Excl. verzendkosten
0
Android smartphones
NAAR BOVEN

De specificaties van een smartphone

Het is niet zo gek dat je op straat veel mensen met hun telefoon ziet spelen. Ruim 9 miljoen Nederlanders, oftewel 70% van het totaal aantal Nederlanders, is op dit moment in het bezit van een smartphone. Dit is ook niet vreemd, want met alle mogelijkheden en diversiteit aan apps kan je ook niet meer zonder je smartphone. Maar als je een smartphone gaat aanschaffen, waar moet je dan allemaal op letten? We zullen je helpen met het maken van een keuze.
De allereerste vraag die je jezelf kan stellen is: Wat wil ik met een telefoon kunnen? Wat ga ik er allemaal mee doen en wat niet? Stel je wilt alleen bellen en sms’en, neem dan geen smartphone maar een ouderwets mobieltje waar de rest er niet toe doet.

Soort toetsenbord

Je kan kiezen voor een Touch screen of een Qwertytoetsenbord. Touch screen komt het meest voor en is ideaal als je veel op internet zit. Je kunt dan namelijk makkelijk browsen en navigeren tussen apps. Kies voor een Qwertytoetsenbord als je af en toe op internet gaat en je voornamelijk wilt typen. Dit is namelijk net iets makkelijker met zo’n toetsenbord dan een Touch screen.

De grootte van de smartphone

Tegenwoordig zijn er smartphones die bijna net zo groot als een tablet zijn. Dit is natuurlijk heel erg fijn met het spelen van spelletjes en het kijken van filmpjes, maar je kan de telefoon niet in je broekzak meenemen. Kleinere modellen zijn vaak ook goedkoper dan grote. De kwaliteit van het beeldscherm is vaak wel beter bij grote modellen. Bedenk vooraf hoe je je smartphone wilt meenemen.

Besturingssystemen

Een besturingssysteem is erg belangrijk. Er zijn tal verschillende besturingssystemen, maar de meest gebruikte zijn Android (Google), iOS (Apple), BlackBerry OS, of Windows Phone (Microsoft). Het ligt er aan wat je wilt: wil je veel apps kunnen downloaden? Dan kies je voor Android of iOS. Wil je meer een zakelijke telefoon waar je gemakkelijk agenda’s kan bijhouden? Dan kies je voor sneller voor een Windows Phone.