General / Lifestyle / 22 juli 2015

9x fotografietips voor de mooiste vakantie foto’s

Wanneer je op vakantie gaat wil je natuurlijk de mooiste momenten en plaatsen die je tegenkomt vastleggen. Ik heb daarom wat tips voor je op een rijtje gezet, hoe je de leukste vakantie foto’s kan nemen!

1.
Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je genoeg geheugenkaartjes, batterijen of accu’s en opladers meeneemt! Zodat je altijd een foto kan maken wanneer het perfecte moment voorbij komt.

Camera on the beach

Beeld: www.pinterest.com

2.
Experimenteer met het standpunt waaruit je de foto maakt. Maak bijvoorbeeld eens een foto van boven of beneden af in plaats van recht van voor.

Ander standpunt mija mija

Beeld: www.instagram.com/mija_mija/

3.
Maak af en toe gebruik van tegenlicht, hoewel in allerlei fotografie cursussen dit sterk wordt afgeraden, zorgt het voor prachtige foto’s met een zonsondergang doordat je silhouetten krijgt.

Silhouet Mija Mija

Beeld: www.instagram.com/mija_mija/

4.
Zoom in op details, zoals mooie objecten, aparte materialen of natuurlijke aspecten. Bijvoorbeeld zandkorrels op het strand, de schittering van het zeewater of een mooie tegelvloer.

Detail Mija Mija

Beeld: www.instagram.com/mija_mija/

5.
Maak je foto’s tijdens de ‘goude uren’. Dit zijn het eerste en het laatste uur zonlicht van de dag, omdat dan altijd de mooiste foto-licht momenten zijn.

Sincerely Jules

Beeld: www.instagram.com/sincerelyjules/

6.
Voor een wat aparte en minder standaard foto, plaats dan het belangrijkste voorwerp eens niet in het midden van de setting, maar bijvoorbeeld wat naar links.

compositie 3 sincerely jules

Beeld: www.instagram.com/sincerelyjules/

7.
Maak mooie onderwaterfoto’s. Dit kan natuurlijk alleen wanneer je een speciale camera hebt die ook onderwater kan fotograferen. Je krijgt dan hele leuke en originele vakantiefoto’s.

underwater2

Beeld: www.pinterest.com

8.
Zorg dat er wat natuur staat op de foto, bijvoorbeeld een mooie palmboom of bloemen, dit maakt de foto net wat exotischer en daarmee creëer je een echt vakantiegevoel.

Flowers Mija Mija

Beeld: www.instagram.com/mija_mija/

9.
Zorg in fel daglicht dat je gezichten in de richting van het licht gefotografeerd om schaduwen onder ogen en neus te voorkomen.

Front light negin mirsalehi

Beeld: www.instagram.com/negin_mirsalehi/

liefs_fleur

Delen?

Reacties


Fleur
Fleur
Fleur (21) is stagiaire in het Social team van OTTO. Ze heeft een enorme passie voor mode en is daar dan ook het liefst veel mee bezig. Ze komt altijd in de leukste outfitjes naar kantoor en winkelen is dan ook een van haar grootste hobby's. Daarnaast is ze nog altijd actief op het hockeyveld. Fleur schrijft over fashion, interieur, lifestyle en beauty.