Alle mode artikelen / General / Mode / 2 april 2021

De mooiste voorjaarstrends voor grote maten mode

Het voorjaar is officieel begonnen. Dat betekent weer leuke nieuwe voorjaarstrends die niet gemist mogen worden. Vind jij het soms lastig om te oordelen welke modetrends nu ook leuk zijn voor grote maten? We get that! Daarom hebben wij dit voor jou uitgezocht. Bij elke trend hebben we gekeken hoe jouw curves hier het mooist in uitkomen. Zo is de lange zwierige maxi-jurk helemaal in, maar ook de wijde broeken zijn helemaal hot. Maar hoe kies je nou de beste maxi-jurk voor grote maten? Deze vraag en andere tips kun je lezen bij iedere trend, zodat jij er dit voorjaar zelfverzekerd en mooi bij loopt!

Voorjaarstrends grote maten

De zwierige maxi-jurk voor grote maten

De maxi-jurk en de maxi-rok is een trend die we vorig jaar ook zagen. Dit jaar is deze trend terug, maar wel net iets anders. Het is dit jaar de trend om voor een zwierig model jurk of rok te kiezen. Laat dit nou juist alleen maar gunstig zijn voor jou en je curves. Met een maatje meer is het goed om een los model te kiezen en juist een aantal accentpunten te kiezen die jij het mooist vindt aan jezelf. Om je hierbij te helpen hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die fijn zijn om in het achterhoofd te houden bij het kiezen van een maxi-jurk.

Tips maxi-jurk kiezen:

  • Vind je dat je wat brede heupen hebt? Ga dan voor een off-shoulder model. Dit zorgt ervoor dat je heupen mooier in balans zijn met de rest van je lichaam. Deze keuze is wel minder geschikt voor de vrouwen met een grote cupmaat onder ons.
  • Ga voor een V-hals halslijn. Deze halslijn zorgt ervoor dat je langer oogt. Dat wil toch iedereen wel?
  • Vind je jouw benen een pluspunt aan je lichaam? Kies dan voor een split in je maxi-jurk. Zo kun je jouw benen toch nog laten zien.
Maxi-jurk grote maten jungle
Maxi-jurk grote maten
Maxi-jurk grote maten blauw
Maxi-jurk grote maten mint


Comfortabel maar toch luxe uitstraling

Doordat veel mensen nu thuiswerken, zijn we massaal opzoek naar comfort. Dit is dan ook terug te zien in de voorjaarstrends. Maar wat zijn nou de leukste comfortabel zittende kleding met luxe uitstraling voor jou? Wat heel comfortabel zit en er ook nog eens er leuk uitziet is een jumpsuit. Door een jumpsuit te kiezen met een riem om de taille, accentueer je de taille mooi. Ook kun je de tips van een off-shoulder model of V-hals halslijn wederom gebruiken bij je keuze. Wat ook heel leuk is voor het voorjaar is een oversized blazer. Bij het kiezen van een blazer kun je het beste gaan voor een langer model, want korte jasjes maken een figuur snel vierkant. Een andere trend die we terug zien zijn de strepen. Hierbij is één regel: draag verticale strepen. Dit laat je mooi lang ogen. Horizontale strepen laten je onnodig breder ogen en dat is niet de bedoeling.

Off-shoulder jumpsuit grote maten
V-hals jumpsuit blauw grote maten
Lange blazer camel grote maten
Verticale strepen blazer grote maten


Wijde broeken voor grote maten

Ondanks dat de skinny jeans nooit uit de mode raakt, is het dit jaar toch echt even tijd voor een break van je skinny jeans en zijn juist de wijde broeken helemaal trendy. Hierin zijn veel variaties aan modellen waaraan je kunt denken. De broek met uitlopende pijpen, de straight fit, Marlene broeken, pantalons of cargo broeken. Wijde broeken zitten heel comfortabel en zien er ook nog eens heel fashionable uit. Op het moment dat je je wijde broek de kast uit haalt, is het het mooist als je daar een wat strakker model bovenkleding op draagt.

Van vrolijke prints tot rustige kleuren

De trends op gebied van prints of kleurkeuze zijn dit voorjaar heel uiteenlopend. Zo zijn, zoals eerder al besproken, de strepen helemaal in maar daarnaast zijn ook monochrome outfits helemaal hot. Een monochrome outfit is een outfit waar je een kleur als hoofdkleur pakt. Hierbij kun je wel spelen in de tint van een bepaalde kleur maar het is de bedoeling dat een kleur de aandacht krijgt. Hierbij kun je denken aan eenzelfde kleur rok en blouse of toch gaan voor een tweedelig broekpak in dezelfde kleur. Hiernaast zijn ook de vrolijke prints een voorjaarstrend. We zeiden toch dat het uiteenlopend was? Bij het kiezen van een print is het het mooist als je voor een wat grotere print gaat in plaats van een fijne print. Een grote print past beter bij grote maten mode. Maar een kleine print, zoals op de jumpsuit hieronder, kan ook heel leuk uitzien!

monochrome outfit groen
monochrome outfit camel
Vrolijke print juimpsuit
Vrolijke print jurk


Hopelijk heb je na het lezen van deze voorjaarstrends inspiratie gekregen voor het aanvullen van je voorjaarscollectie. Laat je ook inspireren door onze blog over welke merken de leukste zomerkleding voor grote maten heeft. Laten we een ding voorop stellen, curves mogen gezien worden. Show them what you got girl!

Liefs Robin

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Grote maten Mode OTTO Trends voorjaar

Robin Ariëns
You might also like