Babyuitzetlijst: Wat heb je echt nodig?

Baby in het blauw voor baby uitzetlijst

Is er een kleine op komst? Gefeliciteerd! Het ouderschap is zowel prachtig als stressvol, want het verzorgen van een baby vraagt om erg veel liefde, aandacht en tijd. Als je nieuw bent met het ouderschap, is het moeilijk om precies te weten wat er allemaal bij komt kijken. Waar moet je beginnen? Wat zijn echte must haves en wat zou je eventueel achterwege kunnen laten? Met behulp van een babyuitzetlijst, weet je zeker dat je alle onmisbare babyspullen in huis hebt wanneer je kleintje geboren is! In deze blog geven wij jou de tips waardoor jij zonder al te veel stress aan het ouderschap kunt beginnen. Lees snel verder, pak er pen en papier bij en schrijf mee!

Luiers, pampers en luiertassen

Roze luiertas voor baby uitzetlijst

Misschien niet het leukste gedeelte, maar wel een van de meest belangrijke to do’s van het ouderschap: luiers verschonen. Luiers en pampers mogen niet ontbreken op de babyuitzetlijst. Ook billendoekjes, een luieremmer, luierzalf en aankleedkussens zijn belangrijk om het vieze werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Niet alleen thuis maar ook onderweg moeten luiers worden verschoond. Investeer daarom in een goede luiertas zodat je altijd uit de voeten kunt wanneer het nodig is, ook als je even buiten huis bent. Pampers en luiers zijn zeker prijzig. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook wasbare luiers. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook nog eens goed voor het milieu. Zorg altijd dat je in de babyslaapkamer een voorraadje luiers in de commode hebt liggen, zodat je niet meteen in de problemen komt wanneer er een paar luiers in de wasmachine moeten.


De babykamer

Een babykamer bevat meer dan enkel een commode met luiers. De ledikant of wieg waarin de baby slaapt is heel belangrijk voor pasgeborenen. Baby’s slapen namelijk een groot gedeelte van de dag. Koop daarom twee moltons,  drie hoeslakens en twee bovenlakens voor de babyuitzetlijst, zodat de kleine spruit altijd in een fris bedje slaapt.

Denk ook goed na over de inrichting van de babykamer. Houd de kleuren in de babykamer rustig, want dit voorkomt extra prikkels voor de baby. Verf de muren in zachte pastelkleuren en probeer de inrichting zo minimalistisch te houden. Met behulp van de juiste accessoires, zorg je ervoor dat de baby zich helemaal thuis voelt in de babykamer. Hang nachtlampjes in leuke vormen aan de muur en plaats een speeltent in de hoek van de kamer. Deze items toveren een normale kamer al snel om tot een echt paradijs voor jouw kindje. Zet deze items dus op de babyuitzetlijst! Lees voor meer tips en inspiratie onze blog over 6 items voor de babykamer die je niet kunt missen. Zo weet je zeker dat de kamer babyproof is.

Ledikant in babykamer voor baby uitzetlijst


Babykleding

Babykleding voor de baby uitzetlijst
Op de babyuitzetlijst hoort ook leuke en schattige babykleding. Het is belangrijk dat je op de uitzetlijst veel verschillende soorten babykleding schrijft: rompertjes, broekjes, sokjes en bovenkleding (zoals shirts en truitjes), zijn de meest belangrijke must haves. Om te zorgen dat je baby geen kou vat, is het verstandig om naast bovenstaande items ook een paar katoenen mutsjes en een jasje, of vestje aan te schaffen.

Omdat een baby veel slaapt, is het ook verstandig om wat babypyjama’s te kopen. De designs van babypyjama’s zijn vaak super schattig en ze zijn lekker comfortabel voor baby’s.

Er is bijna niets zo leuk als het uitzoeken van babykleding. Merk je nou dat je moeite hebt om de meest geschikte kleding voor jouw kleine dreumes te kopen? Lees dan onze blog met de best passende kleding voor jouw baby.


Overige spullen voor de babyuitzetlijst

Zwarte kinderwagen voor baby uitzetlijst
Naast alle babykleding, het ledikant en bergen luiers, zijn er ook andere spullen die zeker een plek moeten krijgen op je babyuitzetlijst. Een babyfoon is bijvoorbeeld belangrijk om je kind in de gaten te houden wanneer je beneden even rustig tv-kijkt. Ook een badthermometer is verstandig om in te slaan. Baby’s kunnen namelijk snel verbranden als het badwater te heet is. Een babybadje met de temperatuur van 24 graden is ideaal.

Vergeet ook niet om genoeg babyspeelgoed te kopen zoals grijpspeeltjes, knuffeldoekjes en muziekmobielen. Babyspeelgoed helpt het kind namelijk spelenderwijs de zintuigen te ontwikkelen.


Is het toch moeilijk om alles goed op te schrijven? Geen paniek! Ik heb een complete babyuitzetlijst voor je gemaakt die je gewoon kunt downloaden en invullen, zodat je zeker weet dat je alles in huis hebt wanneer de kleine spruit er is.

 

Baby uitzetlijst checklist

 

Een baby heeft veel nodig, maar gelukkig hoef je het meeste maar één keer te kopen. Gemiddeld kost een baby uitzet €632,20. Dit bedrag kun je gemakkelijk verminderen door in de omgeving te vragen of je wat babyartikelen mag lenen of overnemen. Zo kun je behoorlijk wat geld besparen.

 

Wat is voor jou een must op de baby uitzetlijst?

liefs Charlot

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Baby's Lifestyle OTTO Zwangerschap

Charlot van de Ven
Charlot (21) is studente Communicatie en stagiaire bij OTTO. Ze is gek op lekker eten, heeft een passie voor muziek én gaat ontzettend graag in het weekend sporten! Op een regenachtige dag leest ze het liefst een boek of kijkt ze een film in de bioscoop met haar vriendinnen.
You might also like