Alle wonen artikelen / General / Wonen / 14 januari 2019

7 X de leukste keuken accessoires

Voor sommige mensen is het hun grootste hobby, voor anderen hun grootste nachtmerrie: koken. Of je het nu leuk vindt of niet, je zult het waarschijnlijk toch wel eens moeten doen. Het is dan natuurlijk al veel leuker, als je in een omgeving staat waar jij je fijn voelt. Hier willen wij van EDITED je graag een handje bij helpen. Wij geven je daarom een 7 tips hoe jij van jouw keuken een waar paleis kunt maken met een paar kleine aanpassingen. Ben jij hier benieuwd naar? Lees dan snel verder!

Wandklok

Wandklok
Heb jij een kale muur in de keuken? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Tegenwoordig heb je grote (en kleine) klokken voor aan de wand. Deze zijn er in verschillende soorten, maten, kleuren en stylen. Er is voor ieder huis wel een bepaalde wandklok. Naast het feit dat het de keuken opleukt, is het ook nog eens mega functioneel. Tijdens het koken moet je namelijk vaak de tijd in de gaten houden. Met een wandklok is dit geen enkel probleem meer. Jouw diner zal vanaf nu nooit meer aanbranden!

Wijnrek

Wijnrek
Houd jij wel van een wijntje? Dan is een wijnrek niet weg te denken uit jouw keuken! Je hebt veel verschillende soorten wijnrekken. Zo heb je wijnrekken waar je je hele verzameling in kwijt kunt. Hier passen wel 20 flessen wijn in. Echter heb je tegenwoordig ook veel kleine wijnrekken. Hier passen ongeveer 5 á 6 flessen wijn in. Deze zouden in iedere keuken passen. Met een wijnrek in je keuken, maak jij van het koken een waar feest!

Mixer

Keukenmachine
Naast leuke accessoires is het natuurlijk ook fijn om een paar functionele apparaten in huis te hebben. Veel mensen willen zo min mogelijk apparaten in hun keuken hebben staan. Apparaten ogen namelijk niet altijd even mooi. Tegenwoordig hebben ze echter ook hele mooie keukenapparaten ontworpen. Zo doen veel mixers je denken aan een Amerikaanse snackbar in de jaren 50.  Naast het feit dat deze mixers decoratief mooi staan, zijn ze natuurlijk ook mega functioneel.

Waterkan

Waterkan
Je zou er misschien niet één, twee, drie aan denken, maar een waterkan is een super leuke keukenaccessoire. Naast het feit dat een waterkan erg functioneel is, kan hij ook nog eens heel decoratief zijn. Waterkannen heb je in verschillende kleuren, maten en stylen. Zo heb je hele strakke en moderne waterkannen. Deze zijn meestal doorzichtig en van glas. Echter zie je tegenwoordig ook veel waterkannen in een oude Griekse-Spaanse-Italiaanse stijl. Deze zijn vaak kleurrijk. Er is dus voor iedere keuken, én huisstijl wel een passende waterkan!

Messenset

Messenset
Een messenset kan natuurlijk niet ontbreken in jouw kookpaleis. Ze zijn enorm handig, tijdens het bereiden van jouw favoriete gerechten. Zo zijn er bijvoorbeeld messensets waarbij de mensen in een blok hout zitten. Dit blok is meteen een leuke decoratie in jouw keuken. Mocht je kinderen of kleine broertjes of zusjes hebben: kijk uit waar je de messenset zet. Vaak zijn deze messen vlijmscherp, én we willen natuurlijk niet dat iemand zich hieraan bezeert!

Tapasplank

Tapasplank
Wil jij tijdens het koken alvast genieten van de lekkerste hapjes? Dan is een tapasplank een leuke accessoire voor jouw keuken! De meeste tapasplankjes zijn van hout. Je hebt ze ook in andere materialen, maar dat haalt wel het Spaanse tapas gevoel een beetje weg. Deze plankjes zijn vaak in erg leuke vormen gemaakt. Naast het feit dat je ervan kunt snoepen tijdens het koken, kun je hem ook in de woonkamer wegzetten of kun je er hapjes op serveren. Hij is dus ook nog eens multifunctioneel!

Afdekblad kookplaat

Afdekplaat
Irriteer jij je altijd aan het fornuis of de kookplaat? Dan hebben wij een super toffe keukenaccessoire voor jou! Je hebt namelijk verschillende afdekbladen voor jouw kookplaat of fornuis. Deze afdekbladen kun je op het fornuis of kookplaat leggen. Op deze manier ziet niemand meer dat hier ooit een fornuis was. Als je wel eens een zooitje van de keuken maakt, kan dit ook heel fijn zijn. Zo hoef je niet per direct het fornuis af te doen, maar kun je gewoon het afdekblad erop leggen.

Wie weet word jij wel de nieuwe masterchef in deze super toffe opgeknapte keuken.

Welke keuken accessoires heb jij in jouw keuken? 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Accessoires Inspiratie OTTO Tips Wonen

Yaika Tak
You might also like