Alle wonen artikelen / General / Wonen / 8 december 2017

Inspiratie: De leukste decoraties voor de Kerst

Een van onze favoriete feestdagen: Kerst! De Kerst staat in het teken van liefde en gezelligheid, we vieren het dan ook graag met zo veel mogelijk belangrijke personen in ons leven. En wat is er leuker dan het huis helemaal klaar te maken voor kerst?! Gezellig met je familie oude kersthits luisteren en tegelijkertijd de boom optuigen en versieren, we love it! In dit blog gaan we je inspireren over kerstversiering en je laten zien hoe jij je huis helemaal prachtig kunt maken.

Kerst

Een kerst interieur

De KerstboomKerst boom

De kerstboom is het allerbelangrijkste onderdeel van het kerst interieur. Alleen al de kerstboom optuigen is een groot feest, waar volop van wordt genoten. Iedereen heeft zijn eigen tradities als het gaat om de kerstboom versieren. Sommige mensen gebruiken slechts twee kleuren ballen en simpele verlichting en houden de boom heel strak. Terwijl anderen weer alle kleuren door elkaar hangen en felle kleuren lichtjes in de boom hangen. Voor welke optie je ook kiest, zorg ervoor dat jij en jouw familie hem mooi vinden, hij moet tenslotte bij jullie in huis staan 😉
Met verlichting kun je ook twee kanten op gaan. Je kunt kiezen voor simpele gele lichtjes die prachtig staan bij elke kleur kerstballen, bijvoorbeeld met een combinatie tussen rode en zilveren ballen. Ook kun je ervoor kiezen om lekker voluit te gaan met de verlichting en lampjes in allerlei kleuren ophangen. Als je kiest voor gekleurde lampjes, hang dan ook allerlei kleuren kerstballen in de boom voor een extra mooi en vrolijk effect.

Kerstballen

Kerstballen komen in ontzettend veel kleuren en soorten voor. Afhankelijk van jouw interieur, kun je jouw kerstboom versieren. Wanneer je een heel strak ingericht huis hebt, waarbij je gebruik maakt van een bepaald aantal kleuren, kun je het beste kiezen van een strakke kerstboom. Hierin combineer je een neutrale kleur, zoals zilver met meerdere tinten van een felle kleur. Bijvoorbeeld zilver met rood en roze. Je kunt er dan ook voor kiezen om meerdere neutrale kleuren op te hangen met een felle kleur ertussen.
Wanneer je zelf houdt van veel gezelligheid en warmte, dan is een felgekleurde kerstboom iets voor jou! Alle kleuren ballen kunnen gewoon door elkaar, niets is te gek

KersttafelKerst stukje

Geef jij een kerstdiner bij jouw thuis? Dan kan een prachtig, gedecoreerde kersttafel zeker niet ontbreken. Je hebt allerlei mooie tafellakens die perfect zijn voor de Kerst, zoals rode of zilveren. Op chique schalen kun je het eten prachtig serveren. Om de eettafel helemaal af te maken kun je leuke kerststukjes op tafel zetten. Kaarsjes doen het ook altijd goed met Kerst, ze brengen gezelligheid en warmte in huis!

Kerst woonaccessoires

Er zijn ontelbaar veel accessoires die jouw huis helemaal af maken voor de Kerst. Een van de klassiekers zijn kerstdorpen & stallen. Deze huisjes staan bijvoorbeeld erg leuk onder de kerstboom. Je kunt ze ook gewoon op de kast zetten of ervoor kiezen om er helemaal voor te gaan en een heel dorp van deze schattige huisjes te maken!
Tip: Maak je een kerstdorpje? Strooi dan nep sneeuw tussen de huisjes om het dorpje helemaal af te maken!

Naast de kersthuisjes zijn er veel meer accessoires die jouw woonkamer helemaal kerstproof maken! Denk bijvoorbeeld aan engeltjes en lieve diertjes, maar ook aan kleine kerstboompjes en sterretjes. Wij hebben een aantal van de leukste, schattigste woonaccessoires op een rijtje gezet 🙂

Krijg je nou niet genoeg van de kerstsfeer in huis? Door middel van leuke kerst kussentjes kun je jouw interieur nog gezelliger maken!

Kussenovertrek Snowflake 29,99 – Kussenovertrek Hert 28,09 – Kussenovertrek Star 27,99

 

Fijne feestdagen!

 

liefs lisanne

 

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Accessoires Inspiratie Kerstmis OTTO Tips Wonen

Lisanne Mol
You might also like