Alle wonen artikelen / Wonen / 15 februari 2022

De leukste eethoek creëren, zo doe je dat!

De eetkamer is een belangrijk gedeelte van het huis. Naast het feit dat je hier met je gezin, familie of vrienden heerlijk kunt dineren, zorgt het ook voor veel gezelligheid. Denk bijvoorbeeld aan het uren natafelen of de borrel- en spelletjesavonden die plaatsvinden in de eetkamer. Het is dus van belang dat je eethoek een mooie en fijne uitstraling heeft. Je eethoek opfleuren kan op verschillende manieren. Je kunt het groots uitpakken en verandering brengen in je meubels, maar het kan ook aan de hand van kleine woonaccessoires. In dit blogartikel laten we je zien hoe je op een gemakkelijke manier een leuke eethoek creëert in huis. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Eethoek

Begin groots: de meubels

Wanneer je van plan bent om een leuke eethoek te creëren, is het slim om groots te beginnen. Kijk dus altijd eerst naar de meubels. Hierdoor kun je namelijk inschatten hoeveel ruimte er nog over is voor kleinere items en decoratie. De meest belangrijke meubels in je eethoek zijn de eetkamerstoelen en eetkamertafel. Mocht je nou een enorm grote ruimte hebben en weet je niet hoe je die op moet vullen? Dan kun je er ook voor kiezen om een mooie vitrinekast neer te zetten.

Eetkamertafel

Begin allereest bij het kiezen van een leuke eetkamertafel. Iets wat erg populair is momenteel zijn eikenhouten tafels. Hiermee heb je gelijk een natuurlijk materiaal te pakken. Het voordeel van eikenhouten tafels is dat ze geschikt zijn voor vrijwel iedere woonstijl. Daarnaast gaat dit materiaal levenslang mee waardoor je dus automatisch kiest voor duurzaamheid. Wanneer we kijken naar de uitstraling is dit vooral een robuuste en rustieke uitstraling.

Naast het materiaal, dien je ook na te denken over de vorm van de tafel. Ben je vaak maar met 2, 3 of 4 mensen? Dan is het wellicht leuk om voor een kleine ronde tafel te gaan. Heb jij vaak mensen over de vloer of ben je gewoon met een erg groot gezin? Dan is een rechthoekige eetkamertafel een slimme optie.


Eethoek sfeer

Eetkamerstoelen

Wanneer de eetkamertafel is uitgezocht, is het tijd voor de volgende stap: de eetkamerstoelen. Je kunt er voor kiezen om de eetkamerstoelen in dezelfde style als de eetkamertafel aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een eikenhouten tafel in combinatie met bruin leren stoelen. Je kunt er ook voor kiezen om juist een totaal andere style terug te laten komen in de eetkamerstoelen.

Het belangrijkste aan eetkamerstoelen is dat ze comfortabel zitten. Vooral tijdens borrelavondjes of momenten dat je gezellig met het gezin aan het natafelen bent, wil je natuurlijk wel relaxed kunnen zitten. Kijk dus niet alleen naar het uiterlijk, maar ook naar het comfort. 

Ben je benieuwd welke eetkamerstoelen het meest geschikt zijn voor jou? Lees dan onze eerder geschreven blog en vindt de perfecte eetkamerstoelen in 4 stappen.

eetkamerstoel zwart

Eetkamerstoel bruin leer

Eetkamerstoel stof

Welke materialen vind je terug in de eethoek?

Wanneer je je eethoek gaat inrichten, is het belangrijk om na te denken over het materiaalsoort wat je wilt terug laten komen. Ieder materiaalsoort heeft namelijk weer een andere uitstraling. Tegenwoordig zijn natuurlijke materialen helemaal hip. Denk bijvoorbeeld aan hout, riet, aardse kleuren, bamboe, planten en linnen. Er zijn talloze manieren om deze materialen terug te laten komen in je interieur. Voornamelijk door middel van leuke woonaccessoires.

Tijd om je eethoek te decoreren!

Wanneer de eethoek is gevuld met de meubels kunnen we zien hoeveel ruimte er nog over is. Voor deze ruimte mogen we leuke decoratie gaan uitzoeken! Hierbij kun je denken aan leuke schilderijen of fotolijsten met foto’s van die ene leuke vakantie of dat ene feestje. In ieder geval kun je hiermee variëren wat je wil en een persoonlijke draai geven aan de eethoek.

Wil je je eethoek graag opfleuren door middel van wat extra kleur? Dan is het leuk om te kiezen voor kunstbloemen! Je kunt hierbij namelijk kleur laten terugkomen in zowel de vaas als de bloemen zelf. Een groot voordeel van kunstbloemen is dat je ze niet hoeft te verzorgen, ideaal toch? Naast kunstbloemen zijn ook droogbloemen helemaal hip momenteel! Hoe leuk is het om je eetkamertafel te voorzien van een chique vaas met droogbloemen?

Zwarte eethoek

Leuke verlichting in je eethoek

Een ander aspect wat zorgt voor gezelligheid is verlichting. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een mooie vloer- of tafellamp. In vele gevallen kun je het licht zelf zo fel instellen als je zelf wilt. Houd jij er wel van om een romantische sfeer te creëren in de eethoek? Dan is het leuk om eens tussen de kaarsen- en kandelaars te gaan kijken. Naast het feit dat deze decoratie je voorziet van licht, geeft het ook direct een sfeervolle uitstraling. Let wel op wanneer je van plan bent om allerlei verlichting op de eetkamertafel te zetten. Je hebt natuurlijk nog genoeg ruimte nodig om fatsoenlijk te kunnen dineren. Een goede oplossing hiervoor is om een wandrek aan te schaffen. Erg handig om leuke kaarsjes op te zetten én een lege muur op te vullen!

We mogen de tafel dekken!

Nu je eetkamer volledig is ingericht, is het leuk ook de juiste bijpassende items op tafel te zetten/ leggen. Denk bijvoorbeeld aan een chique tafelkleed op momenten dat je gasten over de vloer krijgt of een placemat op momenten dat je geen zin- of tijd hebt om de tafel te dekken. Echter is een van de dingen die wij zelf het leukst vinden om uit te zoeken; het servies! Bij het kiezen van servies kun je je creativiteit helemaal loslaten. Leuke kleurtjes, felle printjes en aparte vormen, het kan allemaal! 

Heb je vaak gasten over de vloer? Dan is het leuk om hen allemaal van dezelfde borden te laten eten en wijn te laten drinken uit mooie glazen. Zorg er in dit geval dus altijd voor dat je voldoende servies in huis hebt.

Servies

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel genoeg inspiratie opgedaan over het creëren van een leuke eethoek. Hoe ga jij je eethoek inrichten?

handtekening Liefs Esmee

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Eetkamer Inspiratie OTTO Tips Wonen

Esmee Krijnen
You might also like