4 verschillende complete slaapkamer stijlen

Je slaapkamer is een kamer waarvan je wilt dat het bij de rest van je interieur past. Alle meubels apart zoeken en kopen is een flinke klus. De complete slaapkamer is hierbij je reddende engel. Je kunt in één keer een bed of boxspring, een kledingkast en nachtkastjes kopen in dezelfde stijl. Er zijn natuurlijk erg veel verschillende stijlen, zoals modern of klassiek. Wij laten jou onze 4 favoriete complete slaapkamers zien. Wil jij graag inspiratie op doen voor je eigen slaapkamer? Lees dan snel verder!

Landelijk interieur in je slaapkamer

Als je niet houdt van een te druk interieur is een landelijke complete slaapkamer wellicht iets voor jou. De landelijke stijl heeft een erg strak en basic design en het geeft een zachte en rustige uitstraling. Door de lichte kleuren oogt het toch erg vrolijk en sfeervol. Versier de kamer met planten om de landelijke stijl compleet te maken. Bij een landelijk interieur horen houten meubels. De combinatie van houten meubels en planten zorgen voor een natuurlijk effect. Je kunt een speels effect creëren door sierkussens of dekens toe te voegen in groene kleuren. Ga voor een houten kleur met een vloerkleed om de stijl helemaal af te maken. Een vloerkleed in een natuurlijke kleur zoals bruin past perfect in deze stijl.

Landelijk interieur


Een industriële slaapkamer

Industriële slaapkamer

Een industriële stijl wordt gekenmerkt door donkere houten meubels. Het bed, het nachtkastje en de kledingkast zijn afgewerkt met zwart metaal. Een industriële stijl geeft een ruwe en stoere stijl af. Naast hout, worden ook leer, beton en steen gebruikt voor een industriële stijl. Bij een industriële complete slaapkamer hoort ook een bakstenen muur. Als je al zo’n muur hebt, dan heb je erg veel geluk, maar je kunt dit zelf ook creëren door een extra stuclaag aan te brengen op de muur en hierin vormen te maken. Je kunt ook behang kopen met een print van een bakstenen muur. Om de kamer compleet te maken kun je gordijnen plaatsen in een donkere en ruwe stijl zoals jaloezieën. Verlichting kan ook niet ontbreken in de slaapkamer. Betonnen en metalen lampen passen perfect in deze slaapkamer en geven een warm effect af.


Complete slaapkamer in een moderne stijl

Een complete slaapkamer in moderne stijl bestaat uit houten en metalen meubels, deze zijn vaak in een luxe stijl. Vaak zijn het witte kleuren in de kamer. Door de simpele kleuren ziet het er minimalistisch uit maar ook erg strak. Onnodige details worden in het moderne interieur achterwege gelaten, zodat het er ook minder rommelig uit ziet. Door veel grote in plaats van kleine objecten te gebruiken ziet het er ook minder rommelig uit. Gebruik naast witte kleuren, ook zwarte kleuren voor bijvoorbeeld het beddengoed. Kies bij raamdecoratie bijvoorbeeld voor vouw- of rolgordijnen in een lichte kleur. Een tapijt of gepolierde betonvloer passen perfect in de moderne stijl. Als laatste kun je de muren in een wat fellere kleur verven om het toch wat levendiger te maken.

Complete slaapkamer modern


De klassieke complete slaapkamer

Klassieke complete slaapkamer

Als jij vroeger ook alles beter vond dan is dit de ideale stijl voor jouw complete slaapkamer. Een stijl met vooral houten meubels in witte kleuren. Verfijnde randen aan je bed en aan de kastjes geven een antieke sfeer af. In deze luxe stijl kun je jezelf belonen met een heerlijke nachtrust. Mix lichte en donkere kleuren om een gaaf effect te creëren. Vind je deze stijl te ouderwets? Dan bestaat er een mix van een moderne en klassieke stijl. Bij deze stijl worden moderne meubels met printjes erop gebruikt. De printjes bestaan vooral uit aparte vormen, strepen en bloemetjes, om het in de klassieke stijl te houden. In een klassieke stijl zorgen moderne nachtkastjes ook voor een gave twist.


Onze 4 favoriete stijlen zijn natuurlijk niet alle stijlen, er zijn er namelijk nog veel meer. Kom je er nog steeds niet uit welke complete slaapkamer bij jou past? Doe dan eens onze quiz om erachter te komen welke stijl perfect is voor jou!

Handtekening liefs Quinten

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Interieur Slaapkamer Wonen

Quinten Thijssen
You might also like