Alle wonen artikelen / General / Wonen / 1 maart 2021

Bedden trends die we in 2021 vaak gaan zien

Een lekker bed in je slaapkamer is belangrijk, maar hoe zorg je ervoor dat je slaapkamer ook trendy is? In 2021 zijn er weer verschillende nieuwe bedden trends te zien. Afgelopen jaar zagen we de bohemian stijl veel terug in de interieurtrends. Bohemian is een interieurstijl waarin je verschillende soorten stijlen in het interieur terug laat komen. Dit jaar heeft de bohemian stijl plaats gemaakt voor een interieur waar eenheid centraal staat. Wij hebben deze trend en de andere bedden trends van dit jaar voor jou op een rijtje gezet, zodat je weer helemaal op de hoogte bent.

Slaapkamer houten bedden trends

Materiaal bedden trends

Afgelopen jaar waren de gestoffeerde bedden een grote trend. Dit jaar is dat totaal iets anders, namelijk het gebruik van natuurlijke materialen, zoals houtwerk, is de trend van dit jaar. Je kunt er voor kiezen om een volledig houten bed te nemen, maar je kunt ook gaan voor een kleine natuurlijke touch door alleen het bedframe of de poten van hout te kiezen. Door voor zo’n hout element te gaan, heb je gelijk een unieke eyecatcher in je slaapkamer.

Daarnaast is ook het combineren van natuurmaterialen met andere materialen een trend die we terug zien. Combineer bijvoorbeeld hout met industrieel metaal, voor een stoer maar toch warm uiterlijk van je bed.

Houten bedben trends landelijk
Hout metalen bedden trends
Modern houten bedden trends
Donker houten bedden trends

Luxe bedden trends in de slaapkamer

Mensen verlangen naar het vakantiegevoel en dat is dan ook terug te zien in de bedden trends van dit jaar. Hoe een aantal jaren geleden de twijfelaar een erg gewild bed was, is het nu juist the bigger the better. Het bed mag opvallen in je slaapkamer. Bij een luxe keuze in bedden, wordt er snel gekozen voor een boxspring. Boxsprings worden steeds luxer en luxer in hun uitvoering. Zo heb je boxsprings met een ingebouwd nachtschapje in het hoofdeind, ingebouwde verlichting langs de randen of elektrische boxsprings met massagestand. Alles om jouw slaapkamer van gemak en luxe te voorzien.

Zwarte boxspring hout
Grijze luxe boxspring
Grijze boxspring met hout
Zwarte boxspring met led

Complete slaapkamers

Wanneer je jouw bed met natuurelementen of jouw luxe boxspring hebt uitgekozen, is het daarnaast een trend om je gehele slaapkamer hieromheen aan te passen. Denk hierbij aan bijpassende nachtkastjes, vloeren, decoratie en alle andere aankleding die je in je slaapkamer tegenkomt. Om rust en eenheid te creëren in je slaapkamer kun je dus ook gaan voor een complete slaapkamerset! Zo is je slaapkamer in een keer van top tot teen compleet.

Dekbedovertrekken trends

Bij een complete slaapkamer hoort ook een bijpassend dekbedovertrek. Bij dekbedovertrekken komt ook de trend van luxe terug. Door een goede stofkeuze van je dekbed kun je deze luxe uitstraling al bereiken. Bijvoorbeeld door een fluweel of satijn dekbedovertrek te kiezen. Hiernaast kun je een luxe uitstraling ook creëren door de keuze die je maakt in het design van het dekbedovertrek. Grote bloemen of een diepe warme kleur stralen ook luxe en warmte uit in het slaapkamerinterieur.

Bruin satijn bloemen dekbed

Blauw satijn bloemen dekbedovertrek

Satijn geel dekbedovertrek

Bloemen dekbedovertrekBen jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de bedden trends van 2021, maar weet je nog niet precies welke bedden trends het beste bij jou passen? Maak dan onze quiz over welke slaapkamerstijl het beste bij jou past, zodat jij weet welk nieuw bed je aan moet schaffen!

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  bedden Interieur OTTO Slaapkamer Trends Wonen

Robin Ariëns
You might also like