De beste camera’s voor verschillende activiteiten

Camera’s, ze zijn er in verschillende soorten en maten. Of je nu van natuurfoto’s houdt, gekke foto’s maakt wanneer je met je vriendengroep bent of wat professionelere foto’s wilt maken, er is voor iedere gelegenheid een passende camera. Het is goed om van te voren te bedenken waar je de camera voor wilt gebruiken en welke functionaliteiten je daarbij nodig hebt. Op basis daarvan wordt het uitzoeken van de juiste camera een stuk gemakkelijker. In deze blog laten we je kennismaken met vier populaire soorten camera’s. Zo lees je onder andere waar ze het meest geschikt voor zijn en wat voor voordelen ze meebrengen. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Handig om mee te nemen; de compact camera’s

Ben je op een strandvakantie, een festival of een stedentrip? Dan kun je je voorstellen dat je bagage niet al te zwaar moet zijn. Wil je alsnog mooie foto’s kunnen maken? Ga dan voor een compact camera. De compact camera is erg licht van gewicht en vaak ook een stuk kleiner dan andere camera’s. Hierdoor kun je hem gemakkelijk in iedere tas kwijt.

Naast het grote voordeel dat de compact camera licht en klein is, is hij ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. Erg fijn voor mensen die wellicht nog niet vaak een camera hebben gebruikt. De compact camera maakt erg goede kwaliteit foto’s. Daardoor is hij voor zowel beginners als gevorderden geschikt.

Ben je nou ook benieuwd hoe je de leukste vakantiefoto’s maakt? Lees dan onze eerder geschreven blog met 5 tips voor de perfecte vakantiefoto.

Spectaculaire natuurbeelden met de drone

Een drone wordt eigenlijk gezien als een onbemand luchtvaartuig zonder piloot aan boord. Je bestuurt de drone namelijk vanaf een afstandje. Naast dat de drone vaak gebruikt wordt door politie, brandweer en defensie worden ze ook voor privé steeds vaker gebruikt. Zo kun je er bijvoorbeeld prachtige natuurbeelden mee maken wat vooral leuk is op vakantie. Het grote voordeel is dat je er beelden mee creëert die je met een normale camera nooit zal kunnen maken.  

Let op de regels

Wanneer je in het bezit bent van een drone of er wellicht een wilt aanschaffen is het belangrijk dat je eerst de regels goed doorneemt. Zo zijn er algemene regels zoals het feit dat je niet hoger mag vliegen dan 120 meter boven de grond, je niet dicht in de buurt mag komen bij gevangenissen en militaire complexen en je niet boven bebouwing, mensen en wegen mag vliegen. Al deze regels staan duidelijk op het internet beschreven.

Wanneer je je drone graag mee wilt nemen op vakantie is het zeker van belang om de regels in het desbetreffende land op te zoeken. Soms kun je namelijk een flinke boete krijgen wanneer je de regels niet naleeft, en dat is natuurlijk zonde.

Een action cam voor al je sportactiviteiten

Een action cam, ook wel go pro of sportcamera genoemd, is perfect om sport -en actiemomenten vast te leggen. De action cam is een kleine videocamera maar heeft daarnaast ook een fotofunctie. Het grote voordeel van deze camera’s is dat ze een grote wijde kijkhoek hebben en daarbij beschikken over een groothoeklens. Hierdoor doet de camera zijn werk en hoef je zelf niets te doen qua zoomen of scherpstellen, ideaal toch? 

Het bevestigen van de action cam

Door het kleine formaat is de action cam gemakkelijk te bevestigen. Dit is ook zeker nodig aangezien het erg onhandig is om een camera vast te houden tijdens het sporten. Ze worden dan ook vaak gebruikt bij sporten zoals snowboarden, surf boarden, motorcrossen of mountainbiken. Vaak worden ze gebruikt als helmcamera waardoor je de leukste actiebeelden krijgt. Je kunt er ook voor kiezen om de camera te bevestigen op bijvoorbeeld je stuur of surfplank. Hiervoor heb je speciale hulpstukjes nodig.

Optimaal kwaliteit met de spiegelreflex camera’s

Maakt het jou niet uit als je camera wat groter is en ben je op zoek naar goed beeldkwaliteit? Dan is de spiegelreflexcamera wellicht wat voor jou. In tegen stelling tot de wat simpelere compact camera heeft de spiegelreflex camera vele soorten functies. Zo heb je de keuze tussen verschillende soorten lenzen. Voorbeelden hiervan zijn; macro-, landschap en portretlenzen. Hiermee leg je de mooiste beelden vast. Daarnaast bekijk je met deze camera onderwerpen op een analoge manier.

Hoe werken spiegelreflex camera’s?

De spiegelreflexcamera werkt anders dan alle andere soort camera’s. Hoe zit dit er dan van binnen uit? De camera heeft, zoals de naam al zegt, een spiegel van binnen. Het beeld waarvan je een foto wilt nemen gaat door een lens naar de spiegel welke het beeld vervolgens omhoog kaatst. Dit beeld komt terecht bij de prisma en die zorgt ervoor dat het beeld op de juiste manier wordt weergegeven. 

beste camera's

Leg jij ook het liefst alle leuke momenten in het leven vast? Zo ja, welke camera gebruik jij hiervoor?

handtekening Liefs Esmee

Deel deze blog met je vrienden:


Esmee Krijnen