Alle wonen artikelen / Wonen / 13 november 2019

Dit heb je nodig voor het inrichten van je eigen bar!

Heb jij altijd al gedroomd van het hebben van je eigen bar? Zo eentje waar je je vrienden kunt uitnodigen en samen gezellig een drankje kunt doen? Lucky you! Met de volgende tips & tricks creëer jij je eigen thuisbar! Zie jij dit wel zitten? Lees dan snel verder!

Bartafel met barkrukken

Waar bouw jij jouw bar?

Niet iedereen heeft een grote ruimte waar je een bar kunt maken. Een optie is het maken van een thuisbar in de woonkamer óf in de keuken. Je hoeft hier niet meteen je kamer voor om te laten bouwen. Wanneer dit niet mogelijk of praktisch is kun je ook een bartafel aanschaffen. Deze tafels kun je gemakkelijk overal neerzetten en hebben vaak ook nog handige opbergruimtes aan de zijkant, hier kun je flessen drank of glazen in zetten. Leuk toch?!

De bar kun je aanpassen aan de grootte van de ruimte. Daarnaast is het handig om te bedenken met hoeveel mensen je er meestal aan wil zitten. Ben je vaak met zijn tweeën of drieën? Dan is de eerder genoemde bartafel vaak al groot genoeg. Wanneer je van plan bent om vaak vrienden uit te nodigen is het handiger om voor een iets groter model te gaan.

Bartafel, thuisbar


Waar gaan we op zitten?

Barkrukken zijn een belangrijk onderdeel van je bar. Ze zijn functioneel maar kunnen ook echte eyecatchers zijn. Als je de thuisbar meerdere functies wil geven is het wel handig om hierover na te denken. Wil je de bar gebruiken om je vrienden over te laten komen om een drankje te doen of wil je het ook als een zit-/werkplaats kunnen gebruiken? Dan is het handig om na te denken over wat voor barkrukken hier het meest geschikt voor zijn. Indien je van plan bent om hier meer een zithoek van te maken kun je beter gaan voor een barkruk met leuning, passend bij je interieur. Als je huisdieren of kleine kinderen hebt is het misschien niet praktisch om voor witte barkrukken te kiezen. 

Thuisbar, tafel met barkrukken


Verlichting

Iets wat zeker niet mag ontbreken is de juiste verlichting. Om zoveel mogelijk ruimte op de bar zelf te houden en een eigen draai te geven, is het leuk om voor hanglampen te kiezen. Door een paar leuke lampen boven je bar te hangen creëer je gelijk wat meer sfeer. Wanneer je voor dimlichten kiest kun je, afhankelijk van hoeveel licht je nodig hebt, de lampen aanpassen. Wanneer je een feestje houdt kun je bijvoorbeeld ook een LED-lichtsnoer boven de bar hangen om het wat feestelijker te maken.

Lampen boven een tafel in 2 kleuren


Wat mag er nog meer niet ontbreken?

Iets wat ook zeker bij een (thuis)bar hoort is de muziek. Met een leuke, goede stereoset of met een bluetooth speaker bepaal jij wat er gedraaid wordt. Een dansavondje of liever een achtergrondmuziekje? Alles is mogelijk!

Iets wat ook niet mag ontbreken, is een koelkast waarin je de drankjes en wijn koud kunt zetten. Een tafelmodel koelkast is hier ideaal en geschikt voor. Wanneer je er een met vriesvakje aanschaft heb je ook de ijsklontjes binnen handbereik, ideaal toch? Indien jouw bar in of dichtbij de keuken staat kun je ook gaan voor een Amerikaanse koelkast, dan heb je gelijk een leuke, moderne eyecatcher.

Als je liever sterkere drank schenkt, kun je het beste ook een plank ophangen in of boven jouw bar. Hierop kun je je flessen, maar ook je glazen mooi uitstallen. Wanneer je jouw bar ook als een soort werkplek ziet kun je de flessen ook in een dicht kasje neerzetten die je openzet wanneer de bar ‘geopend’ is.

En last but not least… Een bar heeft ook decoratie nodig. Naast de lampjes, hippe barkrukken, de glazen en flessen, kunnen er ook nog wat leuke dingen aan de muur. Denk hierbij aan leuke quotes en wanddecoratie zoals een buffelschedel of foto’s. Hiermee kun jij je eigen draai geven. Hierna hoef je alleen nog je vrienden en/of familie uit te nodigen en je feestje kan beginnen!

Meerdere soorten drankjes voor aan de bar

Hoe ga jij jouw thuisbar inrichten?

BLOG Liefs, Vivian

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Accessoires Interieur Tips Wonen

Vivian van Dam
Vivian van Dam
Vivian (21) is communicatie studente en stagiaire bij OTTO's social team. Ze is gek op alles met mode, trends en eten. Het liefst zou ze de hele wereld over reizen en iedere dag broodjes gezond eten. Ze schrijft graag over mode of is (online) aan het shoppen.
You might also like