Alle wonen artikelen / General / Wonen / 15 maart 2022

Creëer orde en rust met smalle ladekasten

Smalle ladekasten

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Thuis de boel op orde hebben staat gelijk aan een ontspannen hoofd. Hiervoor zijn kasten de perfecte oplossing voor. Een kast is bedoeld om je spullen in op te bergen, maar toch willen we graag dat ons huis er leuk uit ziet. Smalle ladekasten creëren ruimte in iedere kamer. En zo krijg jij jouw huis gemakkelijk op orde. Maar voor welk type ga je? Het is duidelijk: de mogelijkheden zijn eindeloos. Om je een handje te helpen hebben wij per kamer verschillende smalle ladekasten onderzocht, zodat jij precies weet welke het beste past in jouw kamer!

Smalle ladekasten in je woonkamer

Smalle ladekasten woonkamer

Als het centrale punt van ieder huis is de woonkamer de belangrijkste ruimte om te vullen. Met het visitekaartje van je huis wil je warmte en gezelligheid uitstralen. Een hoge smalle kast kan goed dienen als roomdivider. Deze verdeelt als het ware je huis in aparte gedeeltes. Kies voor een strakke dichte kast, als je een opgeruimd gevoel wilt hebben. De meeste hoge kasten zijn wit of hebben een lichte houtkleur. Donkere kasten kunnen namelijk best heftig aanwezig zijn. Wil je juist een kast die aanwezig is? Kies dan een donkere kast.

Wanneer je graag een ruimtelijk effect in je woonkamer wilt behouden kun je voor een open stellingkast kiezen. Deze kast is vaak goedkoop en bestaat eigenlijk alleen uit twee zijkanten en een aantal planken. Hierdoor heeft de kast een open uiterlijk. Hierin kun je verschillende mooie accessoires weergeven. Zorg ervoor dat alles in hetzelfde thema is, zodat je de rustige sfeer in je huis behoudt.


Je keuken op orde met smalle ladekasten

Hoge kasten zijn ideaal voor in de keuken. Je kunt er lekker veel keukenspullen in opbergen. Meestal wordt er gekozen voor een gesloten kast, omdat de spullen zo niet in het zicht staan. Veel keukens hebben een kleine ruimte waar een brede keukenkast eigenlijk niet meer tussen past. Daarom zijn smalle ladekasten voor in de keuken een goede oplossing. Ladekastjes met een minimale diepte passen ook in smalle doorgangen. Als je voor een lager kastje kiest, kun je er nog een plank of hangkast boven plaatsen. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte.

De vitrine- en buffetkast is een ideale kast voor een mooie verzameling servies. Van oudsher is het een soort pronkkast waarmee de welvaart van een gezin getoond werd. Ze zijn in allerlei verschillende soorten te koop. Sommige hebben aan de onderkant dichte kastdeuren en andere zijn volledig open. Er zijn ook kleinere vitrinekastjes te koop, deze kun je aan de wand ophangen boven de lagere ladekast.

Buffetkast keuken


Een rustig en praktisch thuiskantoor

Bureau

Zeker wanneer je jouw thuiskantoor in je woonkamer of kleine kamer moet integreren, is er nauwelijks ruimte voor massieve archiefkasten. Een smalle ladekast biedt opbergruimte voor je werkspullen en oogt niet al te lomp. Als je echt maar weinig ruimte hebt, kun je smalle hoge kasten zoals highboards gebruiken. Je kunt er slim veel spullen in opbergen zonder veel ruimte in beslag te nemen. Deze opbergkasten zijn vaak wat dieper in de uitvoering, zodat alles erin past.

Een bureau neemt al gauw veel plek in beslag. En dat is jammer, omdat niet alle bureaus veel opbergruimte bieden. Kies voor een smal bureau met een enkele la, zo bewaar je rust in de kamer. Combineer het met een hoge smalle kast die je genoeg opbergruimte biedt. Zo behoud je orde in je thuiskantoor, maar is het ook praktisch in gebruik.


Smalle ladekastjes om alles netjes te houden in je slaapkamer

In een slaapkamer wordt vaak gekozen voor een hoge dichte kast. Een grote kledingkast in combinatie met smalle kasten creëert een gezellige sfeer. Een smalle hoge kast kan je interieur levendig maken. Deze hoge kasten geven je in de slaapkamer de ruimte om wat spullen en decoraties neer te zetten. Een nachtkastje mag ook echt niet ontbreken in de slaapkamer. Een nachtkastje biedt vaak nog extra opbergruimte door middel van een lade of vak. De bovenkant heeft vaak een plek voor een nachtlamp of wekker.
Smalle ladekast slaapkamer


Ruimte besparen in de badkamer

Smalle ladekast badkamer

Badkamers bieden vaak niet veel ruimte voor grote meubels. Steeds vaker zie je zwevende wastafels, zonder badkamerkast eronder. Naast de wastafel zou je een smallere ladekast neer kunnen zetten als opbergruimte. In een deze opbergkast kun je veel badkamerspullen kwijt en het ziet er meteen netjes uit. Op de bovenkant kun je je badkamerdecoratie mooi neerzetten. En zo heb je veel ruimte in de badkamer bespaard.


Nu je weet hoe je orde creëert met smalle ladekasten, die een rustige sfeer bieden, kun je gelijk aan de slag. Hoe ga jij smalle ladekasten gebruiken in huis? Weet je nog niet wat de perfecte kast is voor in jouw huis? Lees dan onze meubelgids en vind jouw perfecte kast in 4 stappen!

Handtekening liefs Lisa

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Kasten Orde OTTO Thuis Tips Wonen

Lisa Maas
You might also like