General / Lifestyle / Tips & tricks / 15 augustus 2016

Babyspeelgoed

Spelen draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen al van kleins af aan. Daarom hebben we voor jullie de leukste baby speeltjes voor je op een rijtje gezet. Ieder speelmoment draagt bij aan nieuwe ontdekkingen en nieuwe fysieke en cognitieve vaardigheden. Zo helpt speelgoed bij de ontwikkeling van de motoriek van de kleintjes, bevordert het de sociale en emotionele ontwikkeling waardoor het opbouwen van een band gemakkelijker gaat en daarnaast is veel speelgoed ook nog educatief van aard. Kortom, genoeg reden voor een speeltje! Hieronder geven we een aantal voorbeelden over welk speelgoed het beste bij welke fase past.

Babyspeelgoed voor elke fase

Een leuke toevoeging voor in de wieg of box is een knuffel. Deze maakt de kamer net iets uitnodigender en knusser. Een knuffeldier geeft je kindje een vertrouwd en veilig gevoel en de lievelingsknuffel gaat vaak jaren lang mee. Een knuffel is het perfecte babyshower of kraamcadeau.

babyspeelgoed kraam

1. CLOUD B Slaapknuffel Sleep Sheep® 39,99 – 2. HEUNEC Knuffel Beer ca. 100 cm 39,99 – 3. Knuffeluil Oscar NICI 24,99 – 4. Simba Knuffelkonijntje KiKANiNCHEN 14,99 – 5. Käthe Kruse Knuffeldoek voor baby’s Tomato 19,99

 

Babyspeelgoed voor een pasgeboren baby

Pasgeboren babytjes kunnen nog niet zo heel veel en slapen het overgrote deel van de dag. Een baby heeft gemiddeld 12 tot 18 uur slaap per dag nodig. Deze slaapknuffels in de vorm van een dier helpen ook bij het aanleren van een 24-uur dagritme en helpen ze ook bij het in slaap vallen. Na een half uur doven de nachtlampjes langzaam uit zodat ze toch in het donker slapen. De vos maakt rustgevende geluidjes wanneer hij merkt dat de kleine overstuur is waardoor hij gemakkelijker in slaap valt. Deze items zijn ideaal bij het aanleren van een goed slaapritme van de kleintjes.

babyspeelgoed nachtlamp

1. CLOUD-B Knuffel met functies Frankie the Fox TM 39,99 – 2. CLOUD-B Nachtlicht Twiligth Buddies TM Alligator 39,99 – 3. CLOUD-B Nachtlicht Twinkling Firefly Frog 39,99 – 4. CLOUD-B Nachtlampje Twilight Turtle 24,99 – 5. SUMMER Nachtlicht Betty de bij Slumber Buddies TM 39,99

 

Babyspeelgoed voor 0 tot 6 maanden oude baby

Tijdens de eerste paar maanden is het goed om de zintuigen van je pasgeboren baby te stimuleren. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van een speelgoedmobiel of sluimerspeeltjes met verschillende muziekjes. Daarnaast kun je wanneer de baby bijvoorbeeld al iets meer kan speeltjes voor in de box of een speelgym. Ook nu is het belangrijk om de zintuigen van de baby te blijven stimuleren. Daarnaast is de motoriek van de baby al zo ver ontwikkelt dat ze beginnen met dingen vast te pakken. Het speelgoed wat hierbij gepaard gaat is bijvoorbeeld een rammelaar of bijtring.

babyspeelgoed speelkleed

1. HABA® Mobile Kleine vogeltjes multicolour 16,99 – 2. HABA® Babygym Zauberwald 79,99 – 3. CHICCO® Speeldeken muziekjungle + meneer giraf 49,99 – 4. CHICCO® Rammelaar Olifant 16,99 – 5. CHICCO® Muziekdoosje Baby Classic drie biggetjes 14,99 – 6. CHICCO® Babyspeelgoed 4ever Friends Mrs. Zebra 16,99

 

Babyspeelgoed voor 6 tot 12 maanden oude baby

De motoriek van de baby wordt steeds beter, net als de hand-oog coördinatie. Hierdoor kun je gebruik maken van bijvoorbeeld verschillende figuurtjes, een activiteitencentrum en muzikaal speelgoed. Dit speelgoed helpt bij het bevorderen van de motoriek en is meestal ook nog educatief.

babyspeelgoed vormen

1. LITTLE TIKES® Babyspeelgoed Inkie de inktvis 24,99 – 2. CHICCO Puzzel 4ever Friends Mr. Olifant Puzzle 16,99 – 3. CHICCO Activity-center Fantasy Island 34,99 – 4. CHICCO Bromtol Aquarium 24,99 – 5. FISHER PRICE® Speelset Dierenvriendjes Boerderij 54,99 – 6. EICHHORN Vormenstoof van hout 19,99 – 7. HAPE Houten spoorbaan met fantasiebouwstenen 24,99

 

Babyspeelgoed voor 12 tot 24 maanden oude baby

Een loop- of duwkar helpt bij het leren staan en lopen. Wanneer de baby’s kunnen lopen en staan zijn ze klaar voor wat groter speelgoed zoals bijvoorbeeld een racebaan of een lopend hondje waar ze mee kunnen spelen. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog schommels en hobbeldieren zoals het ouderwetse hobbelpaard, wanneer de baby oud genoeg is, meestal rond 18 maanden kan hij of zij al hobbelend op pad.

babyspeelgoed 1-2 jaar

1. – CHICCO Duwkar/loopfiets 39,99 – 2. PINOLINO Loopfiets Jojo 74,99 – 3. ROBA Hobbelpaard met 2 grepen 89,99 – 4. FISHER PRICE Hoge racebaan Little People 49,99 – 5. LEXIBOOK Badspeelgoed Krab 24,99 – 6. IMC Lopende Pluto 34,99

 

Kijk voor meer baby- en peuterspeelgoed bij OTTO! Ook voor wanneer de kleine mannen en vrouwen groter worden hebben we verschillende soorten speelgoed waarmee je gegarandeerd goed zit tijdens een verjaardag!

 

liefs_rosalie

Delen?Rosalie
Rosalie
Rosalie (24) is studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en loopt deze zomer stage bij OTTO’s social team waarbij ze alles leert op het gebied van online marketing. Daarnaast houdt ze van nieuwe dingen ontdekken en van gezellig afspreken met vrienden en familie. Ook blijft ze graag op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van mode, lifestyle en interieur.