Alle wonen artikelen / General / Wonen / 26 oktober 2021

De leukste behang trends op een rijtje

Waar vroeger behang werd gezien als oubollig en saai, is het nu weer helemaal tot leven gekomen. Behang kan vrijwel in iedere kamer van het huis worden gebruikt, denk aan de slaapkamer, werkkamer, kinderkamer en woonkamer. Doordat behang in talloze verschillende printen en kleuren voorkomt, is er voor ieder wat wils. Of je nu rust of juist vrolijkheid wilt uitstralen, het kan allemaal. Omdat de keuze voor behang zo enorm groot is, begrijpen we dat het soms erg lastig is om het juiste behang te kiezen. In deze blog helpen we je een handje door de verschillende behangtrends op een rijtje te zetten. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

De woonkamer

De woonkamer is de ideale plek om heerlijk tot rust te komen na bijvoorbeeld een lange dag werken. Het is een ruimte waar je over het algemeen veel gebruik van maakt, belangrijk is dan ook dat je hier een fijne omgeving van maakt. Dit kan gemakkelijk door middel van je meubels of woonaccessoires, maar ook door middel van behang! Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een effen kleur. Ook al is dit vaak wat simpel, het kan ook erg sfeervol zijn. Belangrijk hierbij is dat je de juiste kleur kiest wat past bij de rest van je interieur. Denk jij liever out of the box? Dan zijn onderstaande trends misschien wel iets voor jou!

Botanische prints

De botanische woonstijl komt momenteel steeds vaker terug. Planten, groene tinten en hout zijn aspecten die hier veel voorkomen. Vind je dit wel leuke kenmerken, maar verander je liever niet je gehele woonstijl? Dan is daar de oplossing; botanisch print behang! Hiermee creëer je een botanische sfeer zonder dat je alle overige spullen hoeft aan te schaffen.

Botanische prints staan in verbinding met de natuur, dit geeft voor sommige mensen een erg fijne uitstraling. Vaak komen botanische prints terug in kleuren als lichtblauw of donkergroen.
Styling tip: Kies voor een mooie donkergroene muur en combineer dit met een leuke groene tafellamp! Je zult zien dat wanneer je de kleur van de muur terug laat komen in een enkele accessoire, dit een mooi geheel geeft aan je woonkamer.


                                                                                           

botanisch behang


Panorama behang

Wil jij graag één muur uitlichten in de woonkamer? Kies dan voor panorama behang. Dit soort behang is eigenlijk een afbeelding bedekt over een gehele muur. Wat voor soort afbeelding dit is, bepaal jij zelf. Hierdoor kun je het zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Ben jij een groot fan van dieren? Wellicht is het dan leuk om de muur met een mooie zwart-witte schotse hooglander of olifant te bedekken. Reis je graag? Dan is het leuk om jouw favoriete stad weer te geven op de muur. Andere veelvoorkomende favorieten zijn natuur en landschappen.

Wel is het van belang om goed na te denken over wat je precies wilt. Over het algemeen is panorama behang niet heel goedkoop, je wilt er dan ook zo lang mogelijk van kunnen genieten. Kies een beeld wat nooit verveeld en waar je wel uren naar kunt kijken. Een ding is zeker, jouw muur met panorama behang is een echte eye-catcher.


                                                           

Panorama behang


De slaapkamer

Een andere fijne plek in huis is de slaapkamer. Ook hier is het leuk om gebruik te maken van behang. Ben jij iemand die graag allerlei accessoires in huis haalt en staat jouw slaapkamer dan ook helemaal vol? Kies dan vooral voor een effen kleurig behang. Je wilt namelijk niet dat jouw slaapkamer chaotisch oogt. Heb je juist wel de ruimte om jouw muur wat op te vrolijken door middel van een printje? Dan is bloemetjes behang misschien wel iets voor jou.

Bloemetjes behang

Allereerst is daar het welbekende bloemetjes behang. Wellicht herken je het nog wel van de muren bij oma. Bloemetjes behang heeft een echte comeback gemaakt en is op diverse manieren leuk te stylen. Allereerst heb je de keuze tussen veel verschillende soorten bloemen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor subtiele bloesemtakken of voor tulpen en rozen. Ieder soort bloem heeft weer een ander soort uitstraling, belangrijk dus om hier goed over na te denken.

Daarnaast is er nog de keuze tussen verschillende kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor bloemen in zwart-wit. Dit is erg mooi wanneer je graag je donkere woonkamer wilt behouden. Wil je juist wat kleur in de woonkamer brengen door middel van behang? Kies dan voor gekleurde bloemen. Vaak zijn de donkere kleuren hier favoriet, dit straalt een warme sfeer uit. Dit betekent natuurlijk niet dat je niet kunt kiezen voor lichte bloemen. Dit staat bijvoorbeeld juist heel leuk in een lichte kamer!

Je kunt ervoor kiezen om het bloemetjes behang op de muur achter je bed te plaatsen. Op deze manier is het een echte toevoeging aan je slaapkamer maar zit je er niet direct de gehele avond naar te kijken. Wil je juist dat het behang meer in eigen zicht is? Kies er dan voor om het bijvoorbeeld op een zijmuur te plaatsen.

Bloemen behang slaapkamer

Bloemen behang slaapkamer

Bloemen behang slaapkamer

De kinderkamer

Ook in de kinderkamer is het van belang dat je sfeer creëert, je kind zal hier namelijk heel wat uren doorbrengen. De keuze voor het behang in de kinderkamer zal alleen wat anders zijn dan de keuze voor het behang in bijvoorbeeld de woonkamer. Vaak wordt er gebruik gemaakt van verschillende leuke kleurtjes wat zorgt voor een vrolijke sfeer.

Heb jij naast het behang, moeite met het verdere inrichten van de kinderkamer? Lees dan onze eerder geschreven blog met diverse tips over hoe je jouw kinderkamer effectief kunt inrichten!

Behang met leuke printjes

Je zult het misschien al wel verwachten, maar een echte trend op het gebied van behang in de kinderkamer is het gebruik van printjes. Een effen kleur is vaak wat “saai” voor kinderen, het is daarom leuk om een wat speelser effect toe te voegen aan de kinderkamer door middel van behang met een printje. De soort printjes zijn echter heel divers, dit is vaak een persoonlijke keuze. Populaire prints zijn bijvoorbeeld dieren of natuurprints. Belangrijk om te weten is dat deze soort prints vaak wel als wat drukker worden beschouwd. Heeft jouw kind liever wat meer rust? Ook dan kun je gemakkelijk kiezen voor een leuke print! Wat dacht je bijvoorbeeld van stippen? Doordat er allemaal dezelfde vormen op het behang staan oogt het een stuk rustiger, maar is het toch een leuke toevoeging aan de muur.

Ga jij liever een stapje verder? Kies er dan voor om de kinderkamer om te toveren tot een ware jungle. Dit is een thema wat momenteel razend populair is. Dieren als olifanten, giraffen en apen zijn hier niet te missen op de muur. Het thema jungle geeft een leuke kleurrijke twist aan de kinderkamer en dit enkel al door behang.
Het leuke aan dit thema is dus dat je er een stapje extra in kunt gaan, zo kun je de meubels uit de kinderkamer aanpassen op het thema. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van natuurlijke materialen zoals een leuke houten kast. Daarnaast kun je gebruik maken van leuke decoraties als verschillende soorten planten. De verschillende kleuren groen in combinatie met natuurlijke materialen zorgt voor een geweldig geheel!

Dieren behang kinderkamer

Print behang kinderkamer

Jungle behang kinderkamer

Welke van deze gave behangtrends is jouw favoriet? 

handtekening Liefs Esmee

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Slaapkamer Trends Wonen Woonkamer

Esmee Krijnen
You might also like