Alle wonen artikelen / General / Wonen / 2 maart 2020

Bedhuisjes voor kinderen

Bedhuisjes voor kinderen in slaapkamer

Kinderen die uit zichzelf op tijd naar bed willen. Welke ouder wil dat nou niet? Met de komst van de bedhuisjes wordt naar bed gaan voor kinderen weer leuk! En zeg nou zelf, hoe leuk is het om in een knus huisje in slaap te vallen? De droom van ieder kind! Veel leuker dan een traditioneel kinderbed. Als ik nu nog een kind zou zijn geweest, had ik zeker bij mijn ouders gesmeekt of ik in een bedhuisje mocht slapen. Dat hadden mijn ouders ook wel fijn gevonden, omdat ik dan ieder weekend als klein meisje wat later uit bed was gekomen. Een win-win situatie dus voor de ouders die nu jonge kinderen hebben.

Een bedhuisje zonder lades eronderBedhuisje met lades eronder

Wat is een bedhuisje?

Een bedhuisje is een kinderbed in de vorm van een huis voor in een kinderkamer. Kinderen kunnen erin slapen, maar ze kunnen er natuurlijk ook in spelen. Zoals te zien op de afbeelding hiernaast is er ook nog een ruime opening aanwezig om het bed in te komen. Zo kun je ook nog naast jouw kind op bed gaan zitten en een verhaaltje voorlezen. Doordat kinderen hun bed combineren met spelen en slapen, zien zij slapen steeds meer als ‘leuk’. Het achter de vodden aanzitten om je kinderen op tijd naar bed te sturen, is met deze houten bedhuisjes verleden tijd. Doordat het huisje aan de bovenkant dicht is, geeft het bed een erg knus gevoel. Hang wat leuke lampjes op aan de binnenkant, om nog meer sfeer te creëren. Niks is lekkerder dan een warm gevoel in je eigen huisje. Dit gevoel willen we als ouder ook altijd in de woonkamer voelen. Hoe fijn dat je dit gevoel ook kan overbrengen in de slaapkamer van je kind.


Opbergruimte

Er bestaan allerlei verschillende bedhuisjes. Elk bedhuisje is ontworpen voor een ander type kamer. Wanneer je in een kamer weinig kastruimte hebt, is het fijn als je onder het bed nog dingen kunt opbergen. Bij het aanschaffen van een bedhuisje raad ik aan om daar alvast rekening mee te houden. Er zijn namelijk verschillende huisjes waar al standaard opberglades in verwerkt zijn. Dan hoef je daar achteraf niks meer aan te doen. Ook heb je dan als voordeel dat de ruimtes mooi zijn weggewerkt en het huisje eruit blijft zien als één geheel. Op de afbeeldingen hierboven is het verschil te zien, wanneer je een bedhuisje aanschaft met en zonder lades onder het bed.

Dakje

De bedhuisjes zijn ook te verkrijgen met een open dak. Dit open dak zorgt ervoor dat de slaapkamer ruim blijft ogen. Perfect dus wanneer de slaapkamer wat aan de kleine kant is. Wanneer je een bedhuisje koopt met een dicht dakje, zorgt dit ervoor dat de kamer gelijk wat meer gesloten oogt. Deze is vooral geschikt voor in de wat ruimere kamers, of wanneer je juist een heel knus effect wil creëren. Denk van tevoren dus goed na over de uitstraling van de slaapkamer van je kind. Welke uitstraling wil je dat de slaapkamer heeft? Of wat wil je juist aanpassen?

Beddengoed

Voor je kind is het super leuk als er een dekbedovertrek in bed ligt van zijn/haar eigen idool. Gelukkig kun je de bedhuisjes aanschaffen in de standaard kinderbed afmetingen, waardoor alle kinderdekbedovertrekken ook gewoon passen. Het kan lastig zijn om de kamer van je kind helemaal naar zijn/haar zin te maken. Ons advies: luister met het beddengoed vooral naar de wensen van je kind, dan ben je al goed op weg! Wil je nog meer handige tips om de kamer helemaal naar wens te maken? Lees dan ook ons blog over het inrichten van de kinderkamer.

 

 

Bedhuisje met een opendakje voor kinder slaapkamer


Zie jij een bedhuisje al helemaal staan in de kamer van jouw zoon of dochter?

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Kinderen OTTO Slaapkamer Wonen

Ilse Nollen
Ilse Nollen
Ilse (23) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van social media, kunnen niet aan haar voorbij gaan. Ze is gek op eten en speelt in haar vrije tijd graag hockey. Daarnaast is ze ook vaak te vinden op het terras, samen met haar vriendinnen.
You might also like