Hoekbanken
NAAR BOVEN

Hoekbanken

Kan ik een hoekbank vrij in de kamer plaatsen?

Als je een ruime woonkamer hebt kun je de bank ook vrij in de kamer neerzetten. Hierbij kan de hoekbank als een scheidingswand worden gebruikt waarbij de bank verschillende zones in de woonkamer verdeeld zoals bijvoorbeeld het eetkamergedeelte en het woongedeelte van de kamer. Zelfs in een kamer met een aantal deuren kan een hoekbank in de vrije ruimte een oplossing kunnen zijn.

Welke kleur bank past het beste bij mijn interieur

Bij het kopen van een doorsnee bank moet je je ervan bewust zijn dat de bank het middelpunt van de kamer zal zijn. De kleur bepaalt hierin de harmonie van de kamer. Donkere kleuren kunnen de grote bank ruw maken wanneer deze wordt gecombineerd met grove patronen of prints. Een harmonie voor het oog zijn vaak pastelkleuren, grijs of fijne patronen en prints. Kleuraccenten van woonaccessoires zoals kussentjes en dekentjes kunnen naar keus worden toegevoegd. Hiermee kun je gemakkelijk afwisselen waardoor je iedere keer een ander interieur hebt. Wie toch de knalrode bank kiest kan het beste accessoires kiezen die een natuurtint hebben.

Zijn er hoekbanken op otto.nl met een slaapfunctie?

Tussen de hoekbanken van OTTO vindt je ook hoekbanken met slaapfunctie. Deze hoekbanken met slaapfunctie kunnen in een oogwenk worden getransformeerd in een slaapbank of logeerbed.

Meer informatie

Kenmerken: banken, slaapbanken, binnen vering, interieur, bank, poef, ottoman. Materialen: stof, leer, synthetisch leer, microvezel.

Hoe kan ik mijn hoekbank inrichten

Met een bank kun je de woonkamer veranderen in een snoezig landschap waarbij je optimaal gebruik maakt van de ruimte. Omdat in vergelijking met twee banken, zoals bijvoorbeeld een 2-zits en een 3-zits er een loze ruimte ontstaat in de hoek deze met een hoekbank wordt opgevuld. Dit bespaart ruimte en zorgt in kleine ruimten voor privacy. Door de open elementen kan de bank prima voor een raam of schuin dak staan. U plaatst in dat geval gewoon de items zonder rugleuning zoals een ottoman of chaise longue.

Welke afmeting hoekbank kan ik het beste kiezen?

Voor de afmetingen van de bank wordt je verwezen naar de productinformatie. In de hoeken zijn de afmetingen van de afzonderlijke elementen weergegeven. Een truc om te zien of je nieuwe bank goed past in de kamer is door met behulp van kranten of een duimstok de juiste lengte en breedte neer te leggen in de kamer. Op deze manier krijg je een betere indruk van hoeveel ruimte de bank in beslag zal nemen. Vergeet niet bij de hoekbanken met slaapfunctie de afmetingen van het bed mee te nemen in de test.

Welke bekleding moet ik kiezen voor mijn hoekbank?

Weet je al welke kleur, vorm en het model van de nieuwe bank eruit ziet? Geweldig, dan moet je alleen nadenken over de structuur van de bank na te denken. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Een leren bank ziet er misschien chique en nobel uit, maar op koude dagen en nachten kan het ook ongemakkelijk zitten zonder deken. Het is ook belangrijk wanneer je huisdieren hebt dat de bank hier tegen kan.

Zitcomfort

Wie er een nieuwe bank wil kopen moet rekening houden met de verschillende modellen. Niet alleen de opvulling maar ook de zithoogte en diepte van de bank zijn bepalend voor het comfort. Hoe hard moet de bank bijvoorbeeld zitten? Wil je het liefst in de bank ploffen of liever een strakke harder zitoppervlak hebben. Voor ouderen is een stevigere vulling en bank aanbevolen waardoor het gemakkelijker is om op te staan. Daarnaast raden we voor oudere mensen ook een zithoogte van 42-45 centimeter waardoor je gemakkelijker opstaat. Wie graag rechtop zit moet rekening houden met de juiste zitdiepte: zorg er in ieder geval voor dat de benen een hoek van 90 graden vormen aan de rand van het zitvlak. Wanneer je dan nog achterover kunt leunen heb je de perfecte zitdiepte. Hoge rugleuningen zijn overigens een voordeel als u vaak en graag achterover leunt.