Beauty / General / 27 mei 2015

5 beauty superfoods die jou laten stralen

Misschien ben je het inmiddels helemaal beu, maar het kan je niet ontgaan zijn dat tout Nederland aan de superfoods is of was. Gezond leven is helemaal hot en we worden ons steeds meer bewust van onze levensstijl. Het verschil met “normale” gezonde producten is dat superfoods een hogere concentratie vitamines en mineralen bevatten. Je hoeft er dus minder van te eten dan bij andere producten. Ondanks dat het natuurlijk belangrijk blijft om over het algemeen gezond te eten en veel water te drinken, genoeg te slapen en voldoende te bewegen, zijn superfoods een goede toevoeging. Om door de hennepzaden een beetje het bos te blijven zien heb ik voor jou mijn 5 favo beauty superfoods op een rij gezet. Kijk welke producten bij jou passen, ik ben heel benieuwd of jij al om bent!

Superfood  Chiazaad

  1. Chiazaad

Chiazaad is op zichzelf  vrijwel smakeloos, maar daarom des te meer geschikt om het te mengen door bijvoorbeeld yoghurt of een smoothie. Chiazaad is rijk aan onverzadigd vet, eiwitten, vitamines en mineralen. Doordat het ook veel vezels bevat en water opneemt heb je langer een vol gevoel en is dit product heel geschikt als je een paar kilo’s kwijt wilt. Je kunt de zaadjes het beste 20 minuten wellen in koud water, dat zorgt ervoor dat je lichaam de voedingsstoffen sneller opneemt. Gebruik het niet teveel, een theelepel per dag is voldoende.

Superfood  Gojibes

  1. Goji bes

Deze van oorsprong Aziatische vitaminebommetjes (A, B1 en C) zijn voor vele doelen geschikt. Zo zouden deze bessen levensverlengend werken, de kans op Alzheimer verminderen en zelfs lustopwekkend zijn. Net als chiazaad bevat het veel antioxidanten, wat onder andere goed is voor een mooie huid. Daarnaast bevordert het de werking van je schildklier, wat de stofwisseling stimuleert en je daardoor kan helpen om sneller af te vallen.

Avocado

  1. Avocado

Bijna iedereen die ik ken is fan van de avocado. Door een salade, op je brood, of zelfs los uit de hand, het is allemaal lekker. Naast dat het lekker is, is het ook nog eens heel goed voor je. De avocado is rijk aan onverzadigde vetten wat je sneller een voldaan gevoel geeft. Daarnaast bevat het bèta-sitosterol, wat de haargroei stimuleert. Als je een droge huid hebt helpt de avocado ook, en je kunt er zelfs een gezichtsmasker van maken door het met wat yoghurt en honing fijn te prakken. Beautylicious!

Superfood - Amandelen

  1. Amandel

Noten zijn heel gezond, maar de amandel is echt een van de toppers. Naast dat je na een handje amandelen een voldaan gevoel hebt vanwege, daar zijn ze weer, de onverzadigde vetten, zijn ook je huid en haar gebaat bij deze vrucht. De amandel bevat veel calorieën, maar omdat je er in verhouding weinig van eet zul je hier niet van aankomen. Daarnaast is het, doordat het veel eiwitten bevat zeer geschikt als vleesvervanger. Snacken maar!

Superfood - Granaatappel

  1. Granaatappel

Deze vrucht is vooral heel goed voor je huid. Het werkt ontstekingsremmend, zorgt voor een goede hydratatie, en is een perfect anti-rimpel middel, omdat het je huid elastisch houdt. Ook als je je huid iets te lang aan de zon hebt blootgesteld is de granaatappel je best friend, doordat het de schade herstelt en je huid sneller vernieuwt. Echt een topper dus!

 

liefs_merel

Delen?

Reacties


Merel
Merel
Merel (24) is stagiaire bij OTTO's social team en is fanatiek sporter en dol op mode. Met haar master Economische Psychologie weet ze menig consument te doorgronden en maakt ze tussendoor ook nog tijd om menig modeblog bij te houden. Merel schrijft over lifestyle, fashion en travel.