Fit / General / Lifestyle / 17 oktober 2016

5 tips tegen de herfstdip

De herfstdip, we kennen hem allemaal. Zo rond de maand oktober wordt het kouder en donkerder. Veel mensen voelen zich daardoor sneller vermoeid. Misschien ben je slap en futloos en heb je minder energie om de deur uit te gaan. Hieronder leg ik je uit wat een herfstdip is, hoe je het kunt herkennen en wat je hieraan kunt doen.

Wat is een herfstdip?

Een herfstdip is een dip in (hoe kan het ook anders) de herfst. De oorzaak hiervan is de dalende temperatuur en het tekort aan licht. Veel mensen krijgen door deze dagen een gevoel van depressie. De officiële term voor de herfstdip is seasonal affective deppresion (SAD).

Hoe herken je een herfstdip?

Een herfstdip is te herkennen aan verschillende symptomen, dit zijn de meest voorkomende kenmerken:

  • vermoeidheid
  • futloos
  • neerslachtig gevoel
  • meer eten

5 tips tegen een herfstdip

Het is één ding om te weten dat je een herfstdip hebt, of dat je hier misschien gevoelig voor bent, maar het is een tweede om te weten wat je hier tegen moet doen. Hieronder zet ik 5 simpele tips op een rij, zodat jij een herfstdip kunt voorkomen of overwinnen.

herfstdip hardlopen

Bron: www.pinterest.com

1. Maak het huis gezellig

Niets is zo vervelend als thuiskomen in het donker na een lange werkdag in een ongezellig huis. Zorg daarom dat je tijdens je herfstdip veel sierkussens of een dikke deken op de bank hebt liggen. Zo kun je gezellig met je lover op de bank kruipen en een filmpje  kijken. Wie zegt dat de herfst niet romantisch kan zijn?

 2. Blijf sporten

Veel mensen hebben aan het eind van de dag geen zin meer om zich naar de sportschool te slepen, al helemaal niet door de  kou. Heel erg zonde, want door het sporten blijf je juist energiek en voel je je fit. Zorg daarom voor goede sportkleding, zodat je gemotiveerd blijft. Is dit voor jou niet genoeg? Zoek dan lekker de natuur op om te gaan sporten! In de herfst zien de bossen er prachtig uit en de frisse buitenlucht wekt ook meer energie op. Zorg wel dat je goede, warme sportkleding aandoet; te koude kleding is namelijk erg slecht voor je spieren.

 

3. Maak je garderobe herfst proof

Niets is zo lekker als een dikke trui op een koude herfstdag en waar word je nou blijer van dan van nieuwe kleding? Combineer deze twee en zorg dat jij goed beschermd bent tegen de kou. Als je lichaam namelijk koud is, moet het meer moeite doen om je warm te houden. En dat kost weer veel energie, iets waar we in de koude maanden zuinig op moeten zijn.

4. Voorkom dat je ziek wordt

In de koude maanden is iedereen vatbaarder voor griepjes, iets wat je in de herfst al gelijk merkt. Loopt iedereen om jou heen te snotteren? Zorg dat je genoeg vitamines binnenkrijgt en ga eens een keer lekker op tijd naar bed. Je zal jezelf dankbaar zijn als iedereen ziek op bed ligt en jij vrolijk rondhuppelt!

5. Ga leuke dingen doen

Positieve energie is op een donkere, druilerige dag erg belangrijk. Ga er eens lekker een dagje op uit, of als het weer het niet toe laat, ga thuis een keer lekker een taart bakken! Dit is iets wat er bij veel mensen bij inschiet, maar je toch een goed gevoel geeft. Je hele huis ruikt er heerlijk door en aan het eind van de dag kun je genieten van je eigengemaakte baksels!

kussentjes herfstdip plaid herfstdip bak spullen voor de herfstdip runningjack tegen de herfstdip trui voor tijdens de herfstdip
MY HOME Kussenovertrek Camposa in set van 2 9,98 Kamerdeken TOM TAILOR »Fake Fur«, in vacht-look 29,99 KAISER Set XL bakvormen met anti-kleef-coating 39,95 NIKE Running-jack met ritszakken 109,99 Vero Moda Turtleneck Gebreide trui 44,95

Kun jij met deze tips je herfstdip overwinnen?

 

liefs_merel

Delen?

Reacties


Merel Tielen
Merel Tielen
Merel (19) is eind augustus begonnen bij OTTO om alles te leren over online marketing. Dit doet zij voor haar studie Commerciële Economie International Events, Music & Entertainment Studies (een hele mond vol dus). Naast deze studie is Merel gek op tennissen, borrelen met haar (tennis)vrienden en festivals bezoeken. Als ze in dit drukke schema nog een gaatje vrij kan vinden, gaat ze het liefst koopjes jagen in de stad.