Vloerkleden
NAAR BOVEN

Vloerkleden: hiermee maak je een eenheid van je interieur

Een vloerkleed heeft vele voordelen

Een vloerkleed, of tapijt, is de perfecte oplossing als je een eenheid wilt creëren in je woning. Door het kleed onder je meubels te leggen, ontstaat er een samenhangend geheel in plaats van losstaande meubelen. Hierdoor creëer je een gezellige sfeervolle zithoek. Een tapijt heeft ook als voordeel dat het geluid dempt en warmte vasthoudt. Wanneer je snel koude voeten krijgt, is een vloerkleed heerlijk om onder je voeten te hebben wanneer je op de bank zit. OTTO heeft een ruim aanbod aan vloerkleden in allerlei maten en uitvoeringen. Een kleed in een effen kleur of verschillende leuke print kun je vinden op onze webshop. Er zit onder andere verschil tussen het type tapijt, zoals een hoogpolig tapijt, een handgeknoopt of een handgeweven tapijt. Ontdek op onze webshop welk type tapijt het beste bij je interieur past. Ook heeft OTTO bijpassende meubelen en accessoires om je interieur compleet te maken.

Hoe behandel ik vlekken in mijn vloerkleed?

Wanneer je een prachtig tapijt hebt aangeschaft, kan het gebeuren dat je met je eten of drinken erop knoeit. Dit is moeilijk te voorkomen en erg vervelend, want als je de vlek niet behandelt gaat die misschien niet meer weg. Onderstaand geven we je enkele voorbeelden van vlekken die veel voorkomen. Daarbij geven we een tip hoe je de vlek het beste kunt verwijderen.

  • Bloed. Neem een droge doek of kleurloos keukenpapier en dep deze op de vlek zodat er zoveel mogelijk bloed uit het tapijt geabsorbeerd wordt. Vervolgens maak je de doek nat met water en dep je hem op het restant van de vlek. Als de vlek nog niet weg is, kan je proberen om te deppen met een oplossing van ammoniak.
  • Inkt. Sproei haarlak over de vlek. Wanneer deze droog is, poets het restant dan weg met een oplossing van azijn en water.
  • Kaarsvet. Laten opdrogen en bedekken met ijsklontjes. Wanneer het goed koud is kan je het eraf halen. Het overige vet met een vlekkenverwijderaar behandelen.
  • Rode wijn. Schenk witte wijn of bruisend water over de vlek. Wanneer de kleur uit het tapijt is getrokken moet je het restant met een natte doek deppen.

Wist je dat?

De eerste tapijten werden gemaakt in Perzië en hier komt het woord ook vandaan. Het Perzische woord is ‘tafta’, wat ‘geweven’ betekent. Een Perzisch tapijt is één van de bekendste soorten vloedkleden.