Alle mode artikelen / General / Mode / 2 oktober 2020

De softshell jas, wat is dat eigenlijk?

De dagen worden korter, langzamerhand moeten we er toch echt aan gaan geloven dat de zomerse dagen voorbij zijn. De herfst staat voor de deur. Met dat in ons achterhoofd is dit het perfecte moment om op zoek te gaan naar een geschikte jas. In de zoektocht naar een nieuwe jas heb je het vast al een keer voorbij zien komen, de softshell jas. Deze jas wordt steeds populairder en is een item dat echt niet kan missen in jouw kledingkast. Maar wat is een softshell jas nou eigenlijk? En wanneer draag je deze jas? Het softshell jack is winddicht en waterafstotend waardoor deze jas eigenlijk het gehele jaar door gedragen kan worden. Lees snel verder om achter alle ins and outs van de softshell jas te komen en lees waarom deze jas een goede toevoeging is aan jouw garderobe!

Softshell jas dames blauw

Wat is een softshell jas?

De softshell jas is een jas die met name geliefd is bij outdoor activiteiten. De jas is gemaakt van een stof genaamd ‘shelled micropile’. Dit maakt de jas winddicht en waterafstotendDaarnaast heeft de jas een groot ademend vermogen en is het gemaakt van flexibel materiaal waardoor je gemakkelijk in de jas kunt bewegen. De jas is daarom ideaal voor buiten activiteiten zoals wandelen, hardlopen, fietsen, skiën, en allerlei andere activiteiten. Om deze redenen wordt de jas vaak verkozen boven de dikke winterjas. Combineer de jas met jouw favoriete sportkleding en de work-out kan beginnen. Niet alleen met sporten is deze jas ideaal. Combineer de jas met een mooie jeans of pantalon en jij komt fashionable aan op jouw bestemming. Het softshell jack is verkrijgbaar in verschillende kleuren en printjes en is dus goed met allerlei outfits te combineren. Het softshell jack is er voor mannen, vrouwen en kinderen.

Softshell jack dames paars
Jack dames donker blauw
Softshell jas dames


Wanneer draag je deze jas?

De softshell jas is het gehele jaar door te dragen. Softshell jacks zijn in verschillende diktes verkrijgbaar. Bedenk goed bij welke activiteiten en op welk moment je de jas wilt dragen. De dunne softshell jacks zijn ideaal tijdens een wat warmere, regenachtige dag. Voor de wat koudere dagen zijn er dikkere softshell jassen te koop die meer als winterjas functioneren. Het voordeel is dat het softshell jack een groot ademend vermogen heeft en je hierin dus minder snel zweet dan in een dikke winterjas. Er zijn dus voor zowel de zomer als de winter passende softshell jassen te vinden. Vind je het softshell jack nu net iets te koud in de winter, draag er dan een lekkere warme trui onder en je bent ready to go!

Hoe was je een softshell jack?

Het is belangrijk je softshell jas af en toe te wassen. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van de jas. Wanneer je de jas draagt wordt hij vuil en raakt de stof verstopt. Door het wassen blijft het ademend vermogen van de jas goed. Je kan je softshell jack gewoon in de wasmachine doen. Zorg er wel voor dat je een zo natuurlijk mogelijk wasmiddel gebruikt of een wasmiddel speciaal geschikt voor softshell jassen. Was de jas niet met wasverzachter en controleer altijd in het label of de jas in de droger mag.  Lees hier ook onze eerder geschreven blog over hoe je een winterjas moet wassen. Met al deze tips houd jij gegarandeerd je softshell jack mooi en kun jij zo lang mogelijk genieten van deze jas!

Jack dames met knopen
Jack dames roze
Jack dames legergroen


Wij zijn helemaal overtuigd van de softshell jas. Met deze jas zul je het niet snel koud krijgen! Heb jij de perfecte jas al gevonden?

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Mode

Lotte van Hooijdonk
You might also like