5 tips voor de perfecte vakantiefoto

aniston tuinbroek 437709

Niets is zo leuk als terugkomen van jouw awesome zomervakantie en prachtige foto’s hebben om op jouw vakantie terug te kijken. Maar helaas, is het maken van de perfecte vakantiefoto nog niet zo simpel als het in eerste instantie lijkt. Gelukkig is de zomerperiode van zichzelf heerlijk fotogeniek en zorgen parelwitte stranden en sunkissed gezichten altijd voor toffe kiekjes. Maar met onderstaande tips til jij jouw vakantiefoto’s nog net een niveautje hoger: watch & learn.

Tip 1: Be prepared

Zorg ervoor dat je al je gear meeneemt om de perfecte vakantiefoto te maken. Mobieltje, camera, batterijen, accu, oplader en leuke vakantiefoto's powerbank in de aanslag? Ja? Dan ben je ready to go! Op deze manier ben jij helemaal voorbereid om de perfecte foto te maken wanneer de gelegenheid zich voordoet. Denk voor vertrek ook goed na over welk type camera bij jou past. Wil jij snel een mooie foto maken? Dan is een compactcamera  perfect voor jou, deze stelt automatisch de meest optimale instellingen in. Heb jij dit liever zelf in de hand en vind jij het niet erg als het maken van de perfecte foto net wat meer tijd kost? Dan is een spiegelreflexcamera jouw beste keuze.

Daarnaast is het aan te raden om je camera goed te leren kennen; lees de gebruiksaanwijzing van jouw favoriete gadget voor vertrek goed door en speel eventjes met alle verborgen functies zodat jij jouw camera door en door kent. Bij de meeste camera’s kun je bijvoorbeeld de lichtbalans zelf instellen en bij duurdere camera’s kun je aan de lens draaien om de foto scherp te stellen.

Tip 2: Experimenting

Afwisseling in het oogpunt van waaruit jij de foto maakt is erg tof en kan originele vakantiefoto’s opleveren. Maak eens een foto van boven je bord met die overheerlijke lasagne of ga onder de Eiffeltoren staan om jouw foto een special effect te geven. Een andere leuke tip is om op je rug te gaan liggen en foto’s te maken vanuit dit oogpunt: you will be surprised.

Daarnaast is het ook tof om met het daglicht te experimenteren. Vaak afgeraden maar naar mijn mening een aanrader: het maken van een foto tegen het licht in. Foto’s met tegenlicht zorgen voor prachtige silhouetten en spannende schaduwen. Daarnaast is het leuk om ook eens wat verder in te zoomen: zoom eens in op een aantal zandkorrels op het strand, de schittering van het zeewater of een deel van iemands gezicht.

Ook kun je Vakantiefoto lichtvariëren met de plaats waar je het belangrijkste voorwerp van je foto positioneert, experimenteer hier ook zeker mee. Plaats het object eens helemaal links op de foto in plaats van altijd in het midden van de setting.  Experimenteren met je foto’s blijft natuurlijk vallen en opstaan maar uiteindelijk zal het eindresultaat er stukken professioneler uitzien!

Het is ook leuk om af te wisselen tussen de camera’s waarmee je de foto’s maakt. Denk bijvoorbeeld eens aan een toffe action-cam om foto’s mee te maken tijdens extremere activiteiten of zelfs onder water: deze actieve vakantiefoto’s zijn dé perfecte herinnering.

Tip 3: The golden hour

Maak je vakantiefoto’s tijdens de ‘gouden uren’ van de dag. Tijdens jouw heerlijke zonvakantie mag je deze golden hours zeker niet missen! Deze gouden uren omvatten het eerste uur na zonsopkomst en het uur voordat de zon ondergaat. Tijdens deze twee uurtjes van de dag is het daglicht net iets roder en zachter waardoor jouw foto’s nóg mooier worden; een hele fotoshoot is dus niet nodig, elk kiekje is perfect in dit licht!

Tip 4: Watch & learn

Allereerst watch; kijk om je heen tijdens je reis, want het doel van jouw foto’s is om de mooiste herinneringen te verzamelen en te vereeuwigen. Maak foto’s van dingen die jouw aandacht extra trekken tijdens je reis. Daarnaast learn; zie jij iemand met een hypermoderne camera foto’s maken op een hartstikke ingewikkelde manier? Vraag deze persoon om tips en leer iedere dag weer iets meer op het gebied van foto’s maken. Mooi extraatje: het aanspreken van mensen is een stuk laagdrempeliger wanneer je een gespreksonderwerp hebt en op deze manier spreek je mensen die je anders misschien nooit zou spreken.

Tip 5: Edit, edit, editvakantiefoto donker

In het tijdperk van Instagram is een beetje foto bewerken niet verboden. Upload je foto op Instagram en kies de perfecte filter uit om jouw foto zo mooi mogelijk uit te laten komen. Een toffe app om te gebruiken is VSCO, hiermee geef jij jouw foto net die extra finishing touch. Ook hebben de meeste computers en laptops programma’s waarmee jij je foto’s bij kan snijden, recht kan zetten en extra kan belichten. Door dit extra beetje editen creëer jij de meest perfecte versie van je foto voordat je deze vereeuwigt in jouw vakantie fotoalbum.

Veel succes! Natuurlijk is een foto maken wel zo leuk als jouw camera er ook fabulous uitziet. Daarom shop je hier de meest ‘fotogenieke’ camera’s van OTTO.

liefs_esmée

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Lifestyle OTTO Reizen Tips Vakantie

Esmée Vesseur
Esmée Vesseur
Esmée (22) is master studente Economische Psychologie en stagiaire bij OTTO's team Social. Ze is dol op mode en lekker eten. In het weekend gaat ze het liefst op zoek naar de leukste outfits en hotspots in de stad. Daarnaast maakt ze graag verre reizen, maar ze kan ook hele dagen in bed doorbrengen met een goed boek of een nieuwe serie.
You might also like