General / Lifestyle / 23 november 2016

Black friday bij OTTO

Black friday winkelcentrumMisschien heb je er al wel eens van gehoord of ben je er nog totaal onbekend mee; black friday. Voor menig koopjesjager een dag waarop zijn of haar dromen uitkomen. Het is van origine een Amerikaans concept wat nu ook in Nederland steeds populairder wordt. In dit artikel zal ik je uitleggen wat black friday inhoudt en hoe OTTO hierop inhaakt.

Wat is black friday?

Black friday vindt plaats op de dag na thanksgiving. Veel Amerikanen gaan op deze dag traditiegetrouw kerstinkopen doen, omdat winkeliers massaal hun producten aanbieden met fikse kortingen. Zo is in bijna de helft van de Amerikaanse staten black friday zelfs een officiële vakantiedag! Omdat zij niet de seizoensgebonden sale-periodes hebben die we hier in Nederland hebben, is het een dag waarop Amerikanen massaal voor de deuren van de winkels slapen en het er zwart ziet van de mensen. Zo parkeren mensen hun auto de week van tevoren al in de buurt omdat je op de d-day hoogstwaarschijnlijk nergens meer een plekje kan vinden. Zo hoeven ze niet met al hun aankopen een paar kilometer te slepen.

Black friday bij OTTO

In Nederland zie je deze gekke taferelen echter niet. Toch weten we allemaal dat Nederlanders kortingen niet kunnen weerstaan! Helaas doen er nog maar weinig fysieke winkels mee aan deze actie en al helemaal niet in de Amerikaanse proporties. Je ziet wel steeds meer online webshops die op deze dag producten met fikse kortingen verkopen, zo ook OTTO. Zo is er de hele black friday een korting op alle producten van 20%, ook op reeds afgeprijsde artikelen. Daarnaast is er gratis verzending op heel veel woon- en huishoudelijke artikelen en zijn er een aantal topdeals bij multimedia, huishoudelijk en wonen. Denk bijvoorbeeld aan een slaapbank met 60%(!) korting. Zo kun je toch nét iets voordeliger je kerstinkopen doen!

Ben jij al klaar voor black friday? Ik ben in ieder geval al mijn verlanglijstje aan het opstellen!

liefs_merel

Delen?

Reacties


Merel Tielen
Merel Tielen
Merel (19) is eind augustus begonnen bij OTTO om alles te leren over online marketing. Dit doet zij voor haar studie Commerciële Economie International Events, Music & Entertainment Studies (een hele mond vol dus). Naast deze studie is Merel gek op tennissen, borrelen met haar (tennis)vrienden en festivals bezoeken. Als ze in dit drukke schema nog een gaatje vrij kan vinden, gaat ze het liefst koopjes jagen in de stad.