4 tips voor het volhouden van je goede voornemens

Daar is die dan: het nieuwe jaar! Er is één fenomeen dat onlosmakelijk verbonden is aan een nieuw jaar: de goede voornemens. We stellen trouw onze new year’s resolutions op maar om eerlijk te zijn houden we het nooit lang vol. Of het nou gaat om stoppen met roken, elke zondag hardlopen of je huis beter schoonmaken, we halen februari vrijwel nooit. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer je iets wil, je het echt kunt! Misschien mis je net dat steuntje in de rug of weet je gewoon niet waar je moet beginnen. Om jou te helpen geven we je 4 tips over hoe je je goede voornemens in 2018 écht vol kunt houden.

goede voornemens

Tip 1: Maak je doelen concreet, alleen dan worden ze haalbaar

Wat wil je precies behalen? Wil je meer sporten, minder roken of gezonder leven? Dit zijn niet echt concrete termen waarmee je doelen gaat behalen. Minder willen roken is een vaag plan. Als je één sigaret minder rookt voldoe je nu eigenlijk aan je doel, maar of je dan tevreden bent en er iets mee opgeschoten bent is de vraag. Wanneer je afspreekt met jezelf stelt dat je nog maar vijf sigaretten per dag wil roken of tien kilo wil afvallen weet je waar je aan toe bent en kan je bijvoorbeeld een stappenplan opstellen om dit te bereiken.

Tip 2: Vertel aan anderen waar je mee bezig bent

Wanneer je aan anderen vertelt wat je bezig houdt kunnen zij hier ook rekening mee houden. Als ze weten dat je aan het afvallen bent bieden ze je (hopelijk) geen koekje aan en als ze weten dat je je huis wat schoner wil houden vegen ze hun schoenen voortaan netjes af aan je deurmat. Daarnaast is het natuurlijk fijn als je vrienden en familie je kunnen supporten bij het volhouden van je goede voornemens! Als het even niet zo lekker gaat en je ontvangt een motiverend appje van je beste vriendin of die lieve buurvrouw beurt dat je sowieso op.

 

Tip 3: Beloon jezelf wanneer het goed gaat

Je levensstijl veranderen is moeilijk en niet vanzelfsprekend. Daarom verdien je af en toe een schouderklopje wanneer je op de goede weg bent! Doe dit liever niet door een extra sigaret op te steken als je doel was om je sigarettengebruik terug te brengen naar één pakje per week, of met een extra koekje als je wilde afvallen. Mooie bloemen of een luxe manicure of pedicure is veel leuker!decoratie

Tip 4: Raak niet overstuur als het even fout gaat

Het is ten eerste super goed van je dat je een wat minder goede eigenschap van jezelf wil veranderen! Dat je hieraan begint getuigt al van een boel doorzettingsvermogen. Het is dus niet erg wanneer het even wat minder gaat. Dat je huis één keer wat minder netjes is, je één nagel weer afgebeten hebt toen je zenuwachtig was, of je je streefgewicht niet op de weegschaal werd getoond toen je erop ging staan is echt niet het einde van de wereld. Kijk naar het eind dat je al bent gekomen en hoe sterk je bent geweest. Een dipje is menselijk en de volgende week knal je gewoon weer lekker door!
Wat zijn jouw goede voornemens? Laat het ons weten! Toi toi toi!

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Gezond Lifestyle Nieuwjaar OTTO Sporten

Dorthe Bussink
You might also like