Activiteiten om van jouw kerst een feestje te maken

It’s the most wonderful time of the year! De kerstdagen staan weer bijna voor de deur. En dat betekent kleurige lampjes, kerstbomen, gezelligheid, cadeautjes en natuurlijk: heel veel eten! Maar helaas is kerst niet voor iedereen een feest. Zie jij een beetje op tegen de kerstdagen? Weet je niet wat je moet gaan doen? En heb je geen zin in geforceerde gesprekken met je familie, over je studie of over die vriend die je nog steeds niet hebt? No worries! Ook jouw kerst wordt dit jaar een feestje. Er zijn zo veel leuke dingen om juist tijdens kerst te ondernemen. Lees snel verder!

Kerst met de familie

Surprise ☆

kerst surprise

Heb jij een creatieve familie? Trommel dan heel de familie op en ga lootjes trekken. Thuis haalt iedereen alles uit de kast. Tijdens de kerstdagen staan dan alle surprises onder de kerstboom. De spanning over wie het lootje van wie heeft getrokken is geweldig. Koop een klein cadeautje en schrijf een hilarisch gedicht. Het is heerlijk om alle ins en outs van de familieleden die dag op tafel te gooien in een grappig rijmpje. Zijn jullie niet zo’n knutsel-fans? Laat dat dan maar achterwegen. Een cadeautje met een gedicht is ook megaleuk! Zet je de tafel dan nog helemaal vol met heerlijk kerstsnacks? Dan kan er echt niks meer misgaan.


Schaatsen ☆

Schaatsen kerst bal

In veel dorpen en steden wordt het centrum omgebouwd tot winterwonderland. Heb jij lang genoeg binnen gezeten? Haal je schaatsen dan snel van zolder. En neem je familie mee naar de schaatsbaan. Op deze manier heb je hoe dan ook een witte kerst! Wie wil dat nou niet? Kunnen opa en oma niet meer schaatsen? Geen probleem. Zij genieten van de kids en natuurlijk van die ene oom van je, die er dus écht niks van kan! Een kleine pauze voor een mok warme chocomel kan natuurlijk niet missen. Een saaie, standaard kerst wordt het zeker niet in winterwonderland!


Wandelen ☆

wandelen kerst bal

Tussen al het brunchen en dineren door is het heerlijk om eventjes een frisse neus te halen. Heb je geen zin in een normale wandeling? Neem dan een voetbal mee of stel voor om verstoppertje te spelen. Vind je het te kinderachtig? Nergens voor nodig! Je zal de grootste lol hebben met elkaar. Zijn jullie echte natuur liefhebbers? Dan kun je natuurlijk ook heerlijk genieten van al het moois om je heen. Wil je eventjes opwarmen? Plof dan lekker neer in een van de gezellig boscafeetjes. En geniet daar van een heerlijk glaasje glühwein.


Spelletjes spelen ☆

Spelletjes kerst bal

Ben je met een wat kleiner gezelschap tijdens de kerstdagen? Stel dan voor om met z’n allen een leuk bordspel te spelen. Is jouw familie daar te groot voor? Maak er dan een spelletjes competitie van. Zo is iedereen gezellig met elkaar bezig, zonder dat er ongemakkelijke stiltes vallen. Zorg dat jouw woonkamer helemaal in de kerstsfeer is. Op deze manier wordt jouw spelletjesdag nóg sfeervoller en gezelliger. Je kunt ook een cadeauspel spelen. Laat iedereen grappige cadeautjes kopen voor een paar euro. Ga gezellig op de bank zitten en dobbel erop los! Een heel simpel spel waar iedereen enthousiast en blij van wordt.


Feest vieren ☆

kerst feest vieren

Wie heeft er ooit bedacht dat je kerst zittend aan tafel viert? Heb jij een grote familie of vriendengroep? Nodig iedereen uit en geef jouw eigen Christmas party! Zorg dat de ruimte helemaal kerst uitstraalt, met een prachtige kerstboom als middelpunt. Zorg voor statafels, hapjes, drankjes en de beste foute kerst hits. Met de accessoires en versiering kun je zo gek doen als je wil. Wil je een chique feestje? Vraag iedereen dan om zijn/haar beste partyoutfit te dragen. Wil je het casual houden? Dan is een foute kersttruienfeest zeker een must. 


Je hoeft je niet te vervelen tijdens de kerstdagen. En saai wordt het al helemaal niet! Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?

Liefs, Loes

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Activiteiten Feestdagen Ideeën Inspiratie Kerstmis Lifestyle OTTO

Loes van de Pas
Loes van de Pas
Loes (19) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. Ze wil altijd van alles op de hoogte zijn, zo kunnen ook de nieuwste mode en lifestyle trends niet aan haar voorbij gaan. Daarnaast houdt ze van hockeyen, lekker eten, shoppen, kletsen met vriendinnen en een wijntje drinken op een terras.
You might also like