City highlights / General / Lifestyle / 3 juli 2015

City highlights: Utrecht

Met de Tour de France in aantocht staat Utrecht flink in de spotlights. Menig wielerliefhebber vertrekt richting Utrecht, en ook voor een gewoon dagje weg is Utrecht in trek. Kom jij in Utrecht niet verder dan Hoog Catharijne? Een gemiste kans! Utrecht is een superleuke stad met veel highlights, leuke borrelplekken en toffe winkels. Dé ideale stad dus voor een dagje of weekendje weg.

Dom Utrecht

 

Je ziet hem al van ver: de Dom is het meest kenmerkende gebouw van de stad. Je kunt hem beklimmen en eenmaal boven heb je een mooi uitzicht over de stad. Is klimmen niet helemaal je ding maar vind je het toch leuk om iets meer mee te krijgen van de stad? Huur dan een bootje en laat je heerlijk rondvaren door de grachten. Ideaal als het zonnetje schijnt, en bij sommige boten wordt voor een hapje en drankje gezorgd. Chillen maar!

Grachten Utrecht

 

Er zijn bijna teveel adresjes voor goede koffie en een borrel in Utrecht. Toch heb ik er een paar voor je uitgezocht waar je tijdens je tripje even bij kunt komen en kunt genieten van een lekker drankje en hapje:
1. Talud 9
2. Bar Beton
3. Café Olivier
4. Wijncafé Lefebvre
5. Zussen

Olivier Utrecht

 

Na een dagje rondstruinen ben je wel toe aan een lekker maal. Ook aan restaurants heb je keuze genoeg, de volgende kan ik zeker aanraden:
1. Goesting
2. De Rechtbank
3. Vis & Meer
4. De Markt
5. Bis

Visenmeer Utrecht

 

Heb je zin om te dansen of een goede artiest te zien? Ga zeker een keer naar TivoliVredenburg. Dit mooie pand is in 2014 heropend na een verbouwing, en is een van de mooiste poppodia van Nederland te noemen. Hou dus de agenda in de gaten. www.tivolivredenburg.nl

Tivoli vredenburg Utrecht

 

Als je een originele slaapplaats zoekt, zit je goed bij Daen’s. Deze winkel annex café biedt ook ruimte aan overnachters. Wel reserveren want er is maar 1 kamer! Om de dag meteen goed te beginnen bestel je na de overnachting meteen een ontbijtje in het naastgelegen café. Daen’s ligt op nog geen kilometer van Utrecht Centraal en om de hoek van de grachten en de winkels. Zo zit je dus lekker dicht bij al het moois wat Utrecht te bieden heeft.

Daens Utrecht

 

Enjoy Utrecht, en vergeet deze items niet, onmisbaar voor een dagje of weekendje weg!

 

liefs_merel

Delen?

Reacties


Merel
Merel
Merel (24) is stagiaire bij OTTO's social team en is fanatiek sporter en dol op mode. Met haar master Economische Psychologie weet ze menig consument te doorgronden en maakt ze tussendoor ook nog tijd om menig modeblog bij te houden. Merel schrijft over lifestyle, fashion en travel.