Alle wonen artikelen / General / Wonen / 6 april 2021

3 tips voor het inrichten van een open kast

Een kast is bedoeld om je spullen in op te bergen. Toch willen we graag dat onze kast er leuk uit ziet en dat onze woonkamer ook een leuke sfeer heeft. Een open kast biedt erg veel decoratie mogelijkheden. Een open kast heeft geen deuren waarachter alles zit verborgen, maar alles staat op planken in de open ruimte. Zo kun je allerlei woondecoratie plaatsen op de planken. Wil jij graag weten hoe je een open kast kunt inrichten? Lees dan snel verder!

Tip 1: Zorg voor de juiste kleur en het juiste formaat

Zorg ervoor dat de open kast in de stijl is van de rest van je woonkamer. Als je veel groen of zwart in de omgeving hebt, laat dit dan ook terugkomen in de stijl van de open kast. Een andere veelgebruikte kleurenstijl is ton sur ton. Dit houdt in dat van één of twee bepaalde kleuren verschillende donkere en lichte tinten worden gebruikt om de gehele woonkamer in te richten. Zo krijg je een rustig maar toch stoer effect. Door meubels met verschillende hoogtes in de woonkamer neer te zetten creëer je een speels effect. Heb je bijvoorbeeld een hoge kast voor servies, dan kun je kiezen voor een lagere open kast. Als je een dressoir in de buurt hebt staan, dan kun je kiezen voor een hoge open kast.

Open kast ton sur ton


Tip 2: Maak je open kast op met planten, boeken en kunst

Een open kast is natuurlijk bedoeld om op te maken zodat je van alles hierin kwijt kunt. Maak je kast op met bijvoorbeeld (kunst)planten, boeken of kunst. De truc hierbij is dat je niet alles naast elkaar zet, maar groepjes maakt. Zet bijvoorbeeld de boeken bij elkaar. Op een andere plank kun je bijvoorbeeld een paar vazen bij elkaar zetten. Je kunt natuurlijk alle soorten woonaccessoires gebruiken die je maar kunt bedenken. Geef hier vooral je eigen draai aan en laat je creativiteit los. Het is erg leuk om persoonlijke spullen in de kast te zetten om het een persoonlijke tint te geven. Varieer ook vooral in de hoogte van de accessoires voor een speels effect. Je kunt ook voorwerpen op elkaar plaatsen.

Open kast decoratie


Tip 3: Gebruik manden, dozen en laat lege ruimtes over

Je hoeft natuurlijk niet overal iets neer te zetten. Laat gerust een paar lege ruimtes over. Zijn er een paar spullen die je wilt opbergen maar liever niet in het zicht wilt zetten? Je hebt open kasten met alsnog een gesloten vak onderin. Heeft jouw open kast dit niet? Geen probleem, je kunt gewoon een mandje, doos of ander opbergvoorwerp gebruiken. Je kunt zo alles een stuk opgeruimder neerzetten en dit ziet er vaak ook leuk uit! Een gevlochten mandje is een van onze favorieten woonaccessoires. Wil je nog meer inspiratie opdoen voor je woonkamer? Lees dan eens onze blog over onze woonkamer favorieten!

Open kast gevlochten mandje


Nu je weet hoe je een open kast kunt inrichten, die perfect in de stijl van je woonkamer past, kun je gelijk aan de slag gaan. Hoe gaan jullie je kast inrichten?

Handtekening liefs Quinten

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Tips Wonen

Quinten Thijssen
You might also like