Alle mode artikelen / Mode / 26 november 2021

De herenaccessoire van het moment: de heuptas

heuptas nike

De heuptas voor heren: terug van heel lang weggeweest en vandaag de dag eigenlijk niet meer weg te denken uit het modebeeld voor heren. En daarom is het zo leuk om als man mee te gaan met deze nieuwe modetrend en ook een heuptas aan te gaan schaffen! In dit blogartikel vertellen we je alles over heuptassen voor heren: wat het is, wanneer je hem kunt dragen en hoe je hem kunt dragen. Zo kun je voldoende inspiratie opdoen om de juiste heuptas voor jouw stijl te vinden. Dus wil je alles te weten komen over heuptassen? Lees dan snel verder!

Wat is een heren heuptas?

Een heuptas staat ook wel bekend als een bum bag of een fanny pack. En alhoewel deze termen vooral geassocieerd worden met vrouwen, zijn heuptassen juist helemaal in de mode gekomen voor mannen! Wat voornamelijk leuk is aan heuptassen is het feit dat er ongelofelijk veel verschillende soorten kleuren, materialen en zelfs prints zijn! Oftewel, genoeg keuzemogelijkheden. Ook zijn heuptassen ontzettend praktisch, doordat ze vaak meerdere handige vakken hebben, waar je van alles in kwijt kunt. Al vele mannelijke sterren zijn gespot tijdens het dragen van een fanny pack, waardoor het eindelijk een echt mode-item geworden is voor de heren.

fila heuptasje
ellesse heuptas
champion heuptas


Wanneer draag je een heren heuptas?

Een heuptas kun je in principe bijna altijd dragen, behalve op de werkvloer. Het item is op zichzelf redelijk casual en daarom natuurlijk niet helemaal passend voor op je werk. Wel is het item helemaal hip geworden dankzij de festivalwereld! Zo zie je zowel mannen als vrouwen vandaag de dag de fanny pack rocken op festivals. Dit is in principe te danken aan het feit dat het de ideale tas is om mee te nemen als je een dagje weggaat of een avondje uitgaat. Dit komt voornamelijk door het feit dat je nauwelijks merkt dat je hem draagt en hij redelijk compact is. Toch kun je er tegelijkertijd goed je mobiel, portemonnee en sleutels in kwijt, zodat je broekzakken leeg kunnen blijven! Hoe fijn is dat?

Hoe draag je een heren heuptas?

Dan komt natuurlijk de belangrijkste vraag: hoe draag je zo een heuptas dan? Je kunt een heuptas uiteraard gewoon als een heuptas dragen, dus om de heupen. Maar tegenwoordig dragen veel mannen hem ook op andere manieren. Zo gebruiken ze hem als een schoudertas, waarbij het tasje dus op de borst komt te liggen. Maar, velen gebruiken hem ook als een soort rugzak, waarbij het tasje dus op de rug komt te liggen! Hoe je hem draagt, is eigenlijk afhankelijk van de manier waarop je hem wilt stylen.

eastpak heuptasje
eastpak heuptas
eastpak heuptas


Basic

Een heuptas is een heel gemakkelijk item om een basic outfit op te pimpen. Zodra je een dagje niet te lang wilt nadenken over je outfit, kun je een hele simpele outfit uitkiezen en deze aankleden door middel van een heuptas. Een simpel wit shirt op een jeans is misschien een beetje saai, maar zodra je er een fanny pack overheen gooit, is dit meteen een stijlvolle look!

Casual

Een leuke jeans, sneakers en een hoodie: de perfecte outfit om een heuptas overheen te gooien! Zo creëer je eenvoudig een comfortabele, casual look waarmee je snel de deur uit kunt gaan. Wat hierbij leuk is, is om ervoor te zorgen dat je bum bag matcht met je schoenen! Zo ziet je casual outfit er toch compleet uit.

Classy

Een heuptas classy? Ja zeker! Zolang je hem op de goede manier draagt wel! We zien steeds meer mannen de heuptas toevoegen aan een stijlvolle outfit. Zo combineren ze allereerst een nette coltrui met een lange mantel op een nette pantalon. Dan dragen ze de heuptas als een schoudertas, waardoor het tasje dus op de borst te liggen komt. Dit zorgt voor een mooi, stijlvol contrast tussen de nette outfit en de stoerdere heuptas. Bij dit type outfit kun je het beste voor een leren fanny pack kiezen, of een nette zwarte bum bag. Wil je meer tips over hoe je een coltrui kunt stylen? Lees dan ons eerder geschreven blogartikel over het stijlvol dragen van een coltrui!

Heb jij na het lezen van dit artikel ook zo een zin om een heuptas te kopen? Zo ja, voor welke look ga jij?

Handtekening liefs Elisa

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Mode

Elisa van Doorn
You might also like