Alle mode artikelen / General / Mode / 9 maart 2021

5 tips voor stijlvolle zwangerschapskleding

Zwanger zijn is bijzonder en spannend tegelijkertijd. Over een poosje heb jij een nieuwe trots erbij in je leven. Tot die tijd wil jij aan de buitenwereld kunnen laten zien hoe trots jij nu al bent op je baby. Maar hoe kies je nu de beste stijlvolle zwangerschapskleding uit? Om jou hier een handje bij te helpen hebben wij 5 tips voor jou verzameld voor het kiezen van stijlvolle zwangerschapskleding. Deze tips zijn opgesteld aan de hand van de positiekleding trends van 2021 en algemene zwangerschapskleding tips. Heb jij er bijvoorbeeld al wel is aan gedacht om prints te dragen tijdens je zwangerschap? Natuurprints zijn dit jaar erg populair! Met deze tips kun jij stijlvol aan de buitenwereld showen dat je trots zwanger bent!

Stijlvol zwanger tip 1: draag leuke prints

Prints zijn een van de stijlvolle zwangerschapskleding trends van 2021 die we veel terug gaan zien. Natuurprints zijn hierbij erg populair. Denk hierbij aan leuke jungleprints met bloemen of leuke dierenprints zoals een stoere tijgerprint. Ook het combineren van meerdere prints is een trend, niks is te gek dus! Sommige vrouwen zouden niet snel denken aan het dragen van opvallende prints tijdens de zwangerschap, maar ontwerpers geven juist de tip om twee of meerdere kleuren te kiezen in je zwangerschapskleding. Hierdoor oogt jouw zwangerschapsbuik meer waterpas, dan op het moment dat je maar een kleur draagt. Ga dus voor twee of meer kleuren om jouw zwangerschapsbuik op zijn mooist te laten zijn!

Groen stijlvolle zwangerschapskleding shirt zebra
Groenstijlvolle zwangerschapskleding shirt jungle
Blauw stijlvolle zwangerschapskleding shirt bloemen


Stijlvol zwanger tip 2: ga voor comfort

Er stijlvol uitzien en tegelijkertijd fijn zittende kleding dragen tijdens de zwangerschap, dit is gewoon mogelijk! Bij comfortabele kleding keuzes tijdens de zwangerschap zijn er een aantal kledingstukken die niet kunnen ontbreken in jouw kledingkast. Het eerste item is een goede zwangerschapsbroek. Je zult merken dat je favoriete jeans na een tijdje niet meer zo comfortabel zit. Dit is het moment dat je het beste kunt overstappen naar een broek met een uitrekbare voorkant, zodat je broek het groeien van je buik niet in de weg zit. Daarnaast is je schoenkeuze ook belangrijk tijdens je zwangerschap. Je hakken kun je het beste een tijdje in je kast laten liggen. Tijdens je zwangerschap draag je nu eenmaal wat meer met je mee dan wat je normaal gesproken doet. Goed schoeisel kan er aan bij dragen dat je voeten minder snel vermoeid zullen zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuk paar bikerboots of een paar sportieve sneakers. Zo leg je gemakkelijker je kilometers af tijdens je zwangerschap!

collage comfortabele zwangerschapskleding

Stijlvol zwanger tip 3: lange jurken en rokken

De lente staat om de hoek. Maar wat draag je nou tijdens het lenteweer als je zwanger bent? De trend van vorig jaar zet dit jaar door. Dat betekent dat lange jurken en rokken helemaal trendy zijn. Je kunt kiezen voor een lekker los model, maar kunt ook gaan voor een stretchy strak model. Deze trend kun je leuk combineren met de trend van het dragen van prints. Ook voor een speciale gelegenheid is een lange feestjurk tijdens je zwangerschap een goede keuze. Combineer je lange zwangerschapsjurk- of rok met een paar leuke boots of sneakers en you’re ready to go!

Lange zwangerschapsrok strepen
Blauwe lange zwangerschapsjurk
Groene lange stijlvolle zwangerschapskleding jurk jungle


Stijlvol zwanger tip 4: koop zwangerschapslingerie

Na verloop van tijd zal je merken dat je bh’s niet meer zo fijn zullen zitten. In de vierde maand van je zwangerschap wordt er aangeraden over te stappen naar zwangerschapslingerie. Als je weet dat je zelf borstvoeding wilt gaan geven, kun je het beste gaan voor een voedings-bh. Deze is  speciaal gemaakt voor jou en je kleintje. Voeding-bh’s zijn namelijk gemakkelijk los te klikken aan de voorkant om gemakkelijk borstvoeding te kunnen geven. Door een voedings-bh te kiezen met een klein kanten randje is jouw zwangerschapslingerie alsnog stijlvol.

Een andere tip die wij jou graag meegeven is het aanschaffen van een zwangerschapsband. Een zwangerschapsband zorgt ervoor dat je buik tijdens de zwangerschap wordt ondersteund. De band zorgt dat er minder spanning op je buik komt te staan en dat voorkomt dat je minder snel last van een harde buik zult krijgen. Daarnaast ondersteunt het ook je rug tijdens je zwangerschap. Je kunt er ook voor kiezen de zwangerschapsband over je kleding te dragen, om aan de buitenwereld te laten zien hoe trots jij bent om zwanger te zijn.

Stijlvol zwanger tip 5: altijd jezelf blijven

De laatste tip die wij willen geven, maar zeker niet de minst belangrijkste is: blijf jezelf tijdens de zwangerschap. Trends zijn er om naar je eigen hand te zetten. Kijk welke trends jou aanspreken en geef daar je eigen draai aan. Vind je prints bijvoorbeeld too much ga dan voor een rustig 2 of 1 kleurig patroon. Vraag jezelf tijdens het uitkiezen van zwangerschapskleding af of je hier je zelf zelfverzekerd en comfortabel in voelt. Kun je op beide ja antwoorden, dan weet je dat het een stijlvolle zwangerschapskleding match is.

Hopelijk ben je na het lezen van deze tips te weten gekomen welke stijlvolle zwangerschapkleding bij jou past. Aan welke tip had jij het meest? Ben jij stiekem ook al benieuwd naar wat je in de zomer kunt dragen tijdens je zwangerschap? Lees dan welke leuke zwangerschapskleding perfect is voor in de zomer.

liefs Robin

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Mode OTTO Outfits Zwangerschap

Robin Ariëns
You might also like