Babyshower: welk cadeau neem je mee? Do’s and don’ts

 

 

 

Wanneer je beste vriendin, collega of familielid zwanger is, is het tijd voor een babyshower. Maar wat neem je mee naar een babyshower? Op de verjaardag van je tante kun je makkelijk aankomen met een eetbon, maar bij een babyshower is het de bedoeling dat je met een passend cadeautje voor de baby of moeder aankomt. Normaal gesproken is het kiezen van een cadeau al lastig maar dit is nog net iets lastiger.

En hoeveel mag het cadeau normaal gesproken kosten? Allereerst hangt dit af van hoe close je bent met de toekomstige mama. Bovendien hoef je niet voor iedere babyshower hetzelfde bedrag te hanteren. En sowieso gaat het niet om hoe duur het cadeautje is. Als jij een superleuk goedkoop cadeautje kunt vinden is dit natuurlijk ideaal! En heb je een passend duur cadeau gevonden, vraag dan of mensen mee willen betalen. Dan kun je met z’n allen de kosten delen en een wat duurder cadeau geven.

Het is dus allemaal nog niet zo makkelijk. Daarom vind je in deze blog de do’s and don’ts voor een babyshower. Wat kun je meenemen en wat kun je beter thuislaten? Je leest het hier!

Nuttig cadeau

👎DON’T: Veel mensen kopen voor een babyshower een horloge of een rugzakje, zodat de baby deze later kan gebruiken. Helaas is de kans groot dat deze artikelen in de kast belanden voor later en hoogstwaarschijnlijk worden deze er in het vervolg niet meer uit gehaald, omdat men ze simpelweg vergeet.

👍DO: Koop daarom cadeaus waar de baby of de moeder direct iets aanheeft, bijvoorbeeld altijd handig zijn hulpmiddelen bij het eten en drinken.  Met bijvoorbeeld een leuke leer-eten-set kan de baby leren om te eten op een speelse manier. Doordat het bestek een leuk printje heeft wordt eten pas echt een plezier voor de baby. En dankzij de antislip onderkant is de kans kleiner dat de baby alles ondermorst, ook fijn voor de moeder dus! Dit helpt moeder en kind dus bij de eerste pogingen tot het goed (zelfstandig) leren eten.

Verzorgingscadeau

👎DON’T: Het lijkt ook altijd handig om verzorgingsproducten cadeau te geven aangezien deze noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld een speelse tandenborstel is altijd leuk om te geven, maar waarschijnlijk heeft de moeder deze zelf al gekocht. Wil je wederom dat jouw cadeautje gebruikt wordt, denk dan goed na of je het zelf al voor je eigen baby gekocht zou hebben.

👍DO: Probeer op een sneaky manier te informeren of de mama niet zelf deze producten al in huis heeft gehaald. Er zijn natuurlijk altijd producten die ze nog niet in huis heeft gehaald. Denk bijvoorbeeld aan luiertassen, waar de mama de baby’s crèmes en andere hygiëne- en verzorgingsproducten in op kan bergen. Bovendien een leuk cadeautje voor de baby zelf: badspeelgoed. Denk bijvoorbeeld aan badeentjes of een knikkerbaan voor in water. Dit kan een baby nooit genoeg hebben. Hoe meer hoe beter! Hierdoor wordt het in bad gaan ook een feestje voor de baby.

Herinneringscadeau

👎DON’T: We hebben ze allemaal in ons eigen archief: fotoboeken van vroeger. Helaas worden deze tegenwoordig door de ontwikkeling van moderne technologieën steeds minder gemaakt. Het is daarom misschien niet zo verstandig om een (leeg) fotoboek cadeau te geven zodat de ouders hier foto’s in plakken, want waarschijnlijk bewaren ze de foto’s toch op de harde schijf.

👍DO: Aangezien het krijgen van een baby een onvergetelijk moment is voor de ouders, is het wel super leuk als dit op een speciale manier wordt vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd armbandje voor de baby met de geboortedatum erop, een newborn-fotoshoot of een dagboekje om de eerste jaren van de baby in vast te leggen. Dit is leuk voor nu, maar ook leuk voor later om terug te bekijken.

Boek cadeau

👎DON’T: Het is goed bedoeld en het lijkt misschien leuk, opvoedboeken. Maar voor de ontvanger kan dit misschien wat beledigend overkomen.

👍DO: Kies daarom eerder voor een voorleesboek in plaats van een opvoedboek. Andere leuke boeken zijn voelboekjes met stukjes stof. Dit is een leuke manier om de baby speels te laten leren.

Knuffel cadeau

👎DON’T: Vaak kopen meerdere mensen knuffels voor de baby. Dit is natuurlijk leuk, want de kans is klein dat andere dezelfde knuffel geven als jou. Maar vaak heeft een baby maar één favoriete knuffel, en zal hij of zij de rest een beetje links laten liggen.

👍DO: Wil je daarom dat de baby wel iets doet met jouw knuffel, zorg er dan voor dat deze onderscheidend is van de rest. Leuk en handig zijn bijvoorbeeld knuffels voor boven het bed. Vaak maken deze een leuk melodietje en hierdoor zal de baby snel in slaap vallen. Leuk voor het kindje, maar ook zeker handig voor de ouders! En doordat jouw knuffel boven het bed hangt zal deze ook zeker gebruikt worden.

Speelgoed cadeau

👎DON’T: Speelgoed vinden kinderen natuurlijk altijd leuk. Koop alleen geen speelgoed dat niet geschikt is voor baby’s, bijvoorbeeld een te ingewikkelde puzzel of Playmobil.

loopwagen babyshower

👍DO: Koop bijvoorbeeld een loopwagen als cadeautje. Hierdoor leert de baby zijn eerste stapjes te zetten met behulp van een leuk voertuig. En het ziet er natuurlijk super cute uit 😊

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Baby's Cadeaus Lifestyle Tips Zwangerschap

Evie van den Berg
You might also like