Alle mode artikelen / General / Mode / 8 mei 2018

4 modetrends die je steeds vaker terugziet

Modetrends, ze komen en gaan. We zien trends onder andere verschijnen op Instagram, Facebook, in tijdschriften, op straat of gewoon fysiek in winkels. Fashion shows en social influencers zijn een van de oorzaken van modetrends die wij zien verschijnen. Wanneer influencers een bepaald mode item gaan omarmen en foto’s ervan gaan verspreiden pakken steeds meer mensen dit op en kan het item uitgroeien tot een ware trend. Hoe dit kan, kledingkeuzes van de massa voelen als veilige keuzes en daarom doen mensen hier graag aan mee. Dit wil niet zeggen dat zo’n trend nooit gewaagd is, integendeel: bij sommige trends moeten we toch echt even wennen.

Iets dat bij een modetrend hoort zijn mensen die van de trend houden en mensen die de trend maar niks vinden. Wat er dus gepaard gaat met die modetrends zijn verschillende meningen en visies. Genoeg gespreksonderwerpen met al die verschillende trends die er zijn dus. In deze blog licht ik 4 modetrends uit!

Één kleur is genoeg

Een tijdje terug durfden we het misschien nog niet aan, een volledige outfit in dezelfde kleur. Maar tegenwoordig is dit zeker een van de modetrends die we vaker terug zien komen. Groen, geel, blauw, roze, rood… Je kunt super toffe outfits creëren met maar één kleur! Binnen deze trend zijn er verschillende opties. Je kunt er allereerst bijvoorbeeld voor kiezen om zelf een aantal mooie items in één kleur bij elkaar te zoeken (een broek en shirt in dezelfde kleur heb je zo bij elkaar gevonden). Een outfit met iets meer items die allemaal dezelfde kleur moeten hebben kan soms nog best een uitdaging zijn en dat maakt deze trend toch wat lastiger om te dragen. (Maarrrr…) een ietwat makkelijkere optie is dan om een pak in dezelfde kleur te dragen. Met een jumpsuit, een pak of tuinbroek in één kleur rock je deze trend binnen no-time!

modetrends

Heuptasjes

Ja echt, heuptasjes! Voor de mensen die deze trend nog niet voorbij hebben zien komen is het misschien lastig te geloven… Maar de heuptasjes zijn daadwerkelijk terug van weggeweest. Misschien denk je nu meteen terug aan de tijd dat je deze heuptasjes meenam als toerist naar het buitenland. Of juist aan de schoolreisjes waarbij je een heuptasje meenam (omdat je ouders dit een handige optie vonden). Deze handige heuptasjes zijn nu echt een ware modetrend geworden en dan ook zeker de moeite waard om je meer in te verdiepen. Heuptasjes zijn niet alleen super handig maar ook nog eens super fashionable

Pastelkleuren

Deze modetrend zien we al langere tijd overal terug, en mag dan ook zeker niet vergeten worden! Elke garderobe moet toch een aantal pastelkleurige items bevatten. Ze geven een frisse uitstraling en zijn ook nog eens super makkelijk te combineren. Een pastelkleurig shirtje of blouseje staat bijvoorbeeld super mooi op een spijkerbroek. Maar je kunt ook een mooie mix-en-match combinatie van pastelkleuren maken. Hoe je pastelkleuren nog meer allemaal kunt dragen lees je in deze blog! En oja! Vergeet bij deze modetrend niet te denken aan de allereerste trend uit deze blog. Een pak of jumpsuit in één pastelkleur is een goede fashionable optie!

modetrends pastel

Blouse met een knoopje

Ook dit is niet de nieuwste trend onder de modetrends maar zeker wel eentje om niet te vergeten. Of je het blouseje nu op een rok of een broek draagt, opknopen kan vrijwel altijd. Neem bijvoorbeeld de outfits hieronder. Een knoopje in het blouseje bij deze outfits maken ze helemaal af! Zo’n knoopje onderaan je blouse geeft een speels effect en kan eigenlijk bij elke gelegenheid. Sommige blouses hebben speciaal wat langere stukken stof aan de onderkant en andere blouses moet je vastknopen met wat minder stof. Bij beide soorten blouses is het mogelijk! Een leuke tas en een paar leuke sandalen erbij en je hebt een top outfit!

Wanneer zien we jou verschijnen in een van deze modetrends?!

liefs liselotte

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Mode OTTO Outfits Trends

Liselotte Stienen
You might also like