City highlights: Rotterdam

Wil je een leuke stad bezoeken in Nederland waar veel te doen en te zien is? Kies dan voor een dagje of weekendje Rotterdam! In deze havenstad zijn veel bezienswaardigheden, leuke cafeetjes en restaurants en ook niet geheel onbelangrijk: je kan er goed winkelen. Oftewel, je bent verzekerd van een leuk uitje!

Hotel New York

Hotel New York

Wanneer je in Rotterdam bent is het echt een aanrader om naar Hotel New York te gaan. Je kan vanaf het centrum met het openbaar vervoer over de brug heen maar het is veel leuker om een taxi bootje over de Maas te pakken. Hotel New York was voorheen het hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Vanaf dit punt vertrokken velen naar Noord-Amerika. Nu is het een hotel waar je heerlijk kan overnachten maar ook gezellig in nostalgische sferen kan eten en drinken. Aangezien het een populaire plek is, is het aan te raden om van te voren te reserveren. Dit gaat erg gemakkelijk via hun eigen site. www.hotelnewyork.nl

CitizenM

CitizenM

Wil je een weekendje naar Rotterdam, omdat er zoveel te doen is? Overnacht dan in het CitizenM. Voor een betaalbare prijs slaap je in een trendy, artistiek, centraal gelegen hotel. Je kan te voet overal naartoe. Ga je liever met het openbaar vervoer dan is dit hotel ook ideaal want het station Blaak ligt er recht tegenover. www.citizenm.com

Markthal

Markthal

De markthal is een nieuw architectuur-icoon in Rotterdam en is ontworpen door het architectenbureau MVRDV. In de hal vind je een grote markt, restaurantjes, foodwinkels, een supermarkt en een ondergrondse parkeergarage. Een dergelijk gebouw is uniek te noemen wereldwijd. De markthal is op 1 oktober 2014 geopend en in april 2015 genomineerd voor het BNA Beste gebouw van Nederland. Het plafond van de markthal bevat een kunstwerk van 11.000 m2, deze is gemaakt door Arno Coenen en bestaat uit afbeeldingen van de verse producten die in de markthal worden verkocht. Voor een gezellige middag of avond kun je meer dan goed terecht bij de Markthal. www.markthalrotterdam.nl

Erasmusbrug

Erasmusbrug Rotterdam

Deze brug verbindt het noorden en het zuiden van de stad en is de twee na grootste brug van Nederland. Deze moet je dus gezien hebben tijdens een bezoekje aan Rotterdam. De brug is bedacht door Ben van Berkel en staat er sinds 1996. De witte pylon is 139 meter hoog. Door de vorm van deze pylon krijgt de brug ook wel de bijnaam ‘de Zwaan’. Er zijn vaak evenementen rondom en op de brug, zo vinden hier onder andere de evenementen Red Bull Air Race Rotterdam en de Wereldhavendagen plaats.

Gezellige koffietentjes

Wanneer je een hele dag op pad bent, is er tussendoor natuurlijk ook behoefte aan de nodige ontspanning. Waar kan je dit beter doen dan in een gezellig koffietentje? Lekker een bakje koffie of een kopje thee met wat zoetigheid erbij. Daarna ben je weer good to go! Hieronder daarom een lijstje met de leukste koffietentjes van Rotterdam.

1. Hopper coffee

2. Trenta Secondi

3. Espressobar Lokaal

4. Cappucino

5. Urban Espressobar

6. Cafe Booon

Restaurant tips

Niets is leuker dan de dag afsluiten met een heerlijk etentje. Je kan de dag even overdenken, wat je allemaal gezien hebt en nagaan welke nieuwe kleding je gescoord hebt. Hieronder dan ook nog een lijstje met leuke restaurantjes waar je een bezoekje aan kan brengen.

1. Z&M

2. Zeezout

3. Burgertrut

4. Blender

5. Wijn of Water

Kijk hier voor items die je zeker niet mag missen wanneer je een dagje weggaat!

liefs_fleur

 

Beeld: www.pinterest.nl

Delen?

Reacties


Fleur
Fleur
Fleur (21) is stagiaire in het Social team van OTTO. Ze heeft een enorme passie voor mode en is daar dan ook het liefst veel mee bezig. Ze komt altijd in de leukste outfitjes naar kantoor en winkelen is dan ook een van haar grootste hobby's. Daarnaast is ze nog altijd actief op het hockeyveld. Fleur schrijft over fashion, interieur, lifestyle en beauty.