Citytrip: Vijf verrassende steden in Europa

Hola, hello, salut, merhaba, it’s your captain speaking. Wil jij binnenkort een citytrip gaan doen, maar weet je niet precies waar je naartoe wilt? Dan zit je hier op het juiste adres! Omdat steden als Parijs, Barcalona en Londen al zo vaak genoemd worden, zetten we dit keer andere steden in het zonnetje. Europa heeft namelijk véél meer te bieden dan alleen de bekende hoofdsteden. Dus fasten your seatbelt én ontdek de vijf meest verrassende steden van Europa!

Citytrip: Vijf verrassende steden: Brussel

Lissabon, Portugal

Houd jij van pittoreske eettentjes, smalle steile straatjes en de zon? Dan is Lissabon de stad waar jij een keer naartoe moet. De hoofdstad van het Zuid-Europese land is de laatste jaren een up-coming stad. In Lissabon is erg veel te doen en te bezoeken. Ga shoppen op Rua Augusta, bezoek de toren van Belém of een van de vele paleizen. Lissabon is alles behalve een vlakke stad, dus neem je wandelschoenen zeker mee. Vergeet ook je camera niet, om alle mooie gebouwen en momenten vast te leggen! Tip: Lissabon staat bekend om deze vele trammetjes die gelden als vervoermiddel in de stad. Tram 28 is dé bekende tram, dus zorg dat je deze niet mist!

Citytrip: Vijf verrassende steden: Lissabon

Manchester, Verenigd Koninkrijk

Houd jij van uitgaan, shoppen en het heerlijke Britse accent? Nee dan is niet Londen, maar Manchester de perfecte stad voor een citytrip. De oude industriestad is omgetoverd tot een moderne bruisende stad. Het uitgaansleven in Manchester is iedere avond van de week levendig, dus het maakt niet uit op welke dag je gaat. Daarnaast kun je een kijkje gaan nemen bij de bekende voetbalstadions van Manchester United of Manchester City. Als je geluk hebt, kun je misschien ook nog een wedstrijdje bezoeken. Helaas is het klimaat in het Verenigd Koninkrijk hetzelfde als in Nederland, dus zorg wel dat je altijd een paraplu bij de hand hebt. Tip: Je kunt het beste naar Manchester met het vliegtuig. Manchester heeft namelijk een eigen vliegveld en het is maar één uurtje vliegen!

Brussel, België

Blijf jij liever dicht bij huis? Dan is een citytrip naar Brussel ideaal voor jou. Je kunt er naartoe met de trein vanuit Nederland en je stapt midden in de stad uit. Je waant je meteen in het buitenland. In de Europese hoofdstad is van alles te doen. Zo kun je gaan shoppen, lekker gaan uiteten en je kunt naar het Atomium. Dit monument staat net iets buiten de stad, maar is zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Brussel is niet groot, dus ideaal voor een citytrip of een weekendje weg. Neem ook altijd je jas mee naar deze stad. Aangezien het weer, net als in Nederland, ieder moment om kan slaan. Tip: bezoek Brussel in de december maand. De stad is dan prachtig verlicht en brengt je helemaal in de kerstsferen.

Citytrip: Vijf verrassende steden: Brussel

Istanbul, Turkije

Wil jij een keer een hele andere citytrip dan je gewend bent? Dan is Istanbul de citytrip voor jou! Istanbul is, ondanks dat veel mensen dit denken, niet de hoofdstad van Turkije. De stad is erg groot, dus als je naar Istanbul gaat, kun je beter meteen 5 á 6 dagen gaan. Je kunt natuurlijk niet weggaan zonder de highlights te hebben gezien. Ga daarom naar de Blue Mosque, het paleis Dolmabahce en ga shoppen in het grootste winkelcentrum van de wereld: De Grote Bazaar. Als je in de zomermaanden een citytrip boekt naar Istanbul is een bikini of badpak zeker geen overbodige luxe. In de zomer is het er namelijk wel 27 graden. Ga daarom in het voorjaar of in het najaar als je de stad goed wilt bezichtigen. Tip: breng een bezoekje aan de Galatower. Als je boven op de toren staat, heb je prachtig uitzicht over de mooie Turkse stad.

Dublin, Ierland

Ooit guinness willen drinken in een echte Ierse pub? Dan is Dublin dé stad die jij moet bezoeken. Dublin zit vol leuke pubs en de Ierse inwoners zijn súper aardig. Dublin is een redelijk kleine stad, dus je hebt geen navigatie nodig om de weg te vinden. Doordat de stad zo klein is, is hij gemaakt voor een citytrip. Drie á vier dagen in Dublin is lang genoeg om de hele stad te kunnen zien. Als je in een bepaald restaurant wilt eten in Dublin, moet je van te voren reserveren, want elk restaurant zit iedere avond stamp vol. Daarnaast kun je Temple Bar niet overslaan; dit is dé pubs der pubs. Natuurlijk zijn er nog honderden andere pubs waar bijna iedere avond live muziek te horen is, super gezellig!  Tip: vanuit Dublin kun je gemakkelijk met de bus naar de studentenstad Galway. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in deze magische Ierse stad.

Citytrip: Vijf verrassende steden: Dublin

Zoals je ziet heeft Europa veel meer te bieden dan Parijs, Londen en Berlijn. Waar gaat jouw volgende citytrip heen?

Citytrip artikel handtekening

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Koffers Lifestyle OTTO Reizen Tips Vakantie

Yaika Tak
You might also like