Alle wonen artikelen / General / Wonen / 27 september 2019

6 leuke ideeën voor die lege kamer in huis

Ben je net gesetteld in je nieuwe huis? En weet je niet wat je met die ene lege kamer aan moet? Of functioneert jouw lege kamer al jaren als rommelhok en wil je daar vanaf? Wij hebben wat ideeën voor je op een rijtje gezet. Misschien zijn ze een bron van inspiratie voor jouw lege kamer thuis, waar jij zelf je eigen draai aan kunt geven. Op deze manier krijgt de lege kamer een andere én vooral leukere functie dan een berghok of logeerkamer. Exciting!

Interieur kamer blauw

Je lege kamer wordt een… sportschool

icon sportkamer

Vind je een abonnement op de sportschool te duur? Heb je er geen tijd voor? Of vind je het ongemakkelijk om met vreemden te sporten? No excuse want vanaf morgen sport jij in jouw eigen sportschool! Of je jouw lege kamer nou vol zet met fitnessapparaten of het alleen bij een yogamat en wat fitnessaccessoires houdt. Het is helemaal aan jou! Ben je nog nooit in een sportschool geweest? En heb je geen idee hoe je fitnessapparaten moet gebruiken? Wij schreven een blog over hoe je fitness apparaten in de sportschool gebruikt.

Je lege kamer wordt een… bioscoop

icon bios

Dat lege kleine kamertje is negen van de tien keer best donker. Er komt weinig licht binnen door dat kleine raam. Dat wordt vaak gezien als iets negatiefs. Maar wat als we daar juist gebruik van maken?! Hang een rolgordijn voor jouw raampje. En richt de ruimte helemaal chill in. Gooi het vol met matrassen of zet er een xxl-bank neer. Een groot scherm kan natuurlijk ook niet ontbreken. Wil je echt de ervaring van een bioscoop in huis? Dat kan alleen met het intense geluid van een home cinema set. Het enige wat je nu nog nodig hebt is een goede film en heel veel eten!

Je lege kamer wordt een… inloopkast

icon inloopkast

Dreams come true. Wie droomt er niet van een inloopkast? Jouw lege kleine kamer is de perfecte plek om zo’n kast te maken. Kies jij ervoor om jouw kamer helemaal vol te bouwen met wandkasten? Of houd je het wat subtieler en zet je er wat kledingrekken neer? Je kunt het helemaal pimpen naar jouw smaak. Vergeet natuurlijk naast het opbergen van al jouw mooie modepareltjes niet je schoenen op te bergen in dit nieuwe paradijs. Verwerk een schoenenkast in je inloopkast zodat deze ook een eigen plekje krijgen om te shinen.

Je lege kamer wordt een… kantoor

icon kantoor

Slingeren jouw studie- of werkspullen altijd door het huis? Weet je niet waar je het laten moet? Dan wordt het tijd om die ene lege kamer te transformeren tot kantoor! Een lekker rustig plekje voor jezelf. Waar je al je spullen kwijt kunt en ook nog goed kunt werken. Plaats een mooi bureau in de ruimte met een fijne stoel. Je kunt een leuke plank aan de muur hangen waarop je wat accessoires kwijt kunt. Maar een fully zakelijke uitstraling is natuurlijk ook een optie. Wist je trouwens dat het erg motiverend en verhelderend kan zijn om planten in je kantoor te zetten? Dit zorgt voor een betere concentratie. En het ziet er stiekem ook super cute uit natuurlijk!

Je lege kamer wordt een… hobbykamer

icon hobbykamer

Die ene kleine kamer is echt de perfecte ruimte om jouw hobby uit te oefenen. Of dat nou muziek maken, schilderen of fotograferen is. Alles kan! Hoe gaaf is het om jouw hobbykamer helemaal in een bijpassende sfeer te maken? Wordt het een creatieve kamer waarin je gaat schilderen? Begin dan eerst met de muren voordat je aan een schilderij begint! Ligt jouw hart bij de muziek? Schrijf of schilder dan bijvoorbeeld hele teksten van je favo songs op de muren. Of hang verschillende LP’s op. Perfect voor de retro look! Ben jij een hobbyfotograaf? Hang jouw mooiste creaties alvast aan de muur. Daar kun je trots op zijn! Het voordeel is dat je na het hobby’en niet alles hoeft op te ruimen. Het is tenslotte jouw hobbykamer!

Je lege kamer wordt een… wellness kamer

icon wellness kamer

Je zal misschien wel denken: “Ik heb toch een badkamer?” Maar dat is echt heel anders. Daar slingeren spullen rond van iedereen in huis. En daar kun jij écht niet al jouw beauty items kwijt! Gooi een blik verf tegen de muur met jouw lievelingskleur. En leg een heerlijk vloerkleed op de grond om het helemaal cozy te maken. Deze kamer is groot genoeg voor een mooie grote kast waar al jouw items inpassen. Vergeet ook niet om jouw allermooiste beauty producten een special spot te geven. Dit geeft een mooie touch aan de ruimte en ze zijn een echte eyecatcher. Wil je meer tips voor jouw eigen wellness kamer? Wij schreven een blog over het creëren van je eigen thuis spa.

Genoeg tips om van die ene lege kamer in huis iets super tofs te maken! Welke functie krijgt die van jou?

Liefs Loes

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Ideeën Interieur Trends Wonen

Loes van de Pas
Loes van de Pas
Loes (19) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. Ze wil altijd van alles op de hoogte zijn, zo kunnen ook de nieuwste mode en lifestyle trends niet aan haar voorbij gaan. Daarnaast houdt ze van hockeyen, lekker eten, shoppen, kletsen met vriendinnen en een wijntje drinken op een terras.
You might also like