Home / De leukste kerstdecoratie en verlichting voor de kerstdagen

De leukste kerstdecoratie en verlichting voor de kerstdagen

Kerstdagen staan bekend om het lekkere eten, cadeautjes en vooral een hele gezellige sfeer in huis. Niet voor niets zijn de kerstdagen voor veel mensen de leukste dagen van het jaar. Het huis versieren is een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen voor de kerstdagen. En zijn diverse manieren om jouw huis om te toveren tot een echt kerstparadijs door middel van de leukste kerstdecoratie en kerstverlichting. Benieuwd op welke leuke manieren jij dit kunt doen? Lees dan vooral verder.

Kerstdecoratie in huis

Kerstbomen in verschillende soorten en maten

Wanneer je op zoek bent naar een kerstboom, dien je over verschillende dingen na te denken. Allereerst de vraag of je een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom wilt aanschaffen. Het voordeel van een kunstkerstboom is dat je hem na de kerst weer kunt opbergen en het volgende jaar weer uit de kast kunt halen. Echter ziet een echte kerstboom er vaak nét iets perfecter uit.

Naast de kunst -en de echte kerstboom komt er ook nog een andere variant om de hoek kijken. Sommige zullen het niks vinden, maar voor sommigen is het juist een echte uitkomst. Vind jij het opzetten van de kerstboom en daarbij het gehele versieren té lang duren? Dan is de alternatieve kerstboom echt iets voor jou. De alternatieve kerstboom is gemaakt van andere materiaalsoorten dan de kunst- en echte kerstboom. Veel voorkomende materiaalsoorten zijn hout of metaal. Het grote voordeel is dus dat je weinig onderhoud hebt en je hem zo creatief kunt indelen als je zelf wilt.

Alternatieve kerstboom

Opgetogen kerstboom

Alternatieve kerstboom

Kerstballen all over the place

De kerstboom versieren door middel van diverse soorten kerstballen, erg leuk om te doen! Kerstballen zijn er in allerlei verschillende leuke kleuren en vormen, waardoor het een echte toevoeging is. Maar wist je dat kerstballen op veel meer plekken te gebruiken zijn dan enkel in de kerstboom? Wellicht had je er nog niet over nagedacht, maar ze worden gezien als echte decoratie.

Wat dacht je bijvoorbeeld van op tafel? De kerstdagen staan ook wel bekend als dagen waarbij je met je gezin of de gehele familie lekker gaat eten. Niets is zo leuk als een sfeervolle en gezellige tafel waar jullie samen aan kunnen dineren. Hoe creëer je een sfeervolle tafel? Allereerst met een prachtige servies set. Daarna kun je ervoor kiezen om een leuke bak of mand op tafel te zetten, en deze te vullen met verschillende soorten kerstballen. Wanneer je de kerstballen in dezelfde style als het servies kiest, zorgt het direct voor een compleet geheel. Mocht je liever niet een complete bak of mand neer willen zetten, kun je er ook voor kiezen om de kerstballen over de gehele tafel te te verspreiden.

TIP: Leg een leuke groene kerstslinger over het midden van de gehele tafel. Dit staat erg leuk als ondergrond waarop je de kerstballen verspreid kunt neerleggen. Zo kan iedereen aan tafel genieten van een echte kerstsfeer.

Kerstdecoratie op de eettafel


Ben jij dit jaar uitgekozen om het kerstdiner te verzorgen en kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan onze eerder geschreven blog over hoe je een kerstdiner organiseert. 

Traditionele kleuren

Of je kerstballen nu wilt gebruiken voor enkel in de kerstboom of ook als kerstdecoratie, het is altijd verstandig om eerst na te denken over welke kleur je in huis wilt halen. Zo kun je kiezen voor de traditionele kleuren zoals kerstrood en kerstgroen. Rood en groen kun je weer ideaal combineren met zilver of goud. Het zijn wat opvallendere kleuren, dus ideaal voor mensen die graag wat kleur in hun huis willen brengen tijdens de kerstdagen.

Kerstballen rood en groen

Opgetogen kerstboom

Kerstdecoratie met kerstballen

Winterse stijl

Zijn de traditionele kleuren niets voor jou? Wellicht is de winterse stijl dan wel geschikt. Helaas kunnen we niet ieder jaar genieten van een witte kerst. Echter kun je met dit concept wel het winterse gevoel in huis halen. Wit en zilveren tinten staan hierbij centraal. Het beste is om hierbij ook te kiezen voor een kerstboom met besneeuwde takken. Dit staat namelijk direct in lijn met de stijl die je wilt uitstralen. In combinatie met witte en zilveren kerstballen wordt het een compleet plaatje. Doordat je gebruik maakt van lichte kleuren, straalt het ook een stukje rust uit.

TIP: Om nog een éxtra winters gevoel te krijgen, kun je een stapje verder gaan dan enkel wit en zilveren kerstballen. Strooi sneeuwpoeder op diverse plekken in huis, leg een schapenvachtje op de grond en steek de openhaard aan. Dit alles zal jou een echte winterse beleving geven.

Kerstdecoratie winterse stijl

Kerstboom met sneeuw

Kerstdecoratie winterse stijl

Diverse soorten kerstdecoratie

Naast de kerstboom en alle kerstballen zijn er ook nog genoeg andere kerstdecoraties te vinden. De meeste decoraties kun je gemakkelijk kwijt op bijvoorbeeld de salontafel of op de vensterbank. Soms hoef je maar een kleine kerstaccessoire neer te zetten om een écht kerstgevoel te creëren. Kerstdecoraties zijn er in verschillende vormen, maten en stijlen. Zo is er voor ieder wel wat wils.

Lichtgevende kerstdecoratie

Er zijn talloze verschillende kerstdecoraties waardoor het zeker niet makkelijk is om een keuze te maken. Tijdens de donkere dagen is het wel zo gezellig om sfeerlichtjes in huis te hebben. Kies daarom tijdens de kerstdagen voor lichtgevende kerstdecoraties, om zo de kerstsfeer in huis te halen én te kunnen genieten van sfeervol licht.

Denk bij lichtgevende kerstdecoraties bijvoorbeeld aan leuke kerstbollen of lantaarns. Vaak hebben zij het beweeglijke effect van vallend sneeuw, waardoor het erg leuk is om naar te kijken. Daarnaast kun je kiezen om een paar kerstlantaarns naast elkaar te zetten, dit geeft een leuk geheel.

Lichtgevende kerstdecoratie


Kerstdecoratie in de bank

Ook zijn er hele andere soort kerstdecoraties te vinden, zoals bijvoorbeeld een kussenovertrek. Dit is ideaal voor mensen die liever niet allerlei spullen in huis willen neerzetten, maar toch een stukje kerst terug willen laten komen. Kussentjes met sterren, rendieren of kerstbomen zijn erg leuk te combineren met elkaar.

Naast het feit dat het er erg leuk uitziet, is het natuurlijk ook nog steeds functioneel. Na een lange dag kun jij lekker met een kussentje in je rug op de bank ploffen. Zodra je niet op de bank zit, dient het als echte decoratie. Ideaal toch?

Kerstdecoratie kussenovertrek


Kerstsfeer in de tuin

Wanneer de kerstboom staat en de kerstdecoratie is neergezet, is jouw huis helemaal kerst-proof! Wil je graag nog een stapje verder? Kies er dan voor om ook nog de (voor)tuin te versieren.

Ledverlichting

Hoe kun je je (voor)tuin het beste versieren? Met leuke kerstverlichting natuurlijk! Het leukste is om led-lampjes in eigen bomen of struiken te plaatsen. Het gemakkelijke hiervan is dat je enkel een ledverlichting snoer hoeft aan te schaffen. De ledverlichting snoer hang je naar eigen wensen in de boom. Hierbij bedenk je of je graag de gehele boom wilt laten shinen, of liever gaat voor een subtiele verlichting. Bij beide keuzes moet je de ledverlichting namelijk anders ophangen.

Wanneer je graag de gehele boom fel wilt laten oplichten, is het van belang om de snoer met weinig tussenruimte om de boom te wikkelen. Hoe dichter de lampjes op elkaar zullen zitten, hoe feller het licht zal schijnen.

Ben jij toch iemand die van subtiel houdt? Dan dien je de snoer met veel tussenruimte om de boom te wikkelen. Hiermee krijg je minder lampjes in de boom en dus ook een subtielere verlichting. Beide opties zijn prachtig, het is maar net wat je zelf wilt.

Kerstdecoratie in de tuin


Wij kunnen niet wachten totdat we de kerstversieringen weer van zolder kunnen halen en het gehele huis mogen versieren. Wanneer begin jij altijd met het omtoveren van je huis?

handtekening Liefs Esmee

Deel deze blog met je vrienden: