Alle lifestyle artikelen / General / Lifestyle / 27 september 2018

Creëer thuis je eigen spa

Na een week hard werken wil je in het weekend graag ontspannen. Het is dan ook heerlijk om naar een spa te gaan, maar dit is vaak ook erg prijzig. Hoe fijn zou het dan zijn als je thuis heerlijk kunt ontspannen in je eigen wellness? Dit zou toch helemaal perfect zijn. Maar hoe creëer je gemakkelijk een thuis-spa? Lees hieronder de tips!

 

Tip 1

Steek kaarsen aan.
Kaarsen zorgen niet alleen voor een prettige sfeer maar ze kunnen ook nog eens heerlijk ruiken. Steek verschillende soorten kaarsen aan voor een rustgevende omgeving. Kies voor één geurkaars gemengd met een aantal andere kaarsen. Zet alle lichten uit en geniet van de doffe en romantische lichtjes met een heerlijke geur. Door middel van kaarsen creëer je de rustige sfeer en heerlijke geur van een spa in je eigen huis.

 

Tip 2

Laat je voeten tot rust komen in een voetenbadje.
Er bestaan veel verschillende soorten voetenbadjes, maar die met een massagefunctie zijn het lekkerst. Zo geniet je van een ontspannen voetenbadje en krijg je ondertussen een voetmassage. Vul het badje met lauw-warm water en doe er een druppeltje badschuim met een heerlijke geur in (let op dat je er niet te veel badschuim in doet want dan kan het erg gaan schuimen). Met een lekker badje zijn je voeten helemaal in de spa-modus!

 

Tip 3

Krijg een massage.
Je rug en schouders voelen na een lange dag vaak zwaar aan. Een massage kan dan heel prettig zijn. Je kunt aan je partner vragen of hij of zij je wilt masseren. Maar er zijn ook manieren dat je niemand anders nodig hebt voor een massage. Een massageapparaat is dé oplossing. Je kunt gebruik maken van een handmassageapparaat of een massagekussen. Bij een handmassageapparaat moet je zelf iets meer moeite doen. Met een massagekussen kun je heerlijk onderuit gaan liggen in bad of op de bank en ondertussen genieten van een heerlijke massage.

 

Tip 4

Trek een lekkere badjas aan.
In een spa loop je in je badjas dus waarom thuis niet? Trek een zachte en lekker zittende badjas aan. Er zijn badjassen in verschillende lengtes en kleuren. Dus kies er een die bij je past en waar je jezelf prettig in voelt. Als je voor een zachte badjas kiest voelt dit als een warm dekentje om je heen. In een badjas heb je veel bewegingsruimte:  je kunt er dus heerlijk in genieten. Zet op de achtergrond en rustgevend muziek je aan en ontspan.

 

 

Wanneer je alle 4 die tips tegelijk uitvoert kun je volop genieten van je eigen kuuroord. Neem er een glaasje wijn bij en lekkere tapashapjes en je hebt de perfecte ontspanningsavond. Geniet dus voortaan gemakkelijk van je thuis-spa.

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Beauty Inspiratie Lifestyle OTTO Wellness

Paula Pijnenburg
You might also like