Alle wonen artikelen / Wonen / 4 oktober 2019

De leukste eethoek creëren, zo doe je dat!

De eetkamer is een belangrijk stuk van het huis. Naast het feit dat je hier met je gezin, familie of vrienden heerlijk kunt dineren, zorgt het ook voor veel gezelligheid. Denk bijvoorbeeld aan het uren natafelen of de borrel- en spelletjesavonden die plaatsvinden in de eetkamer. Het is dus van belang dat je eethoek een mooie en fijne uitstraling heeft. Je eethoek opfleuren kan op verschillende manieren. Je kunt het groots uitpakken en verandering brengen in je meubels maar het kan ook aan de hand van kleine woonaccessoires. In dit blogartikel laten we je zien hoe je op een gemakkelijke manier een leuke eethoek creëert in huis. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Welke materialen vind je terug in de eethoek?

Wanneer je je eethoek gaat inrichten, is het belangrijk om na te denken over het materiaalsoort wat je wilt terug laten komen. 

Heb jij ze al in huis gehaald? Natuurlijke materialen zijn helemaal hip. Hierbij kun je denken aan materialen zoals hout, riet, aardse kleuren, bamboe, hennep, planten en linnen. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden met deze materialen, zowel bewerkt als onbewerkt. Ook zijn de materialen gemakkelijk te combineren met elkaar maar ook met andere zoals kunststof.

Houten wandplank met decoratie

Begin groots: de meubels

Wanneer je van plan bent om een leuke eethoek te creëren is het slim om groots te beginnen. Kijk dus altijd eerst naar de meubels. Hierdoor kun je namelijk inschatten hoeveel ruimte er nog over is voor kleinere items en decoratie.

Eetkamertafel

Begin allereest bij het kiezen van een leuke eetkamertafel. Iets wat erg populair is momenteel zijn eikenhouten tafels.  Hiermee heb je gelijk een natuurlijk materiaal te pakken. Het voordeel van eikenhouten tafels is dat ze geschikt zijn voor vrijwel iedere woonstijl. Daarnaast gaat dit materiaal levenslang mee waardoor je dus automatisch kiest voor duurzaamheid. Wanneer we kijken naar de uitstraling is dit vooral een robuuste en rustieke uitstraling.

Naast het materiaal, dien je ook na te denken over de vorm van de tafel. Ben je vaak maar met 2, 3 of 4 mensen? Dan is het wellicht leuk om voor een kleine ronde tafel te gaan. Heb jij vaak mensen over de vloer of ben je gewoon met een erg groot gezin? Dan is een rechthoekige eetkamertafel een slimme optie.Eetkamerstoelen

 Heb je veel ruimte beschikbaar en opbergruimte tekort? Dan kun je er ook een leuke bijpassende vitrinekast bij uitzoeken!

 

Hierbij heb je de mogelijkheid tot vele combinaties met zowel dezelfde als verschillende soorten stoelen en lampen. Bij kleinere ruimtes is het verstandig om een lamp op te hangen aan het plafond of aan de muur. Tip: heb je extra ruimte nodig? Koop dan een bankje met opbergruimte, dan sla je gelijk 2 vliegen in 1 klap. Meer weten over hoe je slim met kleine ruimtes om kunt gaan? Lees dan “Klein maar fijn wonen: zo doe je dat!

Let’s decorate!

Als we kijken naar de ruimte zelf, inclusief tafel en stoelen, weten we hoeveel ruimte er nog beschikbaar is. We mogen de decoratie gaan uitzoeken! Hierbij kun je denken aan leuke schilderijen of fotolijsten met foto’s van die ene leuke vakantie of dat ene feestje. In ieder geval kun je hiermee variëren wat je wil en een persoonlijke draai geven aan de eethoek. Daarnaast is het leuk om de kamer aan te kleden met een paar plankjes aan de muur, zoals houten plankjes, wat past bij je tafel! Hierbij is het leuk om de plankjes te decoreren met planten, vazen, lampjes of kaarsen. Naast gewone kamerplanten, zijn ook kruidenplantjes leuk (en lekker) om neer te zetten, om een ‘groene’ look te creëren.

Een groter item wat ook een grote rol speelt bij de overall look van je eethoek is een vloerkleed. Een kleed kan een kamer net iets meer karakter, kleur en gezelligheid geven. Wanneer je hebt gekozen voor een bankje kun je deze leuk aankleden met dekentjes, kussens of een schapenkleedje.

Houten bankje voor bij eettafel

We mogen de tafel dekken!

Nu je eetkamer volledig is ingericht, is het leuk ook de juiste bijpassende items op tafel te zetten/ leggen. Denk bijvoorbeeld aan een chique tafelkleed op momenten dat je gasten over de vloer krijgt of een placemat op momenten dat je geen zin- of tijd hebt om de tafel te dekken. Echter is een van de dingen die wij zelf het leukst vinden om uit te zoeken; het servies! Bij het kiezen van servies kun je je creativiteit helemaal loslaten. Leuke kleurtjes, felle printjes en aparte vormen, het kan allemaal! 

Heb je vaak gasten over de vloer? Dan is het leuk om hen allemaal van dezelfde borden te laten eten en wijn te laten drinken uit mooie glazen. Zorg er in dit geval dus altijd voor dat je voldoende servies in huis hebt.

 

Hoe ga jij je eethoek inrichten?

Liefs, Vivian

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Eetkamer Inspiratie OTTO Tips Wonen

Esmee Krijnen
You might also like