Alle lifestyle artikelen / Lifestyle / 21 december 2021

De beste bluetooth speakers voor elke gelegenheid!

Ben jij een echte muziekfanaat? Dan mag een bluetooth speaker in huis niet ontbreken. Bluetooth speakers hebben enorm veel voordelen namelijk; je hebt geen last van kabels die in de weg liggen, ze hebben een hoge geluidskwaliteit zonder haperingen, ze hebben een groot bereik waardoor je ook op afstand kunt streamen & je kunt vanuit diverse apparaten muziek afspelen. Ideaal toch?
Tegenwoordig kun je kiezen uit talloze verschillende bluetooth speakers, waardoor er voor ieder wat wils is. Diverse merken, kleuren en formaten zijn beschikbaar waardoor het soms misschien wat lastig is om een keus te maken. De eerste stap is altijd om te kijken waar je de bluetooth speaker voor wilt gebruiken. Dit is bijvoorbeeld voor een feestje, tijdens het werken of misschien wel voor onderweg in de auto. Voor iedere gelegenheid is een passende bluetooth speaker te vinden. Benieuwd welke bluetooth speaker je wanneer het beste kunt gebruiken? Lees dan vooral verder!

Muziek op jouw feestje

Wanneer je een feestje geeft zijn een aantal zaken zeer belangrijk; lekkere hapjes, een koelkast vol drinken en goede muziek! Ze zeggen wel eens ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’, maak daarom van te voren een muzieklijst en zorg dat de bluetooth speaker al geregeld is. Zo voorkom je dat je tijdens je feestje ineens zonder muziek staat. Maar wat voor speaker heb je dan nodig?

Je zult misschien gelijk denken aan complete geluidssystemen, dit is natuurlijk mogelijk en vooral handig wanneer je een erg groot feestje geeft. Maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals de speakers van Sony en JBL. Beide merken hebben verschillende bluetooth speakers die wat groter zijn van formaat waardoor je zelfs een grote ruimte kunt voorzien van de beste muziek. Ondanks dat ze wat groter zijn, zijn ze alsnog gemakkelijk mee te nemen en te verplaatsen.

Banner bluetooth speakers feestje

  1. Sony Bluetoothspeaker MHC-V02 € 236,60 – 2. JBL charge 5 waterdicht € 171,96 – 3. Sony SRS-XB43 € 201,39 

Bluetooth speakers tijdens het studeren of werken

Zit je hele dagen thuis te studeren of te werken? Sommige mensen hebben de beste concentratie wanneer het compleet stil is maar andere hebben liever een achtergrondmuziekje. Hiervoor zijn diverse speakers te vinden die jij zo op je bureau kwijt kunt.

Het is belangrijk dat de speaker op een gemakkelijke manier kan worden weggezet, dit omdat ze vaak op een bureau, vensterbank of bijzettafeltje terecht komen. Hierdoor is het ook van belang dat de speaker enigszins compact is. Er zijn diverse speakers van bijvoorbeeld JBL en Marshall die het perfecte formaat hebben. Je kunt ze gemakkelijk aansluiten aan zowel je laptop als aan je telefoon.

Banner bluetooth speakers thuiswerken

  1. JBL Bluetoothluidspreker flip 6 € 144,56 – 2. Marshall Bluetoothluidspreker Emberton € 123,76 – 3. Sony SRS-XB23 € 86,04

Handige bluetooth speakers om mee te nemen

Wanneer je op vakantie gaat, een avondje uit logeren bent of een weekend weg gaat, ga je natuurlijk geen grote speaker meenemen. Je hebt immers je bagageruimte hard zat nodig voor kleding en andere benodigdheden. Toch is het altijd leuk om zowel op een vakantie als op een weekend weg een muziekje te luisteren. Een achtergrondmuziekje maakt het toch nét wat gezelliger wanneer je in de avond en spelletje aan het spelen bent. De oplossing hiervoor is een compacte bluetooth speaker. Je hebt ze van verschillende merken zoals onder andere JBL en Sony.

Het grote voordeel is dan ook dat ze erg compact en klein zijn. Hierdoor stop jij ze gemakkelijk in je tas zonder dat het veel extra ruimte kost. Een compacte speaker heeft een zeer goede geluidskwaliteit. Wel is het belangrijk om te weten dat de speaker door zijn compactheid bedoeld is voor kleinere ruimtes.

Benieuwd welke andere handige gadgets je gemakkelijk mee kunt nemen op vakantie? Lees dan onze eerder geschreven blog over diverse gadgets die je mee moet nemen op reis.

Banner bluetooth speakers meenemen

  1. LG XBOOM Go PL2P Jellybean € 51,99 – 2. Sony Bluetoothspeaker SRS-XB13 € 61,36 – 3. JBL JR POP € 23,92

Meer dan alleen muziek

Een bluetooth speaker is in eerste instantie te gebruiken om enkel muziek af te spelen. Echter heeft Apple een bluetooth speaker die een stapje verder gaat dan dat. Uiteraard kun je hierop ook je favoriete muziek afspelen, ondanks het kleine formaat heeft het een uitstekende audiokwaliteit.

Wil je graag een stapje verder? Dan is het noodzakelijk dat je een Apple telefoon in huis hebt. De bluetooth speaker werkt via Siri waardoor jij hem met je stem kunt bedienen. Je zet niet alleen muziek op door middel van je stem, maar je kunt er ook vragen aan stellen. Wil je bijvoorbeeld iets weten over het nieuws of over het weer van vandaag? De Apple speaker zal het je vertellen!

Je kunt er voor kiezen om meerdere Apple HomePod mini’s aan te schaffen. Wanneer je dit doet zul je de functie ‘intercom’ gemakkelijk kunnen gebruiken. Deze functie zorgt ervoor dat er een spraakbericht wordt uitgestuurd naar alle andere HomePods in huis. Wil je ervoor zorgen dat jouw kinderen aan tafel komen zonder dat je het hele huis door hoeft? Dan geef je het toch gewoon even door via de speaker!

Banner meer dan alleen muziek

Heb jij thuis een van bovenstaande speakers? Zo ja, wat is jouw favoriet?

Handtekening liefs Esmee

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Aanschaffen Bluetooth speaker JBL OTTO Sony Tips

Esmee Krijnen
You might also like