Blote benen: het mag weer!

Blote benen seizoen! Misschien doet het Nederlandse weer ons niet altijd zo geloven maar het is toch ook echt mogelijk om in Nederland korte jurkjes, korte rokjes en korte broekjes te dragen. Nationale rokjesdag is inmiddels geweest en het wordt steeds mooier weer. Dat betekent dat we kunnen shinen in de leukste zomerse kleding! YAYYY! We zijn er ook wel een beetje aan toe na al die koude en regenachtige dagen… Ik kan in ieder geval nooit genoeg krijgen van de zon en alles wat daarbij komt kijken.

Nu we het mooie weer hebben mogen proeven en er nog veel meer mooie dagen aan zitten te komen, moeten we ons misschien wel een beetje op het dragen van kortere kleding voorbereiden. De winter heeft niet de meest ideale effecten op onze benen gehad en we willen wel onze mooiste benen laten zien onder die leuke rokjes en shorts. Sterke, mooie, gladde en glanzende benen zijn toch wel ons doel (#goals).

blote benen

In deze blog lees je hoe je jouw benen klaarstoomt voor het blote benen seizoen en hoe je gaat shinen in die zomerse kleding.

Squats en lunges

Als je het nog niet gedaan hebt, wordt het nu dan toch echt tijd om deze oefeningen aan je sportschema toe te voegen. De squats, waarbij je kort gezegd telkens weer gaat zitten en staan, kennen we allemaal wel. Door te squaten train je onder andere je beenspieren. Wanneer we deze oefening een tijd lang blijven herhalen veranderen onze not-summer-ready leggies in mooie fitte benen.

Lunges mogen we daarnaast ook zeker niet vergeten in onze work-out. Dit telkens weer naar voren uitstappen met een van je benen heeft een ontzettend goed effect op je benen. Van de pulsing lunges tot de jumping lunges, er bestaan genoeg vormen. Breng dan ook een beetje afwisseling in je work-outs met deze vele opties. Met lunges train je je billen en benen optimaal!

Door squats en lunges aan je work-out toe te voegen creëer je die sexy benen waar iedereen jaloers op zal zijn!

Scrubben, scheren en smeren

Gladde en glanzende benen krijgen we natuurlijk niet zomaar. ‘Scrubben, scheren en smeren‘ is hier het wondermiddel voor. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en creëer je een egale huid. Door ronddraaiende bewegingen in plaats van rechtlijnige bewegingen te maken komen de dode huidcellen goed los van je huid en verzeker je jezelf van die egale huid (en oja, door te scrubben wordt je ook nog eens sneller bruin!). Bij mooie gladde benen hoort natuurlijk ook ontharen. Hier hebben we misschien niet altijd zin in, maar het hoort er toch echt bij. Scheermesje,  scheerapparaatepileerapparaat, IPL ontharing… kies voor de manier die jij het fijnste vindt. Tenslotte: smeren! Voor een mooie huid moet je je benen ook hydrateren, gebruik hiervoor een fijne bodylotion of bodybutter.

blote benen

De juiste kleren

Iedereen ziet er anders uit en iedereen heeft haar eigen sterke punten. Het zou zonde zijn als je deze sterke punten zou vergeten wanneer de zomerse kleding uit de kast mag komen. Houd altijd in gedachten dat de kleding die je draagt bijdraagt aan de uitstraling die je hebt. Zo weet je van jezelf bijvoorbeeld of je gezegend bent met een mooi tintje op je benen óf dat de zon hier bij jou nog even zijn best voor moet doen. Heb je van jezelf wittere benen? Dan haalt een rokje of broekje met een drukker patroon de aandacht van jouw benen af en valt de witte kleur niet zo op.

Je kunt natuurlijk ook altijd de natuur een beetje helpen door wat zelfbruiner te gebruiken (nee… niet alle zelfbruiners geven een oempa-loempa achtige look…). Zoek een zelfbruiner waarbij jij de resultaten mooi vindt, maar gebruik het wel met mate.

Tref op tijd je voorbereidingen en shine met jouw mooie blote benen!

liefs liselotte

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Lifestyle Mode Zomer

Liselotte Stienen
You might also like