uitstraling. Daarnaast is het goed schoon te houden door het strakke oppervlak wat erg fijn is voor het onderhoud van een hoekbankstel.
  • Nadeel: Een leren bankstel voelt vaak kouder aan in vergelijking met stoffen bekleding. Ook is een met leer beklede bank gevoelig voor scherpe voorwerpen die gemakkelijk krassen kunnen veroorzaken.

Stof

  • Voordeel: Een stoffen bank geeft vaak een fijn en zacht gevoel en biedt daarmee ook wat extra comfort. Tevens zorgt een stoffenbekleding van een hoekbank voor een warmere uitstraling.
  • Nadeel: Stof is erg gevoelig voor vlekken en vuil. Een vlek kan zich over de stof uitspreiden waardoor een stoffen hoekbankstel lastiger te reinigen is.