Alle mode artikelen / General / Mode / 19 januari 2021

Heren: 4 manieren om het geruite overhemd te dragen

Het geruite overhemd is weer terug van weggeweest en maakt een grote comeback in de modewereld. Dit is een item dat iedere man in zijn kast moeten hebben hangen. Een geruit overhemd is voor iedere gelegenheid geschikt. Door dit overhemd op de juiste manier te stijlen kan dit item zowel casual als zakelijk gedragen worden. Voor een nette look kun je de geruite blouse bijvoorbeeld combineren met een pantalon. Een outfit nodig voor een feestje of een casual gelegenheid? Met een geruit overhemd en een jeans creëer jij de perfect outfit! Benieuwd hoe jij een geruite blouse nog meer kunt stylen? Lees dan snel verder want wij laten je 4 manieren zien hoe jij het geruite overhemd kunt dragen!

Het geruite overhemd

Een T-shirt gecombineerd met het geruite overhemd

Op zoek naar een stoere, casual outfit? Dan is dit de perfecte look voor jou! Door een basic, casual T-shirt te combineren met een open hangende geruite blouse creëer je een informele, speelse look die erg goed werkt tijdens zowel een avondje met vrienden als in je vrije weekend. Kies bij deze outfit voor een overhemd met een wat grotere ruit. Een grote ruit wordt vaak gedragen naar casual gelegenheden en een kleine ruit daarentegen is erg geschikt voor zakelijke bijeenkomsten. Door een overhemd met een grote ruit te dragen kom jij goed voor de dag met een stoere uitstraling. Combineer jouw overhemd en T-shirt met een mooie slim fit jeans en jouw casual outfit is compleet!

Geruite overhemd en T-shirt


Pantalon met geruit overhemd

Gecombineerd met een chino of pantalon

Is de dresscode bij jouw op kantoor niet erg streng en loop je er graag fashionable maar toch netjes bij? Draag dan een geruit overhemd in combinatie met een pantalon of chino. Een pantalon is een veelzijdig kledingstuk dat op veel verschillende momenten gedragen kan worden. Een pantalon is een nette broek en kan gecombineerd worden met overhemden, polo’s, colberts en shirts met lange en korte mouwen. Wil jij er netjes bij lopen maar ben je niet op zoek naar een erg zakelijke outfit? Draag dan de geruite blouse in combinatie met een chino broek. De chino broek is netter dan een spijkerbroek maar net wat informeler dan een pantalon. Zorg ervoor dat de kleuren van de geruite blouse goed matchen met de kleur van jouw pantalon of chino zodat jij stijlvol voor de dag kunt komen.


Casual met een jeans

Het voordeel van een geruit overhemd is dat dit kledingstuk gemakkelijk met verschillende items te combineren is. De ene dag draag je dit overhemd zakelijk naar kantoor en de andere dag trek je de geruite blouse aan voor een casual bijeenkomst. Een geruit overhemd is prima te combineren met een jeans. Draag bij deze casual outfit een blouse met een grote ruit voor een stoere look en stijl deze outfit af met een mooi paar sneakers. Door de mouwen van de blouse een klein beetje op te rollen geef jij jouw outfit net die extra touch die laat zien dat jij echt aandacht besteed hebt aan jouw outfit.

Jeans met geruite blouse


Het geruite overhemd met colbert

Het geruite overhemd met een colbert

Een echte zakelijke outfit creëer je door een net, geruit overhemd te combineren met een colbert. Kies voor een overhemd met een kleine ruit en zorg ervoor dat de kleur van het colbert terugkomt in de ruitprint. Dit is het makkelijkste wanneer je een blouse in neutrale kleuren draagt. Een pantalon wordt erg vaak gecombineerd met een geruit overhemd en een colbert. De pantalon is van zichzelf erg basic. Draag onder deze pantalon dus mooie nette schoenen want bij deze outfit zullen de schoenen extra goed uitkomen. Benieuwd hoe jij een colbert nog meer kan dragen? Lees dan onze blog over hoe jij het klassieke colbert kunt combineren!


Ben jij er ook van overtuigd dat het geruite overhemd niet kan ontbreken in jouw kledingkast? De geruite blouse is namelijk perfect voor iedere gelegenheid en daarom het must have item voor iedere man! Op welke manier ga jij het geruite overhemd dragen?

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Heren Mode

Lotte van Hooijdonk
You might also like