Dit is het leukste buitenspeelgoed voor kinderen!

Nu de zon begint te schijnen, kunnen we weer naar buiten met z’n allen. Als je naar buiten gaat, neem je je kinderen uiteraard ook met je mee. Waar je ze binnen kon vermaken met bordspelletjes, klei, schermpjes en knutselspullen, is dit buiten niet echt praktisch. De vraag is daarom: hoe vermaken kinderen zich buiten eigenlijk? Geen paniek! Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van het leukste buitenspeelgoed voor je kids. Lees snel verder en ze vermaken zich buiten in no time met het leukste speelgoed!

Kinderen spelen met speelgoed in de tuin

Waterspeelgoed

Zeilboot waterspeelgoed
Als de temperatuur het toelaat, is waterspeelgoed ideaal! Het is niet alleen vermakelijk, het zorgt er ook nog eens voor dat je kinderen kunnen afkoelen. Zo raken ze niet oververhit als ze buitenspelen. Je hebt waterspeelgoed dat je mee het water in kunt nemen, zoals duikbrillen en luchtbedden. Ook bestaat er speelgoed waardoor kinderen met water kunnen spelen, zoals waterpistolen. Als je jonge kinderen hebt en een tuin, is het hebben van een zwembadje een echte aanrader. Wat ook leuk is voor jonge kinderen, is een waterbaan. Deze leg je neer in de tuin en vul je met water. Met behulp van hekjes, sluizen, pompen kunnen kinderen de waterstromen zelf sturen. Hun bootjes en speelgoedpoppetjes bewegen zo heerlijk over de golven. Zijn je kinderen ouder en heb je een grote tuin? Leg dan een buikschuifbaan neer!


Speeltoestellen voor in je tuin

Speelhuisje voor in de tuin
Als je geen speeltuin in je omgeving hebt, kun je er zelf een in de tuin aanleggen! Het voordeel hiervan is, dat je de deur niet uit hoeft en je je kinderen gewoon vanaf je eigen tuinset in de gaten kunt houden. Dit is natuurlijk wel alleen mogelijk als je een grotere tuin hebt met voldoende ruimte voor een speeltoestel. Vooral voor de allerkleinsten is een glijbaan, speelhuisje of wipwap erg leuk. Iets oudere kinderen vermaken zich liever met een schommel of rekstok. Een trampoline is ook een aanrader, omdat kinderen hier niet snel te oud voor worden. Wel nemen trampolines veruit de meeste ruimte in beslag.


Speelgoed speeltentjes

Speeltentje voor in de tuin
Ook erg leuk speelgoed voor in de tuin, is een speeltent. Misschien iets minder stabiel dan een houten of plastic speelhuisje, maar wel inklapbaar. Zo hebben jonge kinderen toch het plezier van een huisje in de tuin, zonder dat het permanent in de weg staat. Je hoeft er dus niet altijd tegenaan te kijken, omdat je hem alleen kunt opzetten wanneer je kinderen er mee willen spelen. Er zijn veel verschillende soorten speeltentjes. Ze variëren van tipi tent tot kasteel en allemaal hebben ze kleurrijke designs. Je kinderen kunnen op deze manier helemaal opgaan in hun fantasiewereld. Het is wel aan te raden om de tentjes op een beschutte plek in de schaduw te zetten, want het kan ’s zomers erg heet worden in zo’n tent.


Voetballen in de tuin

Voetbalgoals speelgoed
Voetballen is nog altijd een ontzettend populaire sport, die leuk is voor jong en oud. Bovendien heb je er niet veel voor nodig: een voetbal, een speelveld en twee goals. Een bal is speelgoed dat je overal vandaan kunt toveren. Als doelpalen zou je twee pionnen kunnen neerzetten. Het is alleen veel leuker als je echte voetbalgoaltjes kunt plaatsen, die de bal opvangen in een net. Hierdoor kunnen je kinderen ook hoog op het doel schieten, zonder dat de bal daarna tien meter doorrolt. Deze speelgoed doeltjes zijn meestal licht in gewicht en niet onhandig groot, waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen, neerzetten of juist weer opbergen. Als je tuin niet groot genoeg is, zijn de goaltjes alsnog een aanrader, want je kinderen kunnen ze makkelijk zelf op een veldje dichtbij het huis neerzetten!


Heb je dit buitenspeelgoed al en ben je opzoek naar speelgoed voor binnen? Bekijk dan onze blogpost eens met de must haves voor in de speelhoek! Wil je je kinderen bezighouden met de leukste activiteiten in en om het huis? Lees dan onze blogpost over hoe je je kinderen het beste kunt vermaken.

Met welk speelgoed spelen jouw kinderen het liefste buiten?

Liefs, Renske

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Activiteiten Kinderen OTTO Speelgoed Tips

Renske van Stratum
Renske (21) is studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en stagiaire bij Otto. In haar vrije tijd sport ze veel, zodat ze volop van haar andere passie, eten, kan genieten. Ze houdt van winkelen en kletsen met vriendinnen, maar kijkt ook graag naar reality tv shows en alle woonprogramma’s op televisie.
You might also like