Alle lifestyle artikelen / Lifestyle / 10 november 2020

De perfecte date ideeën bij slecht weer, dit zijn ze!

Hebben jullie eindelijk een datum gevonden wanneer jullie beide kunnen en ja hoor, het is slecht weer! Erg jammer, maar een regenachtige date heeft ook wel weer zijn charmes. Want een gure dag zorgt al snel voor een romantische setting. Zo creëer je bijvoorbeeld een beetje intimiteit onder de paraplu wanneer je, ondanks het raadplegen van buienradar, een grote regenbui moet trotseren. Je bent dan namelijk enigszins verplicht om iets dichter bij elkaar te lopen, dat klinkt niet verkeerd toch? Maar heb je nou geen zin om alweer naar de film te gaan of te gaan uiteten? Wij verzamelden 6 date ideeën die net een beetje anders zijn dan dat standaard Netflix & chill-avondje. Lees snel verder als je benieuwd bent naar onze romantische en waterdichte date ideeën. Plezier gegarandeerd!

De perfecte date ideeën bij slecht weer, dit zijn ze!

1. Bezoek een museum

Idee 1: bezoek een museum
Nederland is rijk aan talloze musea waar je nooit op uitgekeken zult raken. Ben je niet zo dol op het alleen bekijken van kunst? Tegenwoordig zijn er ook genoeg kleurrijke en interactieve musea die zorgen voor een magische ervaring. Deze musea nodigen je uit om te verkennen, te zingen, te dansen en je fantasie de vrije loop te laten. Ik weet zeker dat dit voor hilarische momenten gaat zorgen! Ontzettend leuk dus om deze activiteit samen met je partner of nieuwe lover te doen. Even weg uit de regen en toch samen op pad.


2. Ga samen de strijd aan in een gamehal

Tip 2: Ga samen de strijd aan in een gamehal
Ben je dol op actieve dates? Dan is een spelletjeshal the place to be voor jou. Leer elkaar beter kennen terwijl je alles uit de kast trekt tijdens een potje airhockey of mariokart. Een middaglang spelletjes doen is iets waar jullie absoluut blij van zullen worden. Maak er een competitie van en spreek bijvoorbeeld af dat de verliezer een opdracht moet uitvoeren. Zo houd je je date spannend en speels, dat is precies de bedoeling. De tijd zal voorbij vliegen, echt waar!


3. Creëer je eigen wijn proeverij

Tip 3: Creëer je eigen wijn proeverij
Koop verschillende soorten (mini)flessen wijn en creëer hiermee je eigen wijnproeverij. No worries, je hoeft hiervoor geen wijnkenner te zijn. Schenk de drankjes maar in, zet wat lekkere hapjes op de eettafel en steek de kaarsen aan. Goede gesprekken gegarandeerd! En ben je nou geen wijnliefhebber? Bier, champagne of cocktails zijn ook een optie. Zet wat romantische achtergrond muziek op via een bluetooth speaker en laat de proeverij maar beginnen.


4. Kook samen met je date

4: Kook samen met je date
Liefde gaat door de maag toch? Steek jullie handen uit de mouwen en zorg samen voor een uitgebreid drie gangen diner. Dek de tafel met je mooiste servies en schenk een lekker bijpassend wijntje in voor een romantische setting. Samen boodschappen doen, koken, de tafel dekken en ook weer opruimen, hierdoor leer je elkaar op een speelse manier kennen. Trek jouw mooiste outfit uit de kast, zodat je je zelfverzekerd en comfortabel voelt. Heb je nog geen outfit op het oog? Lees dan onze eerder geschreven blogpost waarin we belangrijke tips geven voor een geslaagde date outfit.


5. Ga voor een sportieve date

5: Ga voor een sportieve date
Net even wat anders: trek je mooiste sportoutfit aan en ga samen naar de sportschool. Dit klinkt misschien gek, maar sporten is een ideale en laagdrempelige manier om iemand te leren kennen. Er komen allerlei stofjes vrij, waardoor je je zelfverzekerder en ontspannen voelt. Het leuke aan samen sporten is dat je lekker actief bezig bent en niet alleen maar stilzit. Plof achteraf lekker samen op de bank, want dit hebben jullie dan echt verdiend.


6. Organiseer een snack- en filmavond

6: Organiseer een snack- en filmavond
Stiekem kan een standaard snack- en filmavondje best leuk zijn, vooral wanneer het slecht weer is buiten. Kruip samen in een comfortabel huispak onder een warm dekentje, koop zoveel mogelijk snacks en zet een film op waar jullie beiden van houden. Gedeelde interesses zorgen namelijk voor een snellere klik, no joke! Op deze manier hebben jullie genoeg tijd om elkaar te leren kennen in een ontspannen omgeving.


Een date organiseren bij slecht weer is ideaal om jouw creativiteit en romantische kant te tonen! Dus geen paniek en bekijk het positief. Neem je ov-kaart en een paraplu mee en je kunt alle kanten op. Welke waterdichte date zie jij wel zitten?

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Activiteiten Diner OTTO Tips

Milou van de Wetering
You might also like