Trouwen: welk thema heeft jouw bruiloft?

Het is zover, je vriend(in) heeft je eindelijk ten huwelijk gevraagd. Nu begint het echte werk, de bruiloft plannen. Het is een heel karwei, maar uiteindelijk is het dat allemaal waard. First things first, een thema kiezen voor de bruiloft! Er zijn ontzettend veel thema’s om uit te kiezen en je kan het zo gepersonaliseerd maken als jullie zelf willen. Hieronder vind je een aantal ideëen voor een van de mooiste dagen van je leven.

bruiloft strand

Strandbruiloft

Ieder meisje heeft er wel eens van gedroomd, een bruiloft op het strand. Met al je familie en vrienden naar een tropisch strand en daar samen de liefde vieren. Maar dat is natuurlijk allemaal niet gratis. Plan je bruiloft in de zomer en het kan ook gewoon in Nederland of België aan de kust worden gehouden! Zorg wel dat je altijd een strandpaviljoen als back-up plan hebt geregeld, mocht het toch niet zo’n mooi weer zijn. Een bruiloft aan zee is super romantisch en lekker luchtig. Het geeft de bruiloft een wat informelere sfeer en de zon brengt je gasten extra blijdschap. Na de bruiloft kunnen jullie samen feesten op een strand gevuld met vuurkorven, cocktailbars en een BBQ. Aan het einde kan iedereen rondom het vuur leuke verhalen delen terwijl de zon onder gaat. Hoe mooi is dat?

Boho bruiloft

Is een strandbruiloft iets te alternatief voor jou, maar vind je de standaardbruiloft in de kerk ook maar zo saai? Huur dan een mooie zaal af en versier hem helemaal zoals jij wil. Van een kasteel tot een schuur, met een boho versiering zijn het allemaal perfecte locaties voor je bruiloft. Hang lichtjes op, leg tapijt neer, zorg dat overal knusse zithoekjes zijn met kussens en dek de tafel lekker rommelig met allemaal verschillende soorten servies door elkaar. Creëer op deze manier een warme, knusse, gezellige trouwlocatie waar iedereen zich meteen thuis voelt. Bruiloften hoeven niet altijd 100% chic te zijn, het mag allemaal wel wat losser! Dat maakt het niet alleen voor jezelf, maar ook voor de gasten een stuk leuker. Tip: huur leuke foodstands om een soort festivalsfeer te creëren op je eigen bruiloft. Zo kan iedereen genieten van het eten wat hij of zij het lekkerste vindt!

Groene bruiloft

Bruiloft in the bushes

Stel je maar eens voor, een grote weide gevuld met het mooiste groen. Middenin de weide staat een grote, witte tent gevuld met gezelligheid. Wie wil dat nou niet? Als de zon schijnt kun je de bruiloft lekker buiten doen, begint het wat frisser te worden ga je met z’n allen naar binnen. In plaats van iedereen in groepjes op te delen aan tafels kun je ook alle tafels aan elkaar zetten en zo één grote groep creëren. Zet het eten en drinken op tafel en laat iedereen zelf opscheppen en inschenken. Een gezellige boel! Als het dineren langzaamaan tot zijn eind komt kunnen de tafels aan de kant en de voetjes van de vloer. Een leuke band erbij en de avond is volmaakt!

Classy bruiloft

Al zijn alternatieve bruiloften nog zo leuk en gezellig, stiekem is een echte prinsessenbruiloft toch ook wel heel leuk. Alle mannen in pak, de vrouwen in de mooiste jurken. Een grote witte trouwjurk, een balzaal gevuld met witte rozen en het mooiste servies op elke tafel. Na de ceremonie en het snijden van de trouwtaart met drie lagen (of meer!), kan iedereen aanschuiven aan een overheerlijk 7-gangen diner. Zo creëer je het mooiste event van het jaar voor iedereen. Na de nodige drankjes kan iedereen zich samenvoegen op de dansvloer en de avond weg dansen. Na zo’n avond zal iedereen het moeilijk vinden om weer terug naar hun normale leven te gaan!

Benieuwd wat je het beste aan kan doen naar een bruiloft? Lees dan deze blog!

handtekening

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Lifestyle

Noor Caris
You might also like