Wat draag je naar.. / 25 maart 2015

What to wear: black tie dresscode

Eén van de bekendste soorten dresscodes is de ‘Black Tie’, een kledingvoorschrift voor exclusieve en chique feesten zoals een gala, bruiloft of een receptie. Over het algemeen wordt deze dresscode voor formele gelegenheden na zes uur ‘s avonds gehanteerd. De naam van de kledingcode is afkomstig van de zwarte smoking en vlinderstrik die heren dragen bij deze dresscode. Voor dames gelden minder beperkte regels, maar het is voor jezelf én de organisator gewenst dat je je aan de voorschriften houdt. Het zou namelijk erg vervelend zijn als je under- of overdressed op het feest verschijnt

blog_black_tie         

Hoe gaan dames gekleed bij Black Tie?

In vergelijking met heren hebben dames bij Black Tie meer ruimte voor creativiteit in de kleding. Zowel een lange of korte jurk zijn geschikt om te dragen. Wel is belangrijk dat de kleding een chique uitstraling heeft. Vrouwen kunnen meer gebruik van accessoires zoals sieraden om een elegante stijl te creëren.

Jurk: lang, driekwart of kort. Voor een erg formeel evenement adviseren we een lange jurk, maar wanneer je een meer feestelijke gelegenheid hebt, dan is een cocktailjurk ook geschikt.

Kleur: hoe formeler, hoe donkerder. Bij de kleur van je jurk geldt hetzelfde als bij het type jurk. Bij erg formele gelegenheden zoals een receptie zijn donkere kleuren vaak een veilige optie en bij meer feestelijke gelegenheden zijn meer
kleurrijke jurken ook op zijn plaats.

Schoenen: open, lage zool en hoge hakken. Voor de schoenen geldt dat je dezelfde kleur moet kiezen als je jurk. Kies voor open schoenen met een lage zool en hoge hakken.

Sieraden: stijlvol en bijpassend. Bescheiden oorbellen en een ketting zullen in veel gevallen erg stijlvol staan. Zorg dan wel dat je ze in een bijpassende kleur draagt.

Tas: een bijpassende clutch. Het zou erg misstaan om een grote tas bij je
te hebben, want hiermee is alle stijl in je outfit verdwenen. Een clutch, een
tas die je in je hand draagt, is hierbij de beste optie. Zorg dat deze mooi
bij je jurk of je schoenen kleurt.

Hoe gaan heren gekleed bij Black Tie?

Indien je als man voor een feest met de dresscode Black Tie wordt uitgenodigd, dan betekent dit ten eerste dat je gekleed moet gaan in een smoking, een tweedelig kostuum. Hieronder sommen we op waar een smoking uit bestaat en waarmee je deze combineert.

Smoking jas: de kleur van de smoking jas hoort zwart of donkerblauw te zijn. De stof van het jasje is in de meeste gevallen wol of polyester. De stof van de revers (ook wel sjaalkraag of spitskraag) is van zijden of satijn. Het jasje heeft een éénknoopssluiting.

Pantalon: de pantalon draag je in dezelfde kleur als de jas. Dit is een vrij eenvoudige broek met een satijnen streep aan de zijkant, zonder omslag.

Blouse: in alle gevallen is de stof van de blouse wit. De kraag heeft een openstaande boord en de voorkant van de blouse kan zowel effen als geplisseerd zijn. Het mooiste is om dubbele manchetknopen te gebruiken.

Vlinderdas: de kleur van de strik hoort zwart te zijn, in een zijden stof.

Schoenen: draag zwarte (glimmende) lakschoenen en hieronder zwarte sokken.

Gilet: tot slot zou je ervoor kunnen kiezen om onder je smoking jas een gilet te dragen. Dit is niet per se nodig, maar het staat wel extra mooi.


 

liefs_caroline

Delen?

Reacties


Caroline
Caroline
Caroline (27) is al bij EDITED vanaf het begin. Ze is een echte social media nerd, met name Instagram verslaafd, houdt van alles dat met mode te maken heeft en ze verzorgt dan ook alle berichten op de social media kanalen van OTTO. Naast haar passie voor online marketing is ze dol op lekker borrelen met vrienden, hardlopen, shoppen, reizen en is ze door het lezen van menig beautyblog al een kleine beauty verslaving rijker.