Alle mode artikelen / General / Mode / 15 oktober 2021

De shacket: trend van het moment

only geruite shacket

Een shacket: beter bekend als een overhemdjack of een overhemdblouse. De trend van dit moment! Geruit, een effen print, van teddy stof of van wol, shackets komen in ontzettend veel printjes en materialen voor. En dat maakt shackets juist zo ontzettend leuk! In dit blogartikel vertellen we je meer over wat shackets precies zijn, welke soorten shackets er zijn en hoe je deze het beste kunt combineren! Dus lees snel verder als je alles te weten wilt komen over shackets!

Wat is een shacket?

Het woord shacket is een samenstelling van een shirt en een jacket. Echter kun je het beter zien als een blousejas, doordat een shacket eruit ziet als een blouse, maar de warmte heeft van een jas. Het kan daarom in principe vergeleken worden met een overhemdjack of een overhemdblouse. Door de combinatie van een shirt en een jack kun je deze jas op veel verschillende momenten en manieren dragen!

Verschillende soorten shackets

Shackets zijn er in allerlei soorten, maten, materialen en printjes. Zo kun je juist voor een heel oversized model gaan, maar kun je ook net zo goed kiezen voor een aansluitende variant. Ook zijn er zowel lange jassen als korte jassen. Qua materialen kun je ook verschillende kanten op. Zo heb je wollen overhemdjasjes, die een wat winterse uitstraling hebben, net als de teddy stoffen. Echter zijn er ook jassen van corduroy. Dit zijn jassen in een geribbelde geweven stof en deze jassen hebben juist weer een wat zomerse uitstraling. Qua printjes is er ook meer dan genoeg keuze: effen prints, een simpel geruite print of pied-de-poule jassen. Pied-de-poule is een tweekleurig textielpatroon met onderbroken steken. Als het aankomt op shackets is er voor ieder wat wils en kun je altijd iets vinden wat bij jou past!

Only shacket

beige shacket vila
gele shacket only


  1. Only short check jacket 40,99 – 2. Vila overhemdjasje VIKIMMI 49,99 – 3. Only overhemdjasje ONLALLISON 59,99

Hoe combineer je een shacket?

Er zijn, zoals eerder benoemd, veel verschillende manieren waarop je een shacket kunt gebruiken. Zo is hij ideaal voor je dagelijkse outfits, maar kun je hem ook goed gebruiken als tussenjas en zelfs als winterjas. We vertellen je meer over hoe je de overhemdblouse op verschillende manieren kunt inzetten en stylen!

Shacket als vest

We zien het steeds vaker: een shacket dat gebruikt wordt als een vest. Hoe moet je je dit precies voorstellen? Nou heel makkelijk: je vervangt je standaard vest door een shacket! Fantastisch als je ervan houdt om met laagjes te werken in je dagelijkse outfits. Zo kun je namelijk altijd gemakkelijk de jas uitdoen als je het warm hebt en aandoen als je het koud hebt. Door het jack te combineren met een leuk shirt en een jeans is het een fantastische dagelijkse outfit.

Shacket als tussenjas

Een shacket is eigenlijk de perfecte tussenjas. Zo is een shacket warmer dan een typische zomerjas, zoals een spijkerjack of een korte leren jack, maar niet zo overdreven warm als een echte winterjas. Hierdoor is een overhemdjasje de perfecte uitkomst voor wanneer het buiten begint af te koelen, maar het nog niet heel koud is. Met een trui en een leren broek is het echt de ideale tussenjas!

Shacket als winterjas

Een shacket als winterjas dragen? Kan dat wel? Zeker! Een shacket als winterjas kun je eigenlijk ideaal vergelijken met een mantel. Een mantel is niet ontzettend warm, maar dat hoeft ook niet altijd in de winter. Als je vanuit huis direct de auto instapt en vervolgens op kantoor aankomt, hoef je niet per se een hele warme winterjas aan te trekken. Om een shacket als winterjas te dragen, is het wel verstandig om voor een lang model te gaan in plaats van een kort model. Zo geeft het ook meer een winterjas uitstraling en biedt het toch dat kleine stukje extra warmte! Ben jij toch een echte koukleum en wil je liever een warmere winterjas? Lees dan ons eerder geschreven artikel over welke winterjas nu echt het warmst is!

tamaris lang shacket
Shacket
korte roze overhemdjas


  1. Tamaris lang jack in shacket style 99,99 – 2. Vero Moda overhemdjasje 39,99 – 3. LASCANA Overhemdjack 59,99

Heb je na het lezen van dit artikel ook ineens zo een zin om een shacket te kopen? En voor welk model ga jij?

Handtekening liefs Elisa

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Mode

Elisa van Doorn
You might also like