Beauty / General / Lifestyle / 8 juli 2015

Beauty trend: Van contouring naar baking

Makeup techniek baking

Bron: www.instagram.com/heidimakeupartist/

Er is een nieuwe, heftige trend gesignaleerd in beautyland: baking! Baking is een techniek waarbij de make-up rijkelijk vloeit en vooral lang en royaal wordt afgepoederd. Dit heeft als resultaat dat je beautylook er erg lang als nieuw uitziet en rimpels en donkere kringen niet zichtbaar zijn. Dit heb je nodig: een hydraterende creme, concealer, transparante poeder, setting spray, een make-up sponsje en een poederkwast. We snappen dat het niet ieders cup of tea is, maar mocht je toch een zware ochtend hebben of het gewoon eens willen proberen zijn dit de stappen die je moet volgen:

Nummer_1

Zorg ervoor dat je begint met goede hydratatie. Op een droge huid krijg je geen egaal resultaat, zorg dus dat je goed smeert, vooral op de huid rondom je ogen.

 

Nummer_2

Je begint met een flinke laag dekkende concealer op de huid onder je ogen. Neem hier de tijd voor, en breng dan een tweede laag aan. Dit zorgt er namelijk voor dat de eerste laag nog beter blijft zitten. Met een sponsje kun je het beste zorgen dat het egaal wordt aangebracht.

 

Nummer_3

Nu mag je het poeder royaal aanbrengen met een kwast. Doe dit dus vooral op de plekken waar je net de concealer hebt aangebracht.

 

Nummer_4

Op je make-up sponsje doe je, na een paar minuutjes te hebben gewacht, wat setting spray en dit doop je in de poeder. Dit breng je over de eerste laag aan, wederom royaal.

 

Nummer_5

Als laatste veeg je het overtollige poeder van je gezicht met de poederkwast.

 

Zie je het toch liever even voor je? Kijk dan hier bij beauty expert Heidi Hamoud af hoe het moet:

 

liefs_caroline

Delen?

Reacties


Caroline
Caroline
Caroline (27) is al bij EDITED vanaf het begin. Ze is een echte social media nerd, met name Instagram verslaafd, houdt van alles dat met mode te maken heeft en ze verzorgt dan ook alle berichten op de social media kanalen van OTTO. Naast haar passie voor online marketing is ze dol op lekker borrelen met vrienden, hardlopen, shoppen, reizen en is ze door het lezen van menig beautyblog al een kleine beauty verslaving rijker.