Het verschil tussen activity trackers, sporthorloges en smartwatches

Activity trackers, sporthorloges en smartwatches zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? En is er überhaupt een verschil? Zijn deze horloges een gadget? Of hebben ze ook nog andere doelen? Ben jij benieuwd of deze horloges jouw kunnen helpen bij het behalen van jouw persoonlijke doelen? Lees dan snel verder want wij lichten de verschillen, overeenkomsten en voordelen voor je uit.

activity trackers, sporthorloges en smartwatches

Sporthorloges

Sporthorloges

Een sporthorloge helpt je bij het verbeteren van je trainingen. Het is belangrijk om een persoonlijk doel of meerde doelen op te stellen. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doel is. Maar zodra je het opschrijft en daardoor ‘echt’ maakt, gaat je brein er op één of andere manier anders mee om. Daarnaast kun je je sporthorloge gebruiken om continu aan je doel te werken. Je kunt jouw doel tussentijds ook makkelijk bijschaven. Bij sporthorloges kun je vaak kiezen in welke categorie je wil sporten. Bij elke categorie kun je dan je doelen instellen. Wanneer je je horloge aansluit aan een computer, kun je de gegevens uitlezen. Het is mooi dat je het proces op deze manier kunt volgen. Je zult dan zien dat je meer gaat nadenken over wat je wil bereiken. En hier ook meer moeite voor gaat doen.


Smartwatches

smartwatches

Een smartwatch is een horloge. Maar kan eigenlijk ook gezien worden als een verlengstuk van een smartphone. De meeste smartwatches maken gebruik van het besturingssysteem Android. Maar heb jij een iPhone? Dan heeft Apple de iWatch voor jou klaar liggen. De smartwatch is een handige toevoeging aan je telefoon, maar ook een heel goed op zichzelf staand product. Doordat je een smartwatch kunt koppelen aan je telefoon, kun je zonder je telefoon te pakken je appjes of e-mails lezen en beantwoorden. Wil je de functies van je horloge uitbreiden? Dan kun je verschillende apps op jouw horloge downloaden. Zijn alle smartwatches hetzelfde? Nee! Iedereen geeft er weer net een andere draai aan. Maar de smartwatch heeft in het algemeen steeds meer functionaliteiten die een sporthorloge of activity trackers ook heeft.


Activity trackers

Activity trackers

Een activity tracker is ook een soort horloge. Het doel van dit horloge is het verbeteren van jouw levensstijl. De activity tracker wordt ook in het dagelijks leven gedragen om je hele levensstijl beter in kaart te brengen. En dus niet alleen tijdens het sporten. Een activity tracker is een echte allrounder. De hele dag door worden verschillende activiteiten gemeten, namelijk het aantal genomen stappen, het aantal verbrande calorieën en jouw hartslag. Zelfs ‘s nachts is de tracker actief. Want dan wordt jouw slaapritme en patroon gemeten. Een constante controle kan best wel confronterend zijn. Dit kan gezien worden als een psychologische trigger. Wanneer je ziet dat de resultaten laag zijn, ben je bijna genoodzaakt om meer te gaan bewegen. Want wie wil er nou geen goede resultaten zien?


Een van de bekendste activity trackers is de Fitbit. Het populaire merk is zo bekend dat het inmiddels een begrip is geworden. Het is op het moment ook de meest toegankelijke activity tracker. En het leuke is dat er zo veel verschillende varianten zijn. Houd je van een leuk design of heb je liever een zwarte? Het kan allemaal! Ook de features verschillen per Fitbit.

Hopelijk heb je nu genoeg informatie om te kiezen tussen de verschillende soorten horloges. Welke horloge past het beste bij jouw doel?

Liefs, Loes

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Elektronica Gezond Lifestyle

Loes van de Pas
Loes van de Pas
Loes (19) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. Ze wil altijd van alles op de hoogte zijn, zo kunnen ook de nieuwste mode en lifestyle trends niet aan haar voorbij gaan. Daarnaast houdt ze van hockeyen, lekker eten, shoppen, kletsen met vriendinnen en een wijntje drinken op een terras.
You might also like