Schoenen
NAAR BOVEN

Schoenen belangrijk voor iedere vrouw

Van bescherming naar modieus

Duizend jaren geleden liepen mensen al op schoenen, deze schoenen hadden als doel om je voeten te beschermen tegen verwondingen, hitte of kou. Maar door de eeuwen heen verandert deze functie steeds meer. Vanaf de 19e eeuw is er steeds meer variatie in de soorten schoenen. Zo verschijnen de enkellaarsjes, komt de hak definitief terug en doet de sportschoen zijn intrede. Vanaf de 20e eeuw is een schoen niet alleen meer functioneel, maar krijgt het ook een modefunctie. In deze eeuw ontstaan dan ook de pumps, stiletto naaldhakken en de ballerina’s.

Voor elke gelegenheid één paar schoenen

Tegenwoordig hebben we keuze genoeg om voor elke gelegenheid de juiste schoenen uit de kast te trekken. Nette laarzen voor een avondje uit, sneakers tijdens een middagje shoppen en stevige wandelschoenen bij een lange boswandeling.

Onderhoud je schoenen goed

Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van zijn/haar schoenen, daarom is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Dit kan je doen door ze regelmatig in te spuiten met een impregneerspray, hierdoor worden ze water- en vuilafstotend.  Het is goed om dit regelmatig te herhalen, voornamelijk in de water aangezien het dan vaak sneeuwt, regent en dergelijke. Let er wel op dat je schoen droog en zuiver is voordat je ze inspuit, dit voorkomt vlekken of kleurverschil. Voor elk materiaal schoen heb je een soort impregneerspray.

Schoenen online verkrijgbaar bij OTTO

Ben je nog opzoek naar een leuk paar schoenen? Bij OTTO hebben we een veelzijdig aanbod, van sneakers tot pumps tot regenlaarzen. Al deze soorten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, merken en prijsklassen, waardoor er voor ieder wat wils is. Bestel jou paar schoenen nu online en krijg ze binnen enkele dagen bij je thuis geleverd. Niet goed? Je kunt ze gewoon gratis ruilen!